Connect with us

Hír

Zeke Elliott nagyon morci a büntetése miatt

A liga elmeszelte Ezekiel Elliottot annak korábbi, családon belüli erőszakos ügye miatt. A fiatal futónak hat meccset kell kihagynia jelenleg, csak a nyolcadik héten térhet vissza (6. héten bye week), miközben a Cowboys játszik a Broncos, a Giants, a Cardinals és a Packers ellen is. Elliott nagyon nem ért egyet az ítélettel és fellebbezni fog:

 

Meglepett és csalódást okozott az NFL döntése, és nagyon nem értek egyet vele. Tudom, hogy ez milyen zavart okozott a családomnak, a barátaimnak, a csapattársaimnak, a Dallas Cowboysnak és a rajongóimnak egyaránt – mélységesen sajnálom. Elismerem, hogy nem vagyok tökéletes, de folytatni fogom a kemény munkát, hogy megháláljam és kiérdemeljem azt a nagyszerű lehetőséget, hogy itt lehetek.

 

 

Fontos leszögezni – és ezen felesleges háborogni –, hogy NFL – ami állítólag a bántalmazott nő fotói alapján hozta meg az döntést– nem feltétlenül a bírósági ítéletek alapján tilt el valakit. Attól, hogy Zeke megegyezett a nővel, vagy bizonyítékok híján ejtették a vádakat, nem jelent semmit. A futó egy olyan ügybe keveredett, ami rossz fényt vet a ligára, ezért egyértelmű, hogy szankcionálni fogják – ehhez nem kell elmarasztaló bírósági ítélet. Bármelyik munkaadó kirúghatja az alkalmazottját, ha az például belőve meztelenre vetkőzik és az utcán rohangál, mert egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy egy idióta rontsa a munkáltató megítélését.

 

Ha például a liga nem meszeli el Elliottot – és biztos vagyok benne, hogy ha nem lettek volna képi bizonyítékok, akkor nem is teszi –, viszont a bántalmazott nőről előkerül pár fotó, akkor abból akkora botrány lett volna, mint Ray Rice vagy Adrian Peterson esetéből. Egész évben erről cikkeznének az újságok, fejek repülnének, borzalmas negatív visszhangja lenne a dolognak. És Zeke igazából még jól is járt, hisz Petersonnak egy évet kellett kihagynia azért, mert megvesszőzte a gyereket, Ray Rice-t pedig kvázi örökre eltiltották (amit később visszavontak, de így sem talált csapatot), pedig ellene még csak feljelentést sem tett a menyasszonya.

 

Ettől még tény, hogy a liga álszent és nagyon kevés esetben korrekt. De aki nem akar eltiltást, az még véletlenül se bántalmazzon nőt: Elliott csak és kizárólag magát okolhatja.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!