Connect with us

Minden ami NFL

A 10 legjobb újonc védő négy forduló után

Tegnap az újonc támadóké volt a főszerep, ma viszont az újonc védőket vesszük górcső alá! Ezt a listát nehezebb volt összeállítani, hiszen igazán kiemelkedő teljesítményt senkitől sem láthattunk még, ellenben sokan szinte ugyanolyan szintet hoznak csapatukon belül, így az első helyezett kiléte is komoly fejtörést okozott számomra. Hasonlóan a támadókhoz, itt is láthatunk ismertebb és ismeretlenebb nevet is, de nem is szaporítanám tovább a szót!

 

 

10. Jourdan Lewis, CB, Dallas Cowboys

 

A dallasi CB-hullás egyik haszonélvezője a harmadik körben kiválasztott Jourdan Lewis volt, akit szinte azonnal be kellett dobni a mélyvízbe, és nem is teljesített rosszul. 71,7-es irányítómutatója van az irányítóknak, ha az irányába dobják a labdát, 14 targetből 9 elkapást engedett 74 yardért, valamint 1 TD-t is, viszont már interceptionje is van. Ami miatt itt a helye a listán, az a futások megállítása, ami bár nem egy CB fő feladata, de sose baj, ha valaki ebben is jó, Lewis pedig az.

9. Marcus Maye, S, New York Jets

 

A Jets két újonc safetyvel vágott neki a 2017-es idénynek a kezdőben, és eddig nem bánták meg a döntésüket. Maye tölti be a free safety szerepkört a secondaryben, így első sorban a coverage képességei kerülnek előtérbe, abban pedig eddig pazar. 3 elkapásból 29 yardot és egy TD-t engedett, de egyelőre nem közelíti meg csapattársa, Jamal Adams szintjét.

 

8. Dalvin Tomlinson, DT, New York Giants

 

Tomlinsonnak nem kisebb feladatot szántak, mint a Coltshoz távozó Jonathan Hankins helyét a brutális védőfalban. Nem könnyű feladat, de Tomlinson eddig jól teljesít, különösen futások ellen. Csak öt játékos állított meg nála többször futójátékot, ami egy Damon Harrisonnal kiegészítve ütős párosítás a futók életének pokollá tételéhez. A pass rushon még lenne mit fejlesztenie, de kezdésnek eddig remek az amit idáig mutatott.

 

7. Kendell Beckwith, LB, Tampa Bay Buccaneers

 

 

Beckwith egy elképesztően tehetséges linebacker prospectként jelentkezett a draftra az LSU méltán híres gyárából, ám egy súlyos sérülés biztossá tette, csúszni fog majd. Végül a harmadik körben választotta ki őt a Buccaneers, Kwon Alexander és Lavonte David sérülése miatt viszont elég hamar bemutatkozhatott a kezdőben, és sikerült feledtetnie nevesebb kollégáit. A futásokat elképesztő módon öli, ha kell, az irányítóra is tud nyomást helyezni, és coverage-ben is csak 74 yardot engedett 11 elkapásból az első négy hét során. Úgy tűnik megvan a jövő sztárja Floridában, ha a két említett játékos visszatér, a liga egyik legjobb linebacker sorát alkothatják majd.

 

6. Jamal Adams, S, New York Jets

 

A Jets az egyetlen csapat, aki két játékossal is képviselteti magát a listán, ráadásul két safetyvel. Az ő helye talán nem meglepetés, a draft előtt ugyanis rengeteget vártak tőle a szakértők, és eddig maximálisan igazolja a hype-ot, ami körülövezte őt. Coverage-ben ő is olyan jó, mint Maye, sőt, ő a felé dobott labdák kevesebb, mint feléből engedett csak elkapást, TD-t még nem kapott róla a Jets, ráadásul ő a futások ellen is hatékony. Mégis, ilyen jó teljesítmény a top 5-höz sem volt elég, ami jelzi, hogy milyen sűrű a mezőny a lista elejéhez közelítve.

