Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #4

A múlt hétvége a meglepetések fordulóját hozta, most ilyen nem lesz, hiszen a legtöbb meccsről azt sem tudjuk magabiztosan állítani, ki az esélyes. Az ilyen játéknapok pedig általában nagyon, nagyon jól szoktak elsülni. Nézzük mit várunk a “nem kiemelt” meccsektől.

 

 

Detroit Lions @ Minnesota Vikings 19.00

Matthew Stafford mérlege pozitív mérlegű csapatok ellen: 5-47. Ugyanez idegenben: 1-26. Uh.

És mégis nagy dilemmában vagyok, hiszen a Vikingsban Keenum irányít (valószínűleg), még ha egy hete remekül is játszott, de ő a Buccaneers-ölő, eddig mindhárom meccsén remekül játszott ellenük. A vikingek két elkapója elképesztő formában van, második és harmadik helyen állnak elkapott yardokban, a 15+ yardos elkapásokban pedig első és második helyen. A Lions viszont ebben pont limitálhatja őket, hiszen 19 darab 15+ yardos átadásból csak 4 elkapást engedtek idén. A liláknál Dalvin Cook tündökölhet a héten, a Lions gyengécske linebacker sorával szemben elég jó matchupja van.

A túloldalon Marvin Jones előtt lesz lezárva minden útszakasz (Rhodes closed), amiből Tate profitálhat a slotban, idén snapjeinek 83%-át tölti ott és Munnerlynn nincs a legjobb formában jelenleg.

Titánok harca: Stefon Diggs vs Darius Slay

Legnagyobb mismatch: Everson Griffen vs Greg Robinson

Jacksonville Jaguars @ New York Jets 19.00

Ha egy irányító minden egyes passznál a földre dobja a labdát, akkor 39,6-os passer ratinget ér el. Ha egy irányító AJ Bouye felé dobál idén, akkor 40,3-as passer ratinget ér el. Ha egy irányító Jalen Ramsey felé dobál idén, akkor 9,8-as (!!!!!!!!) passer ratinget ér el. Tanulság: ne passzolj a szélre a Jaguars ellen. 

Ez azt jelentheti, hogy Austin Seferian-Jenkinsnek lesz sok targetje középen. ASJ múlt héten tért vissza eltiltásából és már bőven látott felé szálló labdákat. Mondjuk TD-ket ne nagyon várjunk a Jetstől, eddig mindössze ötször jutottak el a vörös zónába, ami a legkevesebb a ligában.

Titánok harca: Leonard Fournette vs Jamal Adams

Legnagyobb mismatch: Jalen Ramsey és AJ Bouye vs Jermaine Kearse és Bobby Anderson

Tennessee Titans @ Houston Texans 19.00

Ez a meccs egy olyan irányító-párharc kezdete lehet, amit jó hosszú évekig nézhetünk majd évente kétszer, hiszen Marcus Mariota mellett DeShaun Watson is ígéretesnek néz ki egyelőre. Összességében a Titanst tartom jobb csapatnak, azonban a Texans lesz hazai pályán és a houstoniak zsinórban ötször nyertek a Titans ellen, összességében 160-85 pontarányban.

A Texans nagy aggálya lehet, hogy alig jutnak el a redzone-ba, a playeiknek mindössze 6,5%-át indították az ellenfél 20 yardosán belülről, ami a legrosszabb arány az NFL-ben. DeAndre Hopkinstól várhatunk nagy meccset, aki élete 8 Titans elleni találkozója során 102 yardot átlagol, Watson folyamatosan őt keresi labdával, a titánok pedig nem épp jó cornereikről híresek.

