Connect with us

Minden ami NFL

13+1 sztár, akit ma még elcserélhetnek

Ma magyar idő szerint esti 9-ig van lehetőségük a csapatoknak arra, hogy játékosokat cserélhessenek egymással. Be is indult a nagyüzem, a 49ers megszerezte Jimmy Garoppolót, a Seahawks Duane Brownt, az Eagles Jay Ajayit, korábban pedig a Jaguars Marcel Dareust. Összeszedtünk 13+1 top játékost, akik az előbbiek sorsára juthatnak és az új csapatukat is megpróbáljuk megtippelni.

 

 

1. Vontae Davis, CB, Indianapolis Colts

 

Davis jobb napjain All-Pro szintű corner, most azonban nem a jobb napjait éli. Persze ezzel nincs semmi probléma, a Brownsban szenvedő Joe Haden is magára talált Pittsburghben, tehát aki top cornert akar magának viszonylag olcsón, az nyugodtan megkockáztathatja Davist. Mivel féltávnál tartunk, az idei szezonra nagyjából 4,5 millió dollárba kerülne új csapatának, és mivel a 29 éves vődének a szezon végén le is jár a kontraktusa, egy 6-7. körös pick lenne érte reális. Potenciális csapat a Tampa Bay Bucs lehet, ahol úgy hullanak a cornerek, mint a legyek, ráadásul a meglévők sem játszanak valami jól, így ők simán bevállalhatnák, ha még akarnak kezdeni valamit az idei szezonnal. Ő elég valószínű, hogy új csapatban folytathatja ma estétől.

 

2. Carlos Hyde, RB, San Francisco 49ers

 

Hyde újonc szerződésének utolsó évében jár, tehát bárkinek a fizetési sapkájába belefér. A Garoppolo trade után meglepne, ha elcserélnék a támadósor talán legjobb játékosát, de már korábban is cikkeztek arról, hogy nincs biztos helye a csapatnál. Mondjuk az értéke ettől függetlenül sem túl magas, 4-5. kör lehet érte a maximum, de talán már egy 6. körért is odaadnák. Potenciális csapatnak első körben a Lionst mondanám, látva a red zone hatékonyságot, csak hát ott annyi a (rossz) futó, mint égen a csillag. Tippre jó lehet még a Ravens és a Redskins is.

 

 

3. Frank Gore, RB, Indianapolis Colts

 

Gore ugyanaz, mint Hyde, csak ő öregebb verzióban. Az értéke egy 7. körös vagy teljesítményfüggő kondíciós pick lehet, nem több. A Coltsnak nincs rá szüksége, Marlon Mack teljesen jól pótolhatja, ráadásul egy rájátszásról már szinte garantáltan lecsúszó csapatnak fölösleges is egy Gore féle veteránt megtartania. Potenciális csapatok ugyanazok, mint Hyde-nál: Redskins, Lions, Ravens.

 

4. TY Hilton, WR, Indianapolis Colts

 

A harmadik Colts játékos, és még távolról sem az utolsó. Az új rezsim új csapatot akar, Hilton nem Chris Ballard embere, így nem kizárt, hogy valakinek elpasszolják. 6 millió dollár halott pénz keletkezne utána az idei évre, de 4 milliót idén, jövőre pedig 13 milliót spórolhatnak rajta, ami azért nem kevés. Az új csapatának ráadásul csak 2 millió dollárba fájna és még három évre lenne szerződése. Hilton egy top10-es elkapó, a trade értéke most valahol a 2. és 3. kör között ingadozik. A Ravens megpróbálkozhatna vele, oda nagyon kellene egy jó elkapó, de például a Billsnél sincsenek olyan jól eleresztve potens WR-ekkel.

