Connect with us

Összefoglaló

Támadófalak, szevasztok!

Vikings – Steelers 9-26

Nem indult jól Bradford padozásával a liláknak a meccs, ugyanis így Case Keenum kellett, hogy a kezdőbe álljon, aki jelentős downgrade. (Bradford térde vizesedett, és egy amúgy is esélytelen meccsen felesleges szétveretni – gondolta a medve.) Jó kis bunkerfociként indult a meccs, egyik csapat sem tudott stabilan haladni, kellettek hozzá zászlók és nagy játékok, hogy egyáltalán a Red Zone közelébe jussanak. Futni egyik csapat sem tudott, de meglepő módon a Vikes futójátéka nem teljesen homály, Dalvin Cook tényleg ügyes fiú. Le’Veon Bellt viszont már a második alkalommal fogta a védelem erősen, 138 yardig jutott teljes egészében az első két meccsen. A Steelers részéről hatalmas ugrás látszik a támadósorban, Brown mellé végre fellépett Martavis Bryant és JuJu Smith-Schuster is, elég komoly a WR-pozíción a mélység. A védőoldalon van gond, TJ Watt, az új üdvöske, csúnya lágyéksérüléssel ment le a pályáról, és így csatlakozik a sérült Tuitthoz.

 

https://www.youtube.com/watch?v=K3d22ypjxhs

 

A Steelers tavalyhoz képest ezerszer jobb formában van, de kell is, hiszen ez lehet Big Ben utolsó éve, és Landry Jones nem fog Hall of Fame-passzokat osztogatni. A védelemen nagyon érezni, hogy elkezdett összeállni, a front seven erősödik, igaz a pass rush még bőven javítható, és a secondary szintén. A Vikes részéről egy optimista vereség lehet ez, viszont nagyon sok hiba van, amin javítani kell (kezdve azzal, hogy Trae Waynes nem megy fel, ha emberezni kell). A játékvezetők viszont katasztrofálisak voltak, 21 büntetést osztottak ki a meccsen (az átlag 12-14). Teljesen homályban voltak egyértelmű PI és Personal Foul helyzetekben mindkét oldalon.


Dolphins – Chargers 19-17

Majd megtanulom, hogyan nyerjük meg ezeket a szoros meccseket.

Ezt nyilatkozta Anthony Lynn, mikor egy percre elfelejtette, hogy melyik csapathoz érkezett. A szoros meccseken történelmileg borzasztó Chargers megint utolsó pillanatos mezőnygólt hagyott ki (de legalább a győzelmi tűzijátékok is beindultak). Nem lehet túl édes a győzelem a Phins számára, mivel a defense katasztrofális volt. A passzjátékhoz hozzá sem szagolnak, Rivers 80%-os pontossággal jutott 331 yardig. Futásban viszont semmit nem engedtek, a teljes Chargers 14 futásból 44 yardot hozott össze, viszont négyszer kapott Melvin Gordon scrimmage mögötti szerelést, és többször is csak 1 yardig jutott. Amit ki kell emelni, az az egyetlen Rivers TD a meccsen, ugyanis ez Antonio Gates kezeibe repült. Gates beállította ezzel Tony Gonzalez TD-rekordját, vagyis mostantól ő a legtöbb TD-t elkapó tight end a ligában (112 TD). A hozzá legközelebb álló aktív TE Gronk, aki 70-nél jár. A védelem nem tudott mit kezdeni a futásokkal, és figyelni kéne arra is, hogy nem ez az utolsó meccs, ami a zöldfülű rúgóval elmegy.

 

 

A Dolphins színeiben Cutler megdobta első TD-passzát! Nem igazolódtak be a várakozások, miszerint Jarvis Landry kiesik a pikszisből, hiszen ő Tannehill embere volt, 13 elkapással jeleskedhetett a mérkőzésen. Ajayi szépen muzsikált, a sok labdaérintés megtette a hatását, hogy 100 yard fölé mehessen. Bírja a terhelést, és ha a fal is egészséges, nagy fejfájást okoz. A védelem viszont nagyon sok edzést kíván még, Rivers azt csinált velük, amit akart – az más kérdés, hogy ők is bénáztak rendesen, de ha épp úgy dönt, hogy passzolni akar 500 yardot, megtehette volna különösebb gond nélkül.