Titánok harca: Taylor Lewan vs Jadeveon Clowney

Legnagyobb mismatch: DeAndre Hopkins vs Adoree Jackson (vagy Logan Ryan)

Los Angeles Rams @ Dallas Cowboys 19.00

Valami nem stimmel a dallasi futójátékkal. Egyrészt a támadófal sem mutatja a megszokott elit szintjét (még az elitnek vélt tagok közül is csak Zack Martin van formában), másrészt Elliott sem tűnik olyan robbanékonynak. Ne tévesszen meg az egész sok yard múlt hétről, az igazából 2-3 nagy futásnak volt köszönhető. Ez pedig aggodalomra ad okot a csapatnál, hiszen egyelőre úgy tűnik, Prescott nem tudja egyedül elég jól megoldani a dolgokat, pontosabban messze nem tud olyan domináns lenni az offense, mint tavaly. A papírvékony secondary miatt pedig ez nagy problémákat okoz a labda túloldalán is. Nem tudom mi okozta ezt a visszaesést, vagy formahanyatlást, de nem ezt vártuk a csapattól és valószínűleg jobbak is lesznek ennél, a kérdés csak az, hogy mikor.

A túloldalon is kicseréltek valakit, méghozzá Jared Goffot. Sean McVay támadósora tökéletesen rá van szabva és elrejti a támadófal hiányosságait sok play actionnel és bootleggel, élvezet nézni ezt a támadósort. Goff jelenlegi 118,2-es passer ratingje a második legjobb a Rams történetében három kör után (1999, Kurt Warner, 125.0). Harmadik kísérleteknél is parádézik (139.4), a red zone-ban is (137.3) és hosszú passzoknál is (120.1). Ráadásul Todd Gurley is remekel, nagyon jó, hogy az új edző rendesen bevonja a passzjátékokba is és kihozza a tehetségéből a maximumot.

Nagyon csábító volt, hogy a Ramsre tippeljek, de még nem mertem meghúzni, főleg, hogy otthon játszik a Cowboys. A meccs kulcsa az lehet, hogy mennyire fog működni a dallasi futójáték, mert eddig elég sok yardot enged a földön Wade Phillips védelme.

Titánok harca: Aaron Donald vs Zack Martin

Legnagyobb mismatch: DeMarcus Lawrence vs Rob Havenstein

Cincinnati Bengals @ Cleveland Browns 19.00

Az ohiói csata, két 0-3-as gárda összecsapása és mindeközben csata a csoportharmadik helyért. A Browns ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, idén egyetlen pillanatra sem vezettek még a második félidőben és már 9 turnoverjük van, amivel vezetik a ligát három kör után és egyébként három forduló után ez a csapat legrosszabbja is 2009 óta.

A túloldalon rövidtávon jót tett a támadókoordinátor-csere, de kérdés, hogy mennyire volt a jobb játék az ismeretlennek köszönhető és mennyire fog tudni felkészülni most a Browns ebből. AJ Green egyértelműen beindult, a múlt heti 110 yard önmagáért beszél. Nagyon érdekes lesz figyelni, hogy mit tud kezdeni a Bengals védőfala a Browns támadófalával, ez a mérkőzés legkeményebb matchupja.

Titánok harca: Geno Atkins vs Joel Bitonio és Kevin Zeitler

Legnagyobb mismatch: AJ Green vs bármelyik Browns CB (Myles Garrett vs Cedric Ogbuehi)

Buffalo Bills @ Atlanta Falcons 19.00

Sokan mondják, hogy a Falcons a legjobb csapat az NFC-ben, de egyszerűen nem látom őket ennyire dominánsnak (mondjuk sokkal jobb csapatot se tudok mondani). Az első fordulóban három drop kellett, hogy ne kapjanak ki a Bearstől, múlt héten pedig körülbelül 10 centi hiányzott, hogy Tate be tudja nyújtani a labdát. Szóval könnyen állhatnának 1-2-vel is, ezért nekem most kicsit túl vannak talán hájpolva. Ettől függetlenül nyilván nem rossz csapat, sőt, csak talán most túl sok helyről olvastam túlzó pozitív véleményt.

