Connect with us

Minden ami NFL

FK! Jóslatok 2016 – Lehull a lepel!

Nemsokára itt az új idény, ami annyit jelent, hogy jön a szokásos FK! Jósda is! Ám mielőtt azt olvasnátok, gondoltuk megmutatjuk, mennyire pocsék a megérzésünk sikerült eltalálnunk a tavalyi tippjeinkkel az adott kategóriák nyerteseit. Idén ráadásul egy bold prediction is bejött, ami ritkán fordul elő (vak tyúk is…).

 

 

AFC West, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Kansas City Chiefs

 

Azt már megszokhattuk, hogy ez a csoport kőkemény, ahol három csapat is bőven rájátszás szintű, és a Chargers is egy igazi sötét ló a csoporton belül, már ha nem dől ki a fél roster sérülés miatt. Ironikus módon az a csapat nyert, akire mindössze ketten tippeltek a szerkesztők közül, de nyugalom, lesz ez még jobb (és rosszabb is…).

 

AFC East, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: New England Patriots

 

Bullseye! Ezúttal mindenki belátta, hogy ez a csoport le van osztva Tom Bradyéknek, és mindenki telibe találta.

 

AFC North, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Pittsburgh Steelers

 

Ez a csoport is simább lett a vártnál, a Bengalsra tippelők pedig csúnyán befürödtek, hiszen nem hogy csoportgyőzelem, de még a wild card is messze volt Marvin Lewiséknak. A többség azonban eltalálta a Steelers győzelmét.

 

AFC South, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Houston Texans

 

A hype vonatra felülni rossz, értem?! Tavaly négyen is naivan hittünk abban, hogy ez majd az áttörést jelentő szezon lesz a Jaguars számára, és alaposan pofán csapott minket az élet. A Texans nem magabiztosan, de megnyerte a csoportot, idén azonban már nem lesz ilyen egyszerű megismételnie tettét.

 

AFC Wild Card, akikre tippeltünk:

 

Akik bejutottak: Oakland Raiders, Miami Dolphins

 

A Raiderst többen is eltalálták, azonban a Dolphinstól senki nem várt rájátszást érő szezont, és az első pár forduló szenvedései sem ezt igazolták. Ám Adam Gase kicsapta a falloszt a csapatok elé, és egy óriási menetelést követően sikerült elérniük a Playoffot. A Raiders pedig Derek Carr sérüléséig vezette a csoportot, nélküle azonban előbb a csoportgyőzelem (és az AFC 2. kiemelés), majd a rájátszásban való menetelés is elúszott.

 

NFC West, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Seattle Seahawks

 

A szezon kezdete előtt minden jel arra mutatott, hogy az Arizona Cardinals nagy dolgokra lehet hivatott, hiszen az előző évben remeklő csapat hiányposztokra hozott igen jó játékosokat, ám végül hatalmas betli lett az egész 2016-os szezonjuk. A Seahawks pedig a szokásos magabiztosságával és elképesztő hajrájával masírozott végig a csoporton a rájátszás felé.

 

NFC East, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Dallas Cowboys

 

“Romo nélkül ez a Cowboys megint csak boxzsák lesz”, gondolhattuk a szezon elején, Dak Prescott előszezonbeli brillírozására meg fölösleges bármit is belelátni. Egyedül rowi mutatta a középső ujját a baljós előjeleknek, és neki lett igaza.

 

NFC North, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Green Bay Packers

 

Sokáig úgy tűnt, hogy a Vikings leoktatja a csoportot, de a megannyi sérülést már ők sem bírták ki, és csak harmadik helyen végeztek. A Packers elég álmosan kezdett, de aztán Aaron Rodgers MVP esélyes formát mutatott, és neki hála sikerült sorra hozni a győzelmeket, amivel megnyerték a csoportot a Detroit Lions előtt.

 

NFC South, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Atlanta Falcons

 

Egyszer fent, egyszer lent. Ezt alaposan benéztük…

 

NFC Wild Card, akikre tippeltünk:

 

Akik bejutottak: Detroit Lions, New York Giants

 

Lions szurkolóként talán volt egy kis homerkedés renningan tippjében, de ha így volt, ha nem, egyedül ő várta a playoffba a Lionst. A Giantsre ugyanakkor sokan csoportelsőként tippeltek, így félig-meddig igazuk lett. A Falconst viszont csak két szerkesztőnk várta rájátszásba.

 

1/1, akikre tippeltünk:

 

Aki “nyert”: Cleveland Browns

 

A 49ers és a Browns az utolsó pillanatokig kiélezett csatát vívott az idei draft 1. választási jogáért, ám végül a Browns lett a győztes – meglepetésemre csak én találtam el. Azért helyet kapott még két rájátszásba jutó csapat és az AFC South 2. helyezettje is.