Jets – Raiders 20-45

Hát sokkal többet nem vártunk ezen a meccsen, talán kevesebb Jets-pontot. A Raiders támadósora kissé belassított, pont annyit tett le, amivel egy impresszív győzelmet el lehetett érni. Derek Carr nem passzolta szét magát, de azt is Crabtree-re fókuszálta. Amari Cooper kiesett a kegyeiből, félelmetes mennyiségű dropja van, pláne a célterületen. Marshawn Lynch TD-t futott, és kezd körvonalazódni, hogy ő az első futó, és nem is annyira committee van körülötte, hanem change-of-pace futók. Gareon Conley gyönyörűen nézett ki a védelemben, ami amúgy marha szar volt megint. Ahol Josh McCown két TD-t tud dobni, és egy 1/1-re mozduló csapat 271 yardot haladni, az nem okés. Ja és ahol McCown megfutja a 3&18-at, az rohadt gáz. Oké, nagyon gyorsan fut, de akkor is. 22 yardos futás. Ne már.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Y2s6D8Mxe3M

 

McCown ezen a héten fejben már ott volt, és jó backup-QB módjára is játszott. Nyilván nem vele fog meccseket nyerni a Jets, és a Forté-Powell duó önmagában nem elég jó, de el lehet kerülni a csúfos vereségeket, és emelt fővel menni a tűzvonalba. Legalábbis ezerszer jobban játszik, mint Glennon, aki még el is akarja hitetni magáról, hogy ő kezdő szintet képvisel. Nem annyira horror a támadósor, mint eddig hittük. Nem jók, de nem a legrosszabbak. A védelem viszont elég gyenge, gyakorlatilag nincs olyan falember, LB, vagy defensive back, akit legalább egyszer ne aláztak volna csúnyán meg. A front seven hozzá se tudott szagolni a Raiders-falhoz, a cornerbackek és safetyk pedig alig tudták fogni a Crabtree-Carr kapcsolatot. Amin nagyon gyorsan javítani kéne (már ha feltételeznénk, hogy nem Sam Darnoldért folyik a szezon), az a turnover-csökkentés (mennyi fumble, atyaég), és az edzői gárda teljes takarítása.


49ers – Seahawks 9-12

49ers Super Bowl confirmed. Viccen kívül, miután Hoyer az első negyedben mínusz 1 yardig is eljutott, nem vártam, hogy 3 pont különbséggel veri a Seahawks csak őket. Hyde még a 61 yardosa nélkül is szétfutotta őket, és ugyan a passzjáték nem létezett, de PONT EZ A CSEL, hiszen így egyáltalán nem probléma a Seahawks erős passzvédekezése. Ez az igazi Shanahan-magic, ahol ősi shaolin bölcsességeknek megfelelően keményre lággyal válaszol, lágyra keménnyel. Hoyer és Goodwin jelenlétével legalább 5 védő ki lett véve a játékból, mert arra úgysem megy a labda, de kénytelenek védekezni.  Nem igazán látn, hogy a védelem jó-e, vagy a Seahawks zuhant meg, de azért én bármikor elfogadnék egy csapatot, aki 39 passzból is 198 yardon tartja Russell Wilsont. Goodwinen múlhatott a győzelem, volt egy nagyon csúnya TD-elejtése.

