Connect with us

Minden ami NFL

Az első kör királya – Houston Texans

Elképesztő belegondolni, hogy hány első körös bust van a ligában. Vegyük csak például a Brownst: Johnny Manziel, Brandon Weeden, Trent Richardson, Barkevious Mingo, Justin Gilbert – első körös játékosok az utóbbi öt évből, akik már nincsenek a csapatnál. Néha persze előfordul olyan, hogy hiába klasszis egy játékos, az őt kiválasztó csapat nem tudja (Ndamukong Suh, Lions), vagy nem akarja (Jamie Collins, Patriots) megtartani. Azonban van egy csapat a ligában, egyetlen egy, aminek sikerült megtartania az utóbbi tíz év összes általa kiválasztott első körös játékost. Bemutatkozik az első kör királya, a Houston Texans!

 

 

A Texans nem egy öreg franchise, 2002 óta van csak jelen, akkor draftolt először. David Carr nem jött be, bár az nem az ő hibája volt, de Andre Johnson, Mario Williams és Jason Babin nem voltak rossz pickek. Jó, volt három rosszabb pickjük is, de hát csak bele kell jönni. 2008 óta viszont nem nagyon tudnak hibázni:

 

 

2008: Duane Brown, OT, 1/26

 

Brown most éppen morci, mert nem ad neki új szerződést a csapat, de a holdoutja ellenére még mindig a csapat tagja hivatalosan. Ráadásul konkrétan a Texans legjobb falembere, háromszoros Pro Bowler, egyszeres All-Pro, évek óta a liga egyik top tackle-je. 132 meccsen játszott eddigi karrierje során a Texansban, mindegyiken kezdő volt. Jelenleg 8,9 millió dolláros fizetésével a 16. legjobban kereső LT (lenne) a ligában

 

2009: Brian Cushing, LB, 1/15

 

Cushing jelenleg eltiltását tölti, a védelem egyik lelke és vezére. Újonc évében az év legjobb újonc védője volt (133 tackla, négy sack, 10 leütött albda, négy INT, két fumble), rögtön Pro Bowlig vitte, később második csapatos All-Pro is lett. A tehetsége és a kvalitásai mindig is elit közeli szintű volt, csak hát a rengeteg sérülés lassan tönkre tette.  Kilenc év alatt mindössze három teljesen egészséges szezonja volt. 8,75 millió dolláros éves fizetésével a 4. legjobban kereső ILB a ligában.

 

 

2010: Kareem Jackson, CB, 1/20

 

Jackson soha nem lett Pro Bowler vagy All-Pro, de mindig is egy stabil pontja volt a Texas védelmének. Egészen az idei szezonig minden meccsen kezdő volt (idén négyből kétszer nem), 8,5 milliós éves fizetésével a 20. legjobban kereső CB.

 

2011: JJ Watt, DE, 1/11

 

Watt az a játékos, akit senkinek sem kell bemutatni. A 2011-es csodadraft egyik, ha nem legjobb játékosa, nem túlzás azt állítani, hogy a liga legjobb védőjátékosa. Az 5,5 sackes első szezonja után 20,5 sacket szerzett, ő az egyetlen játékos a történelemben, akinek sikerült két 20+ sackes szezont is összehoznia: négyszeres Pro Bowler, négyszeres All-Pro, háromszor lett az év védője, hatalmas veszteség volt ő tavaly, amikor három mérkőzés után sérülés miatt ki kellett hagyni a szezon nagy részét. Viszont idén visszatért és újra elit, egy év visszatérője díj simán kinézett volna neki, ha nem jön közbe egy újabb sérülés (ez valami hihetetlen…). Ilyenje még úgy sincs. 16,6 milliós fizetésével a liga 2. legjobban fizetett DE-je.