 

AFC győztes, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: New England Patriots

 

Warwolfon kívül mindenki eltalálta a két AFC döntős kilétét, de csak öten tippelték meg helyesen, hogy melyikük juthat be a Super Bowlba.

 

NFC győztes, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Atlanta Falcons

 

Bár a Falcons SB részvételére senki nem számított, warwolf kollégánk kitartott amellett, hogy egy remek csapat lehet a 2016-os szezonban, és bár nagyon sokan kiröhögték, végül igaza lett. Egyedül balentin találta el a döntő másik résztvevőjét.

 

Super Bowl győztes, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: New England Patriots

 

Voltak olyan tippjeink, amik nagyon mellé mentek. Voltak olyan tippjeink, ahol legalább a csapat bejutott a rájátszásba. És volt két telitalálatunk is, Leonidasz007 és jimboy kerekisti is a Patriots újabb bajnoki címét jövendölte meg a szezon előtt, és igazuk lett.

 

MVP, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Matt Ryan

 

Kilencből semmi, de legalább ketten a csoportot, hárman pedig a posztot legalább eltaláltuk…

 

OPOY, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Matt Ryan

 

Nem fair, hogy az MVP bezsebelheti ezt a címet is, így nagyon nehéz megtippelni a győztes kilétét. Mivel idén is ugyanaz lett az MVP és a OPOY, így értelemszerűen mi sem találtuk el, bár a Rodgers-Julio-AB-Zeke négyes legit tipp lehetett volna.

 

DPOY, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Khalil Mack

 

Mack és Miller között egy szavazat döntött a cím eldöntésében, szóval könnyen pórul járhattunk volna hárman is, akik Mackre tippeltek. Kuechly és Watt a sérülése miatt nem jöhetett szóba, Mathieu pedig nagyon gyengén tért vissza sérüléséből. Az a Vernon Hargreaves pick meg cuki.

 

OROY, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Dak Prescott

 

Ezt eltalálni is felér egy lottóval, KGYM-nek mégis sikerült telibe trafálnia Prescottot, aki egészen elképesztő újonc idényen van túl. Hasonló jó szezont tudhatott maga mögött csapattársa, Ezekiel Elliott is, aki megnyerte a Rushing Title-t, de ha van egy nagyon jó irányító teljesítmény, akkor általában az szokott dominálni az egyéni támadó díjaknál. Michael Thomas sem zárt éppenséggel rossz évet, Tajae Sharpe viszont teljesen homály volt.

 

DROY, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Joey Bosa

 

Ezt se találtuk el, noha adta volna magát pedig. Bosa sokáig húzta a szerződése aláírását, ami miatt a szezon elejéről le is maradt, de amint pályára lépett, ellenállhatatlan volt. Nem úgy mint Robert Nkemdiche, aki megosztva kapta a legtöbb voksot, aztán alig látott pályát. Jalen Ramsey sem volt rossz, de Bosa nagyságához nem ért fel, Vernon Hargreaves, Karl Joseph és Leonard Floyd pedig nem tűntek ki a mezőnyből.

 

CPOY, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Jordy Nelson

 

Ez sem könnyű kategória, mert elég tág a “comeback player” fogalma az NFL-ben, de Andrew Luck és Jordy Nelson abszolút esélyesként vágott neki erre a díjra. Végül a Packers elkapója nyert egy igen impresszív szezonnal, így négy szerkesztőnknek is lett találata.

 

HCOY, akikre tippeltünk:

 

Aki nyert: Jason Garrett

 

A Cowboys NFC 1. kiemelésére egyikőnk sem számított, pedig ez lehetővé tette Jason Garrett számára a cím besöprését. Jack Del Rio szintén esélyes lehetett volna, hiszen hosszú évek után bekormányozta a Raiderst a rájátszásba, ráadásul csak Carr sérülésén múlt, hogy nem csoportgyőztesként. Pete Carroll és Bill O’Brien is rájátszásba vezette csapatát, de egyikük sem nyújtott egy monstre szezont, Bruce Arians és Gus Bradley pedig beégett.

 

Bold Predictions, avagy merész jóslatok:

 

balentin:

1) Antonio Brown megdönti az egy mérkőzésen elért all-purpose yardok rekordját (404). -> Nem sikerült.

2) Lesz olyan forduló az idei szezonban, ahol 5 vagy több újonc QB fog kezdőként a pályára lépni (és az nem az utolsó lesz). -> Közel volt hozzá, de nem sikerült.

 

chester:

1) Roberto Aguayo maximum 3 mezőnygólt vagy extra pontot fog elrontani a szezonban. -> LOL

2) Legjobb szezonjában Rob Gronkowski egy elit tight end mellett 1327 yardot és 17 TD-t szerzett. Ezt idén meg fogja dönteni mindkét mutatóban. -> Ez sem jött be.

