Connect with us

Coin Toss

FK! Coin Toss – week 3

Kicsit megkésve, de új rovattal jelentkezünk idén, ez pedig az FK! Coint Toss, ahol a fogadni vágyók legfőbb vágyait elégítjük ki. Azaz csak próbáljuk kielégíteni minél jobb tippekkel, amikből aztán mindenki szabadon válogathat a szelvényeire. Igyekszem minél sokszínűbb és változatosabb tippeket adni, de majd a későbbiekből kiderül, hogy ez nem mindig célravezető út. Általában a legegyszerűbb ki nyeri a meccset tippektől eljutunk bonyolultabb kombinációkig is, azt már mindenki vérmérsékletére bízom hogy mire és mennyivel fogad.

 

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Az első két hét sajnos kimaradt, de igazán nem is erőltettem volna a dolgot, ugyanis az egyik legfontosabb szabály, hogy ne fogadj ismeretlenre. Először mérd fel a csapatok erősségeit, nézd meg milyen formában vannak, majd utána egy kisebb elemzés után vond le a következtetéseket.[/quote]

 

Például az első fordulóban kiderült, hogy ez a Texans nem éppen olyan acélos gárda, mint gondoltuk, pedig a jelek arra mutattak, hogy még jobbak is lehettek volna mint tavaly. Így ahelyett, hogy belerohantunk volna a késbe a Jaguars ellen, most már tudjuk, hogy egyelőre jobb messze elkerülni őket.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]A másik fontos szabály, hogy ne bonyolítsd túl a helyzetet és ne pakolj meg mindent, ha van egy tuti tipped. Tudom, hogy mindig találni még egy plusz fogadást, ami nagyon jól néz ki és ez még bizony meg is dobja az oddsod, de néha (mindig) célravezetőbb a biztosra menni.[/quote]

 

Csak, hogy itt is álljon egy tanulságos példa, amit ráadásul a saját bőrömön tapasztaltam meg. A héten biztos voltam benne, hogy Patriots megnyeri a soron következő meccsét, ráadásul a Saints védelemből kiindulva a hendi se volt kérdés. Egy nagyobb összeget rá is tettem erre a kimenetelre, de aztán ahogy lapozgattam lefele, megláttam a Cardinals-Colts meccset. A Colts totál reménytelen volt az első héten, a Cardinals viszont még Johnson nélkül is tűnt legalább olyan erősnek, mint a Rams. Nem bírtam magammal és ezt is megtettem hendivel. Sajnos azóta is keresem a pénzem.

 

Miután a két fontos szabályon átrágtuk magunkat, kezdjük is meg a heti mókát.

 

A hét tippje

 

Cincinnati Bengals @ Green Bay Packers -6.5

 

A harmadik héten az első két fordulót touchdown nélkül letudó Bengals és a felemásan kezdő Packers találkozik. Nem kell hatalmas gurunak lennünk ahhoz, hogy lássuk a hazaiak, a fagyos tundrán, egyértelmű esélyesei a találkozónak. A sima Packers win nem nagy vállalás, de nem is fizet valami jól. Ellenben ha be merjük vállalni, hogy legalább egy touchdown lesz a két csapat között, az már megfontolandó történet.

 

Erre pedig igencsak jó az esély, ugyanis amíg Rogers és csapata képes lehet 25 pont felett végezni, addig a Bengals 15-18 pontnál nem predesztinálható többre. Több okunk is van ezt feltételezni. Az első és legfontosabb, hogy pontokat csak úgy képes felpakolni egy csapat, ha működik a támadósora. Ehhez elengedhetetlen a támadófal jó teljesítménye. A Bengals O-line-ja ellenben a liga egyik legrosszabb egysége. A passz playek 34%-ában enged nyomást, ráadásul azon playeknél, amikor nyomást enged 30%-ban sack is születik belőle. Ez már Dalton sara is, aki mellesleg akkor is pontatlan, amikor nincs rajta nyomás. Ha tiszta zsebből passzolhat akkor is csak 68%-kal teszi meg pontosan, ami az ötödik legrosszabb statisztika.