 

5. Carl Lawson, DE, Cincinnati Bengals

 

 

A Bengalsnak nagyon kellett egy potens passzsiettető Carlos Dunlap túloldalára, és most úgy tűnik, hogy megtalálták a hiányzó láncszemet. Sokan azt gondolták, hogy ez majd a harmadik körben kiválasztott Jordan Willis lesz, de Lawson jött, látott és berobbant az NFL-be! Lawson 22 alkalommal helyezte nyomás alá az irányítókat, ennél többször csak Demarcus Lawrence (30) generált nyomást. Tette mindezt úgy, hogy összesen 133 snapet töltött a pályán, jó eséllyel ezeket a számokat tehát növelheti a jövőben.

 

4. Jonathan Allen, DE, Washington Redskins

 

Egyik nagy kedvencem volt a draft előtt, de a sérülések az ő draftját is megnehezítették, és végül a 17. helyig csúszott le, viszont a Redskinsnek pont egy hozzá hasonló játékos volt a legnagyobb need. Sérüléseknek szerencsére nyoma sincs nála, ami a teljesítményén is meglátszik. Az irányító életére és a futók megkeserítésére is alkalmas a védőfal belsejében, már csak a befejezéseken kell csiszolnia egy kicsit, de eddig abszolút a jobb játékosok közé sorolható. Ám még ez sem elég a top 3-hoz!

 

3. Marshon Lattimore, CB, New Orleans Saints

 

Ha a Saints fiatal védői csak a mostani teljesítményüket nyújtják éveken keresztül, akkor idővel egy remek secondary alakulhat ki a csapatban. Ennek az egyik főszereplője Marshon Lattimore lehet, aki kezdi igazolni, miért őt tartották a legjobb CB-nek az idei felhozatalban. 8 elkapásból 76 yardot engedett, TD-t azonban nem, hiszen nem szívesen dobnak felé az irányítók. Csak egy elhibázott szerelése van, interceptionje viszont 0, de idővel biztos szerez majd azt is.

 

2. Malik Hooker, S, Indianapolis Colts

 

Hooker egy ballhawk safetyként vált ismertté az Ohio State Egyetemen, és ez nem csak a gyengébb ellenfelek ellen volt így, hiszen a Seahawks ellen sorozatban harmadik meccsén húzta le az irányító passzát, ezzel 3 interceptionnel pedig vezeti a ligát ebben a kategóriában. Hooker mindössze egy darab elkapást engedett, de a folyamatos légi veszély miatt nem is nagyon fogják őt keresni a pályán. Futójátékoknál kiütközik az, hogy nem igazán tud szerelni (két missed tackle), de amíg ilyen ütemben szerzi a turnovereket, nem fognak emiatt szomorkodni a Coltsnál.

 

1. Tre’Davious White, CB, Buffalo Bills

 

Listánk első helyére egy újabb, immár a harmadik korábbi LSU játékos került fel, aki ráadásul jelenleg a legjobban teljesítő újonc védő is. Tre’Davious White nem volt a legfelkapottabb prospect, de eddig nagyon impresszív bemutatkozáson van túl. 162 elkapott yardot engedett, ami elég csúnyán hathat első ránézésre, de ha hozzávesszük, hogy 26-szor dobtak fel, így már annyira nem vészes a helyzet (csak viszonyításképp, Trumaine Johnsonra szintén ennyiszer dobtak, és ő 260 yardot engedett).

 

 

White-nak van már interceptionje és 8 leütött passza is, valamint a múlt hétvégén összejött neki egy fumble recovery TD is. Futásokban becsúszik nála 1-1 missed tackle, de egyébként oda is hatékonyan teszi ki a stop táblát. A Bills fiatalítása tehát jól halad eddig, hiszen a támadók 10-es listájához is adtak egy játékost, jövőre pedig egy valag újonc érkezhet hozzájuk a top 100-ból.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!