Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – A valaha volt legkirályabb kétpontos

A Chicago Bears csapata nem hogy az egyetemi-, de inkább a gimis playbookba nyúlt vissza, amikor 2 pont hátrányban voltak egy szerzett TD után a Vikings elleni hétfő esti rangadón. Ők pedig lehozták minden idők legkirályabb kétpontosát. 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

A játék egy reverse speed option – egyesek szerint inkább counter speed option -, a blokkolási sémába pedig beraktak egy guard húzást is a csapatnál. Állítólag már az edzőtáborban is gyakorolták ezt a játékot és azt kell mondanom, teljes mértékben megérte.

 

 

Trubisky először átadja a labdát Howardnak, aki elindul balra, viszont aztán átadja a keresztező Zach Millernek, akinek opciója van a labda megtartására, vagy az irányító jobb helyzetbe hozására egy pitch-csel, ha a helyzet úgy hozza. A támadófal tökéletes munkát végez, az egész Vikings védelmet eltolják balra, Howard irányába, kivéve két játékost (plusz egy CB-t). Kendrickst a húzó guard, Sitton blokkolja, Barr pedig lehetetlen helyzetbe kerül, egyedül kell levédekeznie két játékost.

 

Nem segít a helyzeten, hogy Harrison Smith teljesen megeszi a játékot és Howard irányába fut, illetve hogy Barr sem tudja, merre van a labda és simán leköveti Trubiskyt, majd mikor észlel és visszafordul Miller irányába, már szinte semmit sem tehet, hiszen Miller helyzeti előnyben van és könnyen megoldja a kipasszt az irányítónak.

 

Nagyon meglepő volt ez az általában konzervatív Bearstől, de egyben nagyon üde színfolt is. Trubiskyre persze könnyebben lehet ilyen játékokat hívni, aki egy mobilis irányítónak számít. Ez a kis trükközés teljesen feldobta az álmos kedd hajnalom.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!