 

warwolf89:

1) A 49ers 0-16-tal zárja az évet. -> Két győzelmen múlt.

2) Jared Goff 1500 yard alatt marad első évében, de e mellé 20+ INT-t dob. A legrosszabb 20+ INT-s újonc szezonnal Matthew Stafford és Mark Sanchez rendelkezett eddig, de előbbinek 2267 yardja, utóbbinak pedig 2444 yardja volt. -> Az 1500 yard alatti rész teljesült, de csak 7 INT-et dobott.

 

KGYM:

1) Big Ben, Antonio Brown, és Le’Veon Bell nem fognak együtt a pályán lenni (tehát kispad is, ha be van öltözve) 240 percnél többet a szezonban. -> Nem sikerült.

2) A Browns legalább 8 győzelemmel zárja a szezont. -> 1/1 lett.

 

renningan:

1) RGIII két év kvázi kihagyás után kezdeni fog a Brownsban: 3500 passzolt, 600 futott yardot és 30 total TD-t tesz bele a közösbe, miközben tíznél kevesebbszer adja el a labdát. Bár a Browns nem jut be a rájátszásba, őt beválasztják a Pro Bowlba. -> Nem sikerült.

2) A 3-4 meccses eltiltásuk ellenére mind Le’Veon Bell, mind Tom Brady, mind Josh Gordon benne lesz a három legtöbb yardot (futott, passzolt, elkapott) szerző játékos között és mindhármójukat All Pronak választják. -> Brady és Bell All-Pro lett, de egyikük sem volt leader a saját kategóriájukban, Josh Gordon pedig nem léphetett pályára.

 

rowi:

1) Utoljára 2011-ben fordult elő (Browns, 4-12), hogy egy csapatnak az összes meccse 50 pontnál kevesebbet hozzon. Amennyire vissza tudtam keresni (1992-ig), amelyik csapat ezt tudta, az sosem végzett pozitív mérleggel, sőt. Most ezt a Broncos viszont szintén előadja, és ha nem is fordított mérleggel, de legalább is pozitívval. Vagyis minden meccs under 49,5 ÉS legalább 9-7-es mérleg. -> A tavalyi címvédőnek 3 meccsen nem jött össze az under 50 pont, a 9-7 viszont teljesült.

2) A nagy öreg Peyton Manning karrierje során számolatlan rekordot megdöntött, egyet nem sikerült, ez pedig az egy szezonban futott LEGKEVESEBB yard rekordja. Manning 2013-ban -31-ig jutott, 1974-ben Larry Brunson viszont -33-ig, de idén lesz valaki, aki ezt alulmúlja. -> Nem sikerült, a legkevesebb futott yardot a Ravens puntere, Sam Koch érte el -23 yarddal.

 

Leonidasz007:

1) Egy futó az összes alapszakasz meccsén szerez TD-t, erre sosem volt még példa. -> Nem sikerült.

2) JJ Watt nem lesz a top5-ben szerzett sackeket tekintve (feltéve, hogy legalább 14 mérkőzésen játszik). -> Nem tudta teljesíteni a 14 meccses korlátot.

 

jimboy:

1) Amióta 16 meccses az alapszakasz, a 2000-es Baltimore Ravens rendelkezik az egy szezonon belüli legkevesebb engedett TD-vel, szám szerint 18-cal. Ezt idén két csapat is megdönti. -> Nem sikerült, a Giants védelme engedte a legkevesebb TD-t tavaly, 26-ot.

2) Lesz olyan tavalyi csoportgyőztes, aki idén utolsó lesz a csoportjában és az nem az NFC Eastből kerül ki. -> TALÁLT! A Carolina Panthersnek sikerült ez a bravúr.

 

katonadani:

1) Ezekiel Elliott megdönti az újoncok által szerzett legtöbb futott yard rekordját, amit a legendás Eric Dickerson tart 1808 yarddal. Ez egyébként a valaha volt legjobb 20 futó szezon közé is emelné egyből a Cowboys újoncát. -> Nem sikerült, Elliott “csak” 1631 futott yardot szerzett.

2) A valaha volt legtöbb sack egy szezonban egy 1/1-estől Bruce Smith nevéhez fűződik, aki 1990-ben 19 zsákolást tudott bemutatni. Jadeveon Clowney idén beállítja ezt. -> Nem sikerült, Clowney csak 6 sacket szerzett.

 

Összesített tabella

 

[quote]A csoportgyőzteseknél fél pontot kapott az, akinek a csapata legalább a rájátszásba bejutott, valamint fél pontot kapott az, aki Wild Cardnak írt be egy csapatot, de végül csoportgyőztes lett.[/quote]

 

 

Vagyis a nyertes ez alapján renningan kollégánk lett, gratulálunk! Holnap érkezik a 2017-es tippsorunk, reméljük ott már több találatunk lesz!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!