Connect with us

Minden ami NFL

Breakout player of the year 2017

Az egyik legnagyszerűbb díj a breakout player of the year. Ezt ugyanis olyan játékos kapják, akik szinte a semmiből vagy egy erősen közepes évből produkálnak egy egészen zseniálisat. Teljesítményükre általában kevesen fogadnak és rendszerint pozitív meglepetést okoznak a szurkolóiknak. Ez a váratlanság azonban kiszámítatlanná teszi a kilétüket. Igazából a liga bármelyik játékosára lehet fogadni, mert jövőbeli teljesítményükre csak kisebb jelek vannak. Ebben a véleménycikkben most minden szerkesztő leteszi a voksát egy vagy több játékos mellett, akik idén nagyot robbanthatnak.

 

 

Jamison Crowder, WR, Washington Redskins

 

Az én egyik választottam talán már nem tartozik a legkisebb nevek közé, de esetében sem beszélhetünk arról, hogy a top játékosok közé tartozna. Jamison Crowder eddigi pályafutása során folyamatosan fejlődött és úgy érzem idén jön a teljes áttörés. Pryor ugyan csatlakozott a csapathoz, de DeSean Jackson és Pierre Garcon elhagyta a hajót, Doctson pedig ismét megsérült, így kulcsszereplő lehet, mint Kirk Cousins egyik legkedveltebb célpontja.

 

Crowder már tavaly is 523 route-ot futott, melynek 76%-a slotból indult, ezekből pedig hét touchdownt szerzett és 1.55 yardot route-onként, ami sorrendben a második legjobb illetve legjobb ilyen jellegű statisztika a slot receiverek között. A felé szálló 70 elkapható labdából mindössze hármat ejtett el, a 20 yardnál többet szálló labdáknál pedig 64%-os catch rate-el dolgozott. Ez annak fényében igazán erős fegyvertény, hogy Kirk az egyik legtöbb 20 yardnál hosszabb labdát indította el és a Washington támadójátékát a jövőben is ez jellemezheti.

 

Idénre már kellő tapasztalattal rendelkezik, Cousins pedig őt érzi az egyik legjobban a wide receiverek közül. Kérdéses ugyan, hogy Pryor vagy ő lesz a legtöbbet célba vett elkapó, de az biztos, hogy ők ketten fogják a legnagyobb részt vállalni a támadójátékban. Ennél is biztatóbb, hogy edzői folyamatosan kiemelik vele kapcsolatban, hogy nagyon sokat fejlődött és szeretnének még nagyobb felelősséget pakolni rá.

(Leonidasz007)

 

Noah Spence, EDGE, Tampa Bay Buccaneers

Nem csak Roberto Aguayot draftolta a Buccaneers tavaly a második körben, hanem Noah Spence-t is, aki 5,5 sacket össze is szedett rookie-két, de nagyrészt sérült volt a válla az év során. Spence változtatott az étrendjét, nyurgább lett kicsit, ezáltal pedig gyorsabb is és könnyebben csúszik át a támadófalemberek hóna alatt.

A Buccaneersnek nem volt 2005 óta 10+ sackes játékosa, most Noah Spence fogja átlépni ezt a határt, de szerintem közelebb lesz a 15-höz, mint a 10-hez.

(katonadani)

Kevin Johnson, CB, Houston Texans

A Texans harmadéves CB-je nagy év előtt áll. A sikerhez szükséges össze belső és külső tényező adott számára. Alapjait jól mutatja, hogy az évfolyama második legjobb Cb-jének ítélték. A képzése pedig igencsak eredményesre sikeredett, hiszen a PFF értékelése első éves 68,2-ről a tavalyi évre 84.5-re nőtt. Ez körülbelül annyit jelent, hogy egy év alatt a vizes fiúból előlépett egy stabil kezdő játékossá.

Jövőre pedig megnyílik előtte az út, a csapat legjobb cornere eligazolt a Jaguarshoz. Így a Watt – Clowney kettős által terrorizált irányítók labdáinak lehalászása már nem jelenthet gondot. Merthogy ez az, ami igazából elválasztja az ismerté válástól: az interceptionok hiánya. De én hiszem, hogy ha nem jön közbe semmilyen sérülés, folytatja fejlődését és a liga elitjébe kerülhet.