 

2012: Whitney Mercilus, OLB, 1/26

 

A Texansnak remek érzéke van az első körös pass rusherekhez. Mario Williams és JJ Watt után Whitney Mercilus is sikersztori: igaz, nem gyártja úgy a sackeket, mint társai, de egy igazi csendes gyilkos, tavaly már második csapatos All-Pro tagságig vitte. Mindezt ráadásul teszi most évi 6,5 millióért, ami a 15. legmagasabb fizetés az OLB-k között. Jó ütemben, jókor kötött vele szerződést a Texans, hatalmas balszerencse, hogy az ő szezonja is idejekorán véget ért.

 

2013: DeAndre Hopkins, WR, 1/27

 

Andre Johnson után sikerült újabb klasszis elkapót halásznia a csapatnak. Hopkins már első évében teljes értékű kezdő volt, második szezonjára 1200 yardig jutott, a harmadikban pedig úgy szerzett 1500 yardot és 11 TD-t, hogy négy darab irányító (Brandon Weeden és társai) passzolt neki (ebben az évben Pro Bowler és második csapatos All-Pro lett). Brock Osweilerrel ugyan nagyon nem értették meg egymást, jött is egy gyengébb szezon, de idén újra top formában játszik, mindezt a liga második legjobban kereső elkapójaként a maga 16,2 millió dolláros fizetésével.

 

 

2014: Jadeveon Clowney, DE/OLB, 1/1

 

JJ Watt, Whitney Mercilus, Jadeveon Clowney – nem semmi névsor. Clowney persze lassabban robbant be, mint a másik két társa, köszönhetően annak, hogy folyamatosan volt valamilyen nyavalyája. Tavaly viszont sikerült előre lépnie JJ Watt hiányában, egy vadállat volt a pályán, még ha ez konkrétan sackekben nem is manifesztálódott. Mercilushoz hasonlóan Pro Bowler és második csapatos All-Pro lett tavaly, és mivel 1/1-es volt, 7,2 millió dolláros fizetésével a 12. legjobban kereső játékos a ligában.

 

2015: Kevin Johnson, CB, 1/16

 

Johnson egy nagyon tehetséges corner, csak a Texans számára sajnálatos módon nagyon sérülékeny. Tavaly csak hat meccsen volt bevethető, idén már két meccsről hiányzott, és további 2-4 hét vár még rá. Itt már azért nyilván nem olyan kunszt a csapatban maradni első körösként, bár a Lions (Laken Tomlinson), Saints (Stephone Anthony) vagy a Colts (Phillip Dorsett ) tudna erről mesélni.

 

2016: Will Fuller, WR, 1/21

 

A 2016-os WR class talán legnagyobb nyertese lett a Texans. Az 1/15-ös Corey Coleman egyelőre a minimum szintet üti meg, az 1/22-es Josh Doctson folyamatosan sérült, az 1/23-as Laquon Treadwell pedig még az aktív keretbe sem nagyon fér be. Treadwellnek 6 elkapásból 57 yardja van eddig, Docktsonnak 3 elkapásból 118 yardja és egy TD-je, Colemannek pedig 39 elkapásból 475 yardja és négy TD-je. Velük szemben Fuller egymaga szerzett 51 elkapásból 670 yardot és négy TD-t, valamint van már egy visszahordott hatpontosa is (és az. 5. heti varázslatát még csak nem is számoltam). Nyilván messze van még a csúcstól, de ő legalább konstans tényező tud lenni, ha pályára kerül.

 

2017: Deshaun Watson, QB, 1/12

 

Watson jó eséllyel a Texans legnagyobb fogása és jó esélye van az év újonc támadója címre (bár Kareem Hunt nagyon tolja) is. Vele végre megtalálta a csapat a franchise irányítóját, a pályán egy igazi vezér, ráadásul újonchoz képest még jól is játszik. Hirtelen playoff kontender lett miatta a Texans, ami bárkivel képes felvenni a versenyt, óriási pick. Ahogy tavaly az elkapó classból, úgy idén az irányító classból jött ki egyelőre abszolút nyertesen a Texans.

 

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!