 

 

5. Eric Ebron, TE, Detroit Lions

 

Elismerem, Ebronnal meg vagyok lőve, halvány pettyes lila gőzöm sincs, hogy akarnak bármit is adni a korábbi top10-es pickért. Ha rajtam múlna, én szívesen elcserélném mondjuk Jimmy Grahamre, de hát ez csak álom. Ebron idén apróba kerül csak, jövőre pedig az opciója miatt 8 millióba, ami elég sok. A teljesítményével kiegészítve ez valahol 6-7. kört ér maximum.

 

 

6. Jimmy Graham, TE, Seattle Seahawks

 

A Seahawks all-in módban van, így nem biztos, hogy most már el akarnák cserélni. Graham szerződése is lejár idén, az elcserélésével 4 milliót spórolhatna a Seahawks, vagyis ennyibe kerülne az új csapatának. Olvastam olyan pletykákat, hogy a Patriots vinné, amibe én speciel látok potenciált, Gronkkal kiegészülve kb minden idők legbrutálisabb támadósorát látnánk, nem lenne az a védelem, ami meg tudná fogni a Patriots dupla TE-es felállását. Ráadásul a Patsnek van egy extra 2. köröse, ami mondjuk szerintem túl sok Grahamért, de egy 3-4. kört simán érhet bármelyik csapatnak.

 

7. Kirk Cousins, QB, Washington Redskins

 

Na, ez egy bomba trade lenne, bár minimális esélyt látok rá. Viszont Kirköt már sokkal tovább nem lehet tagelni, nem tűnik úgy, hogy nagyon szeretne maradni, ráadásul a Redskins idén nem úgy áll, hogy meglenne a rájátszás. Kezdhetnék akkor új alapokról a dolgot, Cousins még mindig megér simán két első körös picket és van is olyan csapat, aminek nagyon nagy szüksége lenne rá: a Jaguars és a Broncos. Egyiket sem kell ecsetelni, egy Bortles/Siemian + 2 db első kör simán potens ajánlat és win-win mindenkinek.

 

8. Calvin Johnson, WR, Detroit Lions

 

Megatron visszavonult, de nem kizárt, hogy egy contender csapathoz visszatérne (Eagles). A Lions részéről nincs akadálya a dolognak, bár kérdéses, hogy addig megoldanák a papírmunkát, már ha Megatron egyáltalán vissza akarna térni. Mivel elég komoly szerződést vinne, így újat kellene neki adni Philadelphiában, az értéke pedig 5-7. kör között mozogna. Az Eagles mellett egyébként a Jaguars érdeklődött iránta állítólag.

 

 

9. Anthony Castonzo, LT, Indianapolis Colts

 

Castonzo nem egy rossz játékos, de vele is az a baj, mint a többiekkel: nem az új rezsim embere. Három évre van szerződése, nem is keresne sokat ez idő alatt a garantáltakat leszámítva, bár a Coltsnak 8,4 millió dollárnyi halott pénzt be kellene nyelnie érte. Érte simán elkérhetne egy 3. kört a Colts, kérdés, hogy a Seahawks kiesésével ki adna érte ennyit. A Texanst egyébként el tudnám képzelni, egy jó LT mégiscsak kellene, azért meglátszott Duane Brown játéka is a támadófalon.

 

10. Ndamukong Suh, DT, Miami Dolphins

 

Suh egy pénzügyi zsákutca jelenleg a Dolphinsnak, de több helyen is olvasni lehetett, hogy akár a 13 millió dollárnyi extra dead money-t is bevállalnák (értsd: 31 millió dollárt emésztene fel), csak hogy megszabaduljanak tőle (igaz, jövőre 26 milliót spórolnának ezzel). Az idei évre nagyjából 2,5 millió körül kóstálna új csapatának, ami teljesen vállalható, utána viszont 17-18 milliókat, tehát ez nem lenne egy jó hosszú távú befektetés. Akinek viszont csak az idei szezonra kell, annak akár egy 3. kört is megérhet, de a reális érték érte is a nagy szerződése miatt (ahogy Dareus esetében) az 5. kör. Én mondjuk Detroitban megnézném újra, mert Ngata kiesése miatt elkél a fal közepére az erősítés, de kizártnak tartom, hogy az új, balhémentes játékosokat szerető rezsim bevállalná.

