Connect with us

Beharangozó

Bukott támadósorok viadala – SNF beharangozó

[review]A Seattle Seahawks az Indianapolis Coltsot látja vendégül vasárnap este (magyar idő szerint hétfő hajnalban). Előbbiből kiesett a támadófal (jó, valójában soha nem is volt), utóbbinál továbbra sem bevethető Andrew Luck, mindkét csapat 1-2-vel áll és nagyon szomorúnak tűnik a helyzet. Olyannyira, hogy jelenleg a Colts a csoportja leggyengébbjének tűnik, és a Seahawsra sem mondanám rá magabiztosan, hogy jelenleg több, mint a második-harmadik az NFC Westben. A fogadóirodák és szerkesztőségünk szerint is egyértelműen a Seattle a favorit, bár én speciel annyira nem lennék meglepve, ha nyerne a Colts.

 

 

A Seahawks támadófal olyan pocsék, hogy már a szar jelző is dicséretnek számít

 

A Seahawks támadóinak a Titans ellen összejött 27 pont, de az kb. pont annyira mérvadó, mint ahogy a Broncos támadói szétütötték a Cowboys védelmét: semennyire. Ez egy kiugró eredmény volt, egy anomália, a jelenlegi Seahawks offense 15-20 környékére van kalibrálva, láthattuk a 49ers és a Packers elleni szenvedés során (akiknek jelenleg szintén nincs egy elit védelmük). A támadófal botrányos, egyedül a center Justin Britt üt meg egy közepes szintet, mindenki más teljesen homály. Wilsont rendre agyonütik, a futójáték döcög, egyedül az irányító klasszisa (és az elit def) miatt  tart ott a csapat, ahol (vagyis, hogy sikerült legalább a 49erst megverni nagy keservesen).

 

 

A Colts védelme persze távol áll a tökéletestől, de a legjobb része pont az, ami igazán kell a Seahwaks ellen: a védőfal. Jabaal Sheard és John Simon a fal szélén, Johnathan Hankins és Henry Anderson a fal közepén elég jók ahhoz, hogy folyamatosan nyomás alatt tudják tartani Wilsont, ráadásul elég mély is az egység, egy Seahawks szintű támadófal mögött pedig mindig megvan az esély arra, hogy 15 pont alatt tartsa bárki az offense-t.

 

A Hawks D elit, de ott van Brissett

 

A Seahawks védelme továbbra is a legjobbak között van. Kam Chancellor és Earl Thomas a legjobb safety duó a ligában, KJ Wright és Bobby Wagner ugyanez linebackerben, a csapat tele van nagy nevekkel és fiatal tehetségekkel, bár azért annyira nem is tűnik jónak az egység, mint korábban. A Titans elleni meccsből itt sem szabad kiindulni, vélhetően nem nagyon fog még egyszer 30+ pontot kapni a def, ahogy a 20 pontért is keményen meg kell majd küzdenie a legjobb offense-eknek is. Azonban tény, hogy Richard Sherman párjaként továbbra sem sikerült egy jó cornert találni, meg maga Sherman sincs a toppon, illetve hiába jött Sheldon Richardson, a védőfal összességében elég felemás (mondjuk még így is jobb, mint a ligaátlag).

 

 

A Seahawks mellett igazából ez szól, mert a Colts támadófala is tendál a Seahawkséhoz, ráadásul Luck nélkül nincs is meg az az extra, ami kellene a győzelemhez. Legalábbis eddig nem volt. Jacoby Brissett ugyanis kifejezetten életképesnek tűnik, még ha mindezt csak a Browns ellen tudta eddig megmutatni. Még nem nagyon ismerik a játékát, a mobilitása komoly gondokat okozhat a Seahawksnak is, TY Hilton egy hatalmas mismatch még Shermannek is, Gore pedig még mindig képes yardokat szerezni. Nem állítom, hogy pariban lesz a Seahawksszal a csapat, de ne lepődjünk majd meg, ha a negyedik negyed közepén mondjuk 13-10 arányban még a Colts fog vezetni (bár, ahogy ezt leírtam, szinte biztos, hogy 20+ ponttal nyer majd a Hakws).

 

Összegzés

 

Szerintem a Seahawks behúzza a meccset, mert egyszerűen jobb csapat és több a tehetség. Azonban a támadófal mellett nem lehet elmenni csak úgy, talán ez a mostani a legrosszabb az utóbbi évek borzalmai között is, így pedig bármi lehet (a 49ers ellen sem hitte senki, hogy versenyben lesz majd a San Francisco). Én egy combos 17-13-as végeredményt tippelek, valamint bónuszként egy Frank Gore 100+ yardos meccset. Aki élőben szeretné látni a mérkőzést,azok a Ziccerben mindezt megtehetik, de másik ÖT (5!) vasárnapi meccset is láthatnak, a rendezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak! Kaja-pia most is lesz!

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!