(Tom)

Ameer Abdullah, RB, Detroit Lions

A Lions az utóbbi években nem a futójátékáról volt híres, részben ezért ruháztak be 2015-ben egy második körös picket Abdullahra. Újonc szezonja nem sikerült rosszul, közel 800 scrimmage-yardot szerzett, és 3 TD is került a neve mellé. 2016-ban gyakorlatilag az egész szezont kihagyta egy sérülés miatt, de ha minden igaz, sérüléséből azóta felépült.

Abdullah eddigi számai nem csillagászatiak, azonban a futásonkénti átlagai kimagaslóak. Újonc szezonjában 4.2 yardot átlagolt labdacipelésenként, tavaly pedig ez 5.6 yard volt, bár utóbbi esetben 18 futási kísérlete eléggé kis mintának tekinthető. Az idei preseason első két meccsén gyakorlatilag nem kapott szerepet, de a Pats ellen 13 futásból 60 yardot (4.6 ypc), illetve három elkapásból 39 yardot jegyzett.

Ha egészséges tud maradni, nagy szezon állhat előtte, hiszen a posztján kihívója gyakorlatilag nincsen, Zenner, Riddick és Asiata nem tekinthetők jó workhorse-futóknak, míg Dwayne Washington egy sokkal gyengébb szintet képvisel Abdullahnál (Washington tavaly 2,9 yardot átlagolt futásonként). Bár a Lions támadófala – Decker sérülésével-inkább a liga középmezőnyébe tartozik, Abdullahnak még így is van lehetősége jól teljesíteni. Projection:1500 total yard, 7 total TD.

(Andreas)

DeForest Buckner, DL, San Francisco 49ers

 

Buckner a 2016-os draft hetedik választásaként került a San Francisco 49ershez, ahol az elvárásoknak megfelelően, rögtön a védelem egyik alappillérévé vált. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy posztja egyik legjobbja legyen, ez már első évében is látszott – félelmetesen gyors és atletikus. Azonban lehet bármennyire robbanékony és kiváló atléta valaki, ha csapágyasra hajtják, akkor elkerülhetetlen, hogy a produktivitása ne essen vissza. Bucknerrel ugyanis ez történt újoncként.

1007 védősnapet töltött a pályán, rajta kívül még ketten voltak 900 fölött az egész ligában a belső védőfalemberek közül. A negyedik héttől kezdve minden mérkőzésen legalább a snapek 90%-ában pályán volt, hat alkalommal pedig 97% volt ez a szám. Ilyen terhelés mellett képtelenség minden snapben ugyanolyan hatékonysággal dolgozni, az új védelmi sémában viszont kiteljesedhet.

 

 

A 3-4-ről 4-3-ra történő átállás következtében Buckner a szélről bekerül 3-tech DT pozícióba, ahol robbanékonyságának köszönhetően jobban érvényesülhet a nagydarab támadókkal szemben. Ha sikerül Robert Saleh, defensive coordinator terve és 500-600 körülire tudják csökkenteni Buckner snapszámait, miközben a hatékonysága megmarad, akkor nagy éve lehet.

(kerekisti)

 

DeVante Parker, WR, Miami Dolphins

 

Parker eddig nem igazán tudta bizonyítani miért is volt anno első körben kiválasztott játékos, de most minden esélye meglehet rá! Jay Cutlerrel valószínűleg megnő a passzjátékok száma a Dolphinsnál, és a nagy bombákhoz őt fogja keresni labdákkal, ami alaposan meg fogja dobni a számait. Maga Cutler is elismerően nyilatkozott róla, alakul köztük a kémia, innentől pedig már csak rajtuk múlik, hogy mit hoznak ki magukból.

 

(chester)

 

Willie Snead, WR, New Orleans Saints

 

Snead már eddig is ott volt a kiugrás környékén, a két év alatt szerzett 1879 yardjra és hét TD-je egyáltalán nem rossz. Azonban ennél jóval többre lehet képes, pláne egy Saints offense-ben, ahol most már igazán kijárna neki a kezdő, egy Tedd Gint kellene lenyomnia hozzá. Ráadásul szerződésért megy, nagyon kellenek neki a jó számok, Brandin Cooks és az újonc Michael Thomas például 1100+ yardot és 8-9 TD-t tettek be a közösbe tavaly. Snead idén végre konstans kezdő lehet, komoly riválisa nincs, minden adott hozzá, hogy végre berobbanjon a köztudatba.

 

(renningan)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!