Connect with us

Hír

A védelmi koordinátorok már eddig is tudták, hogyan állítsák meg a Cowboys offense-t

A Denver Broncos a második héten olyat tett, amit tavaly egyik NFL csapat sem tudott. Megállították Ezekiel Elliottot és lelassították Dak Prescottot egyszerre. Elliott mindössze 8 yardig jutott, miközben Prescott két interceptiont dobott és nem tudta igazán mozgatni a támadókat. Ez pedig egy jó példa lehet a jövőre nézve, amit a védőkoordinátorok felhasználhatnak.

 

 

Jason Garrett, a Cowboys vezetőedzője szerint azonban nem történt semmi különleges.

 

 

Minden héten feltöltötték előttünk a boxot. Nem most láttuk ezt először. Annyi a különbség, hogy most sikerült is végrehajtaniuk a tervet. Ez azonban nem újdonság, nem az ellenszere a támadósorunknak. Minden azon múlik, hogy a két csapat hogyan valósítja meg a saját taktikáját.

 

A Broncos taktikája mindössze azért működött, mert feltettek mindent Elliott semlegesítésére. Nyolc vagy akár kilenc emberrel is képesek voltak felállni a boxba, mert tudták, hogy Talib és Harris egyedül is megoldja a passzjáték semlegesítését. Ezt más csapat aligha vállalhatja fel, mert nincs két elsőcsapatos All-Pro cornerbackjük. A következő ellenfél, a Cardinals vezetőedzője, Bruce Arians pedig csak annyit mondott, hogy követniük kell a Denver példáját, akármi is legyen az.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!