Connect with us

Hír

Újabb csiszolatlan gyémántot kukázott Belichick?

Négy nappal a végleges keretszűkítés előtt a Cincinnati Bengals elcserélte linebackerét, Marquis Flowerst a New England Patriotsnak, egy hetedik körös draftpickért.

Flowers valószínűleg nem került volna be az 53-as keretbe, viszont a Patriots úgy gondolta, hogy a linebacker más csapatok érdeklődését is felkeltette, így nem akarták megkockáztatni, hogy valaki beelőzze őket a waiveren, ahol címvédőként a Patriots a 32. helyen áll, így csak akkor szerezhetnek valakit innen, hogyha tényleg senkinek nem kell.

 

 

A linebacker elsősorban nem a védelemben, hanem a special teamben kamatoztatta tudását, Bill Belichick pedig híresen kedveli az ilyen olcsó ám jól hasznosítható játékosokat. Az előszezonban futás elleni védekezésben is egész jól teljesített, ezek alapján pedig az sem kizárt, hogy a védelemben is fel-feltűnik majd Flowers, aki újonc szerződésének utolsó évébe lépve 690 ezer dollárt keres majd.

 

 

Habár nem volt Flowers szerves része a Bengals védelmének, (összesen 96 snapet töltött a pályán a védelemben, ebből 94-et újonc évében) a csapat nem áll túl jól linebacker poszton, ezen pedig Vontaze Burfict lehetséges öt mérkőzésre szóló eltiltása csak ronthat a jövőben, így akár kicsit felelőtlen döntésnek is tűnhet a csere. Szerencséjükre azonban a draftolatlan újonc, Hardy Nickerson Jr. jól szállt be a csapatba, így nyugodt szívvel válhattak meg Flowerstől, pláne úgy, hogy még draftcetlivel is gazdagodtak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!