 

 

A másik oldalon Rodgers magához képest mérsékelten jól játszik, de még így is bőven bedarálhatják a Bengals közepesen jó védelmét. A legnagyobb párharc a három elsőszámú cornerback és a 3 elsőszámú célpont között lesz. Itt még Jordy Nelson hiányában is nagy a Packers fölénye, ugyanis Nelson (145), Cobb (92) és Adams (120) irányába Rodgers irányítómutatója legalább 92-es, így akárki lesz Nelson helyén (ha mégse játszik) nem számíthat rossz számokra. A három legtöbbet pályán töltő Cincinnati corner ugyanakkor finoman szólva se lehengerlő. Például Adam Jonesra 127-es passer ratingel dobáltak eddig, de Darqueze Dennard se lehet büszke arra, hogy coverage snapenként 1.42 yardot haladtak róla, amivel a legjobb 70-be se fér be.

 

Ezek a statisztikák mind-mind egy közepesen nagy arányú Packers győzelem mellett szólnak, pedig akkor még szót sem ejtettünk arról, hogy a Bernard-Hill-Mixon trió rosszabbul fest, mint a tavaly még elkapóként funkcionáló Montgomery. Egyébként közülük most Bernard volt a legtöbb snapet a pályán. A Green Bay otthonában soha egyik csapat élete nem egyszerű, de egy ilyen formában lévő Bengals szerintem bőven nagy pofonba szaladhat bele.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Green Bay Packers -6.5[/quote]

 

Nem érdemes kihagyni

 

Houston Texans @ New England Patriots – 10.5

 

Ezt a találkozót nem feltétlenül kell magyarázni. A Patriots az első hazai meccsén kínos vereségbe szaladt bele, amit aztán a második héten kozmetikázott, de a saját közönsége felé mindenképp tartozik annyival, hogy a siralmasnak tűnő Texans nagy veréssel menjen haza. A múltat nem érdemes firtatni, de nem szabad elfelejteni, hogy a tavalyi, erősebbnek tűnő Houston, Brissett ellen egy nullázásba szaladt bele.

 

A Texans front7 ugyan félelmetes és előfordulhat, hogy Brady sokat lesz majd nyomás alatt, de ez nem akadály számára. A rutinos irányító ugyanis 71.4%-kal passzol, amikor nyomás alá kerül (ezzel a legjobb ebben a mutatóban), de ennél is félelmetesebb hogy 145.1-es az irányítómutatója, ami 34 ponttal több, mint a második legjobb QB-é. Brady tehát akkor büntet igazán, ha nyomás alá helyezik és már szorongatják a torkát, de nem tudják elvágni. Erre is jó példa, hogy az egyik legalacsonyabb százalékban sackelik, ha nyomás alatt van, tehát nem szabad korán örülni ellene.

 

 

Azt már a Chiefs ellen is láthattuk, hogy szinte teljesen tökéletes game plannel is fel tud tenni a Patriots 20 feletti pontot, pedig a Kansasnek nem hiányzott vagy bajlódott sérüléssel a két kezdő cornere. Márpedig a Houstonnál most ez a szituáció, tehát egyáltalán nem lesz könnyű helyzetben a nehezen kezdő gárda. Ha mindez nem lenne elég, akkor Danny Amendola is nagy valószínűséggel visszatér, aki vezeti a ligát route futás/megtett yardok számába. Az egyetlen nehezítő körülmény az Gronkowski esetleges kiválása lehet, de játéka még game-time döntés alatt áll.

 

Én akár a kiváló tight end nélkül is szabadon merem ajánlani ezt az opciót, de ha játszik akkor nem férhet kétség a nagy különbségű sikerhez.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: New England Patriots -10.5[/quote]

 

Baltimore Ravens @ Jacksonville Jaguars

 

A mérkőzés kezdő időpontjával figyeljünk, mert ez az első londoni találkozó idén, ezért ha nem akarunk lemaradni, akkor már vasárnap délig tudjuk le a szelvényünket. A Jacksonville-nek ez egy ál-hazai pálya mert ugyan ők a pályaválasztók és már többször játszottak Londonban, mégis nehéz elképzelni, hogy Jaguars fanok lesznek többségben.