A Bills védelme jól muzsikál Sean McDermott alatt, eddig egyetlen passzolt TD-t sem engedtek idén, most viszont egyértelműen tesztelve lesz a jól teljesítő secondary. Támadóoldalon furcsa náluk, hogy nagyon visszaesett a futásblokkolás hatékonysága, LeSean McCoy a line of scrimmage-ig sem jut el kontakt nélkül.

Titánok harca: LeSean McCoy vs Deion Jones

Legnagyobb mismatch: Desmond Trufant vs bármelyik Bills WR

San Francisco 49ers @ Arizona Cardinals 22.05

Larry Fitzgerald az utóbbi 4 meccsén a 49ers ellen: 37 elkapás, 413 yard, 4 TD. Most sem várhatunk tőle gyenge napot, hiszen egy hete a Rams elkapói is oda-vissza verték a 9ers secondaryjét. A túloldalon eddig Pierre Garcon parádézott, de most nagy fába vágja a fejszéjét, ugyanis az a Patrick Peterson fog rajta védekezni, aki a legkevesebb yardot engedi coverage snapenként az idei évben (és mondani sem kell, hogy egy elit cornerback).

Nem sok maradt már a liga legöregebb csapatának tankjában, nem igazán tudok megbízni Palmerékben. De ahogy a Colts ellen, úgy most is rájuk kell tippelnem, mert a túloldalon Brian Hoyer irányít, bárki is állt fel a center mögé egy hete a Rams ellen.

Titánok harca: Pierre Garcon vs Patrick Peterson

Legnagyobb mismatch: Larry Fitzgerald vs bármelyik 9ers cornerback

New York Giants @ Tampa Bay Buccaneers 22.05

Az NFL történetében eddig 5 játékos volt képes arra, hogy első három szezonja mindegyikében 1000+ elkapott yardot hozzon össze. Ezen a meccsen kettő is a pályán lesz: Mike Evans és Odell Beckham. Mikor ők legutóbb találkoztak (2015, 9. forduló), akkor ketten együtt 255 yardot hoztak össze 36 célba vételből.

Kettejük közül viszont csak Beckhamnek jósolok szép estét. Ennek az az oka, hogy miközben a Giants hagyatkozik legjobban a passzjátékokra (yardjainak 84,1%-a a levegőből érkezik, amivel vezetik a ligát), addig a Buccaneers nagyon sebezhető ezen a területen (engedett yardjainak 81,9%-a a levegőből jön, amivel vezetik a ligát). Az óriások futójátékuk pedig a legrosszabb a ligában.

A túloldalt mindeközben Evans Janoris Jenkisszel néz majd farkasszemet, ami nem egy jó ómen. Ráadásul a Bucsnak érdemes lehet Jaquizz Rodgersre és a futójátékra hagyatkozni, mivel a Giants engedi a legtöbb futott yardot meccsenként idén (153,3), ahhoz képest, hogy tavaly a második legjobbak voltak 87,7 engedett futott yarddal meccsenként. Mondanom sem kell, ez hatalmas különbség.

Titánok harca: Mike Evans vs Janoris Jenkins

Legnagyobb mismatch: Damon Harrison vs Buccaneers belső támadófal

Szerkesztőségi tippverseny

Bold predictions

balentin: A fordulóban két mérkőzés is olyan pontaránnyal fog végződni, amilyenre eddig még soha nem volt példa. Az egyiken 22-11, a másikon pedig 25-8 lesz a végeredmény.

chester: Három újonc is pick6-et szerez a héten.

tom: A Ravens-Steelers meccs 0-0-s döntetlennel ér majd véget.

renningan: Todd Gurley kétszer annyi yardot fog futni, mint Zeke Elliott.

katonadani: A Bills eddig egyetlen passzolt TD-t sem engedett idén, míg Matt Ryan csak 4-et dobott három meccs alatt. Most a tavalyi MVP 5 passzolt TD-vel végez.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!