 

11. Anquan Boldin, WR, Buffalo Bills

 

Boldin megpedzegette, hogy visszatérne, a Bills pedig nyitott a dologra és engedélyezte, hogy csereajánlatokat kérjen más csapatoktól. Kivágni csak úgy nem fogják, de elcserélnék, ha valaki adna bármit Boldinért. Egy contendernek pedig simán megérhet egy 7. körös picket, Boldin még mindig korrekt kis possession receiver biztos kezekkel. Ugyan csak félig contender, de régi csapata, a Ravens biztosan szívesen látná.

 

12. AJ McCarron, QB, Cincinnati Bengals

 

Igazából nem tudjuk, mi van McCarronban. Potenciál biztos, ilyen szempontból Garoppolo környékére lehet tenni, habár a padlója alacsonyabb, ez egyértelmű, hiszen kevesebbet is láttuk és kevésbé is volt meggyőző. Azonban mit szólna mondjuk a Broncos, vagy a Jaguars, ha felajánlanák nekik a Bengals fiatal irányítóját, mondjuk egy harmadik körért cserébe? Mindketten a rájátszásra pályáznak és igazából egy irányító hiányzik a csapatból. Nem mondom, hogy McCarron egy biztos választás, de sokkal jobb opciót nem nagyon találhatnak. Még a jövő évre is olcsón megtartható akár, hiszen csak korlátozott szabadügynök lesz, tehát még csak meg sem kell fizetni rögtön. Egy próbát akár meg is érhet valakinek.

 

13. Martavis Bryant, WR, Pittsburgh Steelers

 

Ugyan Mike Tomlinék nem győzik jelezni, hogy a játékos nem megy sehová, azt sem gyanítjuk, hogy örökké a scout team tagja lesz mint most hétvégén. Bryant nem egyszer jelezte már távozási szándékait a csapat felé, de a Steelers valószínűleg nevelő célzattal sem hallgat meg érte ajánlatokat. A fiatal elkapó szerződése ráadásul még a 2018-as szezonra is érvényes, így még csak az sincs, hogy utoljára húzhatnak belőle hasznot. Sok elkapóhiányos csapatban aranyat érne, ők biztos megejtenek majd pár telefonhívást a Steelers felé, kíváncsian várjuk, hogy vajon sikerrel járnak-e.

 

+1. Andrew Luck, QB, Indianapolis Colts

Ezt csak plusz egyként, hiszen ez már tényleg mindennek a teteje lenne. Luck idén már jó eséllyel nem játszik, bárki bármit mond a Coltsnál. Ott a szeptember elejét is reálisnak tartották augusztus végén. Szóval ez a lehetőség elég valószínűtlen, hiszen mégiscsak az egyik legjobban fizetett és az egyik legtehetségesebb irányítótól van szó, még ha Brissett le is hoz egy viszonylag korrekt szezont a Coltsnál. Ráadásul Luck idén nem is tudná segíteni esetleges új csapatát, így extrán valószínűtlennek tűnik a történet, de lehet megunta a Colts ezt a sok problémázást és hátha valaki olyat ajánl az újjáépülésben lévő, új GM-mel rendelkező Coltsnak, amit nem lehet visszautasítani. Ez lesz minden idők legizgalmasabb trade deadline-ja, szóval semmit sem tartunk elképzelhetetlennek.

 

Az egész este folyamán jövünk majd friss hírekkel a 9 órás határidő előtt és után is, nem fogtok semmiről lemaradni, ezt a cikket viszont szeretnénk kinevezni egy kibeszélőnek, ahol szabadon lehet a kommentek közt diskurálni egymással és velünk is. 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!