Connect with us

Beharangozó

Vasárnap éjjeli móka – SNF Beharangozó

Budapest és az NFL-t kedvelők társadalma kapott egy olyan ziccert lehetőséget a Ziccer! Sportpubtól, hogy aki ki akarja maxolni az egy négyzetkilométerre eső kávék és egyéb káros ébren tartó italok fogyasztását éjszakai meccsek keretein belül, az most megteheti! Mostantól ugyanis az éjjeli meccsekre is lesz egy hely, ahová a futballszurkolók menedékre lelhetnek, mi pedig örömmel fogadtuk a felkérést, hogy promotáljuk ezt a nagyszerű kezdeményezést, kezdésnek egy nem akármilyen találkozóval!

 

 

Green Bay Packers (1-0) @ Atlanta Falcons (1-0), 2:30

 

[quote]A Ziccernél belenyúltak a tutiba, mert minden sportpub egy ilyen nyitómeccsről álmodik, vagyis a tavalyi NFC döntő visszavágójáról! Január 22-én ugyanilyen felosztásban találkoztak a csapatok, ahol a tét a Super Bowlba jutás volt, és Matt Ryanék a Packerst sem hagyták ki az NFC azon csapatai közül, akin átgázolt a Falcons a tavalyi szezonban. Aaron Rodgersék viszont bosszúra szomjaznak![/quote]

 

Érdekességek

 

– A Packers átlagban 10,7 ponttal többet engedett az ellenfeleknek idegenben mint hazai pályán, jelenleg ez a legnagyobb különbség a hazai-vendég engedett pontokban az NFL-ben.

– Matt Ryan az utolsó három Packers elleni találkozóján 11 TD-t dobott.

– Ugyanezeken a meccseken Aaron Rodgers 10 TD-vel látta el célpontjait.

– Az utóbbi három egymás elleni meccsükön (beleértve az NFC döntőt) átlagosan 70 pont született.

– Julio Jones mérlege a Packers ellen (beleértve a tavalyi NFC döntőt): 4 meccs, 24 elkapás, 501 total yard, 3 TD

– A két csapat mérkőzésének az utóbbi időben mindig van pikantériája, hiszen a Matthews-dinasztia két képviselője is jelen van mindkét csapatban, de amíg Jake Matthews LT, addig Clay Matthews LE, vagyis ellentétes oldalon játszanak.

 

A föntieket olvasva aligha lepnénk meg bárkit, hogy pontzuhatag várható az összecsapáson, hiszen mindkét irányító elemében van aktuális ellenfele ellen az utóbbi években, ahogy a támadósoruk is. Mindkét csapat előtt hatékony támadófal segíti a munkát, az elkapók szenzációsak, és a futójátékra is bátran támaszkodhatnak, nem csoda tehát az a 210 pont a legutóbbi három találkozójukon. A támadósorokon tehát semmi nem fog múlni, a védelmeken annál inkább, ugyanis amelyik egység többször kényszeríti hibára az ellenfél támadósorát, az fog diadalmaskodni a párharc során.

 

Matt Ryan (2) vs Aaron Rodgers (12), az ágyúkezű nagyágyúk

 

A két defense közül meglepően hathat, de a Packers tűnt magabiztosabbnak az első fordulót követően. Russell Wilsonnak alig voltak momentumai, TD-t sem szereztek, igaz, ehhez kellett a Seahawks támadófalának hathatós közreműködése, de ne vegyük el az érdemeket Dom Capers védőkoordinátortól, aki tökéletesen használta ki a Seattle gyengepontjait. Most minden rutinját be kell vetnie, hogy fékezze a Falcons pontszerzéseinek hatékonyságát. A Falcons védelme már nem volt ennyire impresszív az elkapókból megtizedelt Bears offense ellen, köszönhetően annak, hogy Tarik Cohen az ismeretlenből főszereplő lett. A Falcons részéről mindenki Kyle Shanahan távozásáról beszélt, pedig védőkoordinátor csere is történt, és az eddig secondary coachként 2015 óta a Falconsnál dolgozó Marquand Manuel vette át a gyeplőt a védelem fölött, utóbbi egyelőre jobban meglátszik, mint az OC csere.

 

Egy-egy név, akire figyeljünk

 

Packers: Ty Montgomery, RB

 

Én nagyon szkeptikus voltam vele kapcsolatban a futójátékot illetően, hiszen nem véletlenül érkezett három futó is a draftról, és mindhárman ott vannak a rosteren a keretszűkítést követően is. Montgomeryt ez nem zavarta, és a tavaly elkapóból futóvá avanzsáló játékos a Packers offense snapjeinek 90%-án fent volt. Futások terén nem nyújtott űrszámokat, viszont elkapásoknál nagyon hasznosnak bizonyult, és valószínűleg a Falcons ellen is előtérbe kerülhet.

 

Falcons: Brian Poole, CB

 

Poole csak a nickel felállások során van a pályán, mégis kulcsszerep hárulhat rá: neki kell semlegesíteni Randall Cobbot. Ő ugyanis Rodgers legmegbízhatóbb fegyvere, őt vette célba a legtöbbször az első héten, nem droppol, jól futja a route-okat, és a Seahawks elleni 85 yardjából 66-ot elkapás után szerzett. Poole ellenben a slotban nagyon hatékony, a Bears ellen ugyan 5/5 elkapást engedett, de szinte azonnal földre vitte az elkapót, hiszen csak 1 yardot engedett elkapások után.

 

Ezt várjuk mi

 

A Falconsnak mindenki jósol egy kisebb visszaesést a Super Bowl veresége után (Super Bowl hangover), ami a Bears ellen már kissé kiütközött, a Packers ellen azonban már az eredményen is meglátszódhat. A szerkesztőségünk tippjei megoszlanak, 5-5 voksot kapott mindkét csapat, talán ez is jelzi a találkozó várható szorosságát.

 

 

Ne feledjétek tehát, hogy a Ziccerben nézhetitek nem csak ezt, de másik két vasárnapi meccset is, a rendezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak! Eddig jóformán csak gurulós fociból volt kínálat, de mutassuk meg nekik, hogy mennyire népszerű hazánkban ez a sport, és töltsük meg a helyet!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!