 

 

Apropó Wilson. Mikor fog valami karriert is lezáró sérüléssel kórházba kerülni? Csak mert ilyen falak mögött ez szokott történni. Ifedi teljes katasztrófa, meg mindenki mellette, 12 alkalommal kellett futnia, hogy ne öljék meg ott helyben. Sajnálom, de a Seahawks nem PO-esélyes csapat így. A támadósor egy katasztrófa, fal nincs, futás nincs (Carsont hagyjuk már, ugyanilyen kezdőmeccsei voltak Rawlsnak, meg Prosise-nak is), lassan QB se lesz, és nincsenek olyan elkapók, akik fellépnek, ha gond van. Most Lockett varázsolt valamit, Baldwin, Graham, ők meg teljesen eltűntek. A védőoldal is inog, 248 yardot engedtek a 49ersnek. Biztos csodás, hogy Bennett és Richardson, meg a haverok beomlasztják a közepesen rossz 49ers falat, de ha közben Hyde körbefutja őket, akkor sok értelme nem volt. És mindezt úgy, hogy valójában nem engedték mozogni a pályán a Ciscót, akik mindvégig hatékonyabbak voltak még így is.


Packers – Falcons 23-34

Az eredmény ellenére szépen játszott a Green Bay, komolyan tartották magukat a tavalyi NFC-bajnok ellen, legalábbis a meccs elején és végén. Két OLine (Bakhtiari, Bulaga), és két WR sérülttel (Nelson meccs eleje, Cobb közben) nem is olyan rossz ez az eredmény. Ez monstre játékot eredményezett Ty Montgomery számára, aki 110 yarddal és két hatpontossal zárta a napot. A szezonra ráfordulva viszont nagyon komoly bajok vannak a csapattal. A védelembe brutális mennyiségű drafttőke ment, gyakorlatilag nulla eredménnyel. (2017: első négy pick defense, 2016: négy az első ötből, 2015: első kettő, 2014: három az első hatból) Átlag alatti egység nagy kilengésekkel: néha vállalható teljesítmény, néha teljes összeomlás. A séma mellé egészen parádésan rossz, volt, hogy az emberezés alatt zónázó védő önkéntelenül rámozdult Julio Jonesra, hogy aztán Sanu 1v1-ben agyonverjen bárkit, vagy amikor 1 yardra volt a Falcons két futóval és blokkoló TE-vel a gólvonaltól, erre feljött a védelem dime alakzatban (ami ugye egy 6 DB-s passzvédelem). A támadósor pedig elkezdett széthullani a kiöregedés mellé, kulcsemberek sérülnek le, és nem lehet pótolni őket. Tökéletesen mindegy, hogy Rodgers hány yardon pörög, ha nem tudják tartani a lépést a védelem miatt. De hogy szépet is mondjak, Aaron Rodgers elérte a 300. TD-jét, és a leggyorsabban az NFL történetében.

 

 

Matt Ryan jól mondta, a Falcons tényleg túllépett a Super Bowl-másnaposságon. Sarkisian eddig jól szerepel támadókoordinátorként, jól pörgeti az órát is, viszont amennyire jól sikerültek a play-action játékok, annyira keveset használta őket a meccs végén. A védelem igazából mintha jobb lenne, de elég nehéz ezt megmondani, hiszen a GB ellen játszottak, ott még jók is rossznak tűnnek sokszor. A front seven mindenképp rendben van, és a CB-k is kezdenek bemelegedni. Ami miatt azonban mérgesek lehetnek a Falcons-drukkerek, az a kommentátorok undorító stílusa. Joe Buck és Troy Aikman után Chris Collinsworth is beállt a sorba, névlegesen sikerül lehozniuk úgy egy Packers-vereséget, hogy ha csak hallgatod a meccset, azt hihetnéd, hogy ők nyertek 100-0-ra. Egyáltalán nem is próbálnak meg pártatlanok maradni, ahogy egy Falcons-drukker összefoglalta:

Új stadion, Super Bowl, Aaron Rodgers, nitro védelem, Aaron Rodgers, Super Bowl, Matt Ryan elég jó, de úristen Aaron Rodgers mennyire jó, Super Bowlról beszéltünk már?, Devonta 17 yardos futás, elég sima, mint ahogy kisimázták őket a Super Bowlban is, 25 pontos előny után, ezt mondtuk már?, Aaron Rodgers, Aaron Rodgers, nyert a Falcons, mit csinálhatott volna Aaron Rodgers máshogy?

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!