 

A Jaguars múlt héten megmutatta, hogy akik az első hét után felszálltak a bandwagonra, azok most egy bizonytalan kimenetelű, de lehetséges, hogy szakadéknak tartó vonaton ülnek ismét. Hol van már az első hét, futtassuk a labdát, Bortles csak nem tesz annyi kárt, hogy veszítsünk felfogása. A második meccsen egész sokáig meccsben voltak, mégis hatalmas verés lett a vége. Bortles visszatért régi formájához, azaz minden második passza pontos, ha pedig nyomás alá kerül, akkor a liga második legpontatlanabb irányítója lesz. Itt jönne képbe Fournette, de a Ravens a liga egyik legjobb futásvédelmével rendelkezik. Ha ezúttal is semlegesíteni az újonc futót, akkor semmi beleszólása nem lesz a Jaguároknak a meccsbe.

 

Az egyetlen dolog, amiért nem merek itt spreadet ajánlani az, hogy Yanda kiesett a Ravens támadófalából, így pedig már igen foghíjas az egység. Ráadásul a Jaguars védőfal megmutatta már egyszer, hogy mire képes egy gyenge támadófal ellen. 10 sackre nem számítok, de okos playhívások a Ravens részéről, hogy meg legyen a győzelem.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Baltimore Ravens[/quote]

 

Mulatság ínyenceknek

 

Ebben a szekcióban ajánlok pár fogadást a merészebb fajtából, de ahogy nőnek az oddsok, úgy csökken a beválási esély valószínűsége is. Erős idegzetűek azért figyeljenek.

 

Denver Broncos -3 @ Buffalo Bills

 

A Bills védelem ugyan jobb, mint vártuk, de ugyanez elmondható a Broncos offense-ről is. A Denver védelmének pedig nem szabad, hogy gondot jelentsen egy ilyen egydimenziós támadósor Shady vezetésével.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Denver Broncos -3[/quote]

 

+1 tipp: Tyrod Taylor 200 yard alatt marad

 

Amióta Taylor csatlakozott a csapathoz, egy irányítónak se volt annyi 200 yard alatti meccse, mint neki (16). Szóval ez a statisztika, a McCoyra épülő offense és a NoFlyZone. Egyenlő pénzeső.

 

 

Miami Dolphins -5.5 @ New York Jets

 

Szerintem arra kár szót fecsérelnem, hogy a Jets mennyire reménytelen. És bár nem feltétlenül bízok Cutlerékben, azt múlt héten bebizonyították, hogy tudnak haladni és akár szoros mérkőzést is nyerni. A csoportmérkőzések mindig iszonyatosan szorosak lehetnek, de az egy TD különbség meg van a Dolphins javára.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Miami Dolphins[/quote]

 

Seattle Seahawks @ Tennessee Titans under 42.5

 

A Seattle támadójátéka egyelőre szenved, mint malac a jégen. Örülnek, ha 12-15 pontot feltesznek a táblára. Ellenben a védelem továbbra is tudja biztosítani, hogy meccsben legyenek. Ez most is könnyen megtörténhet, ugyanis a Titans a Jaguars ellen is sokáig 10 pont alatt kóricált, így nehéz elhinni, hogy a Seahawks defense-t gyorsan feltörik. Azt pedig sehogy se látom, hogy mindkét csapat 20 pont fölé jusson, így jó fogadásnak tűnik az under ajánlat.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Under 42.5[/quote]

 

New Orleans Saints @ Carolina Panthers

 

A hazai csapat több, mint 25 pontot tesz fel. Olsen ugyan megsérült, de a Saints defense ellen a szertárost beállítva is fel lehetne pakolni 30+ pontot. A Szentek egyelőre ligautolsók majdnem minden védelmi mutatóban, így Cam Newtonéknak sem lehet nagy varázslat haladni ellenük. Különösen a linebacker sor és a cornerbackek gyengék a védelemben, így az elkapóknak és McCaffrey-nek lehet csodálatos napja. Na meg persze azoknak, akik a Panthers pontokra fogadnak.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Carolina Panthers szerzett pontok over 25[/quote]

 

Ennyi lett volna a hétre a pénzkeresési (elszórási) rovat, jövő héten kicsit jobban megkeverjük a kártyákat. A tippeket természetesen szabadon lehet kombinálni szelvényenként, de ahogy feljebb említettem, minél több tipp került egy szelvényre, annál jobban növeljük az esélyét, hogy valamelyik elmegy. Aztán jövő héten az ellen is teszünk, hogy ne kelljen félni attól, hogy esetleg egy rossz tipp elviszi az amúgy nagyon jó megérzéseket.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!