Connect with us

Érdekességek

Cook már most annyi labdát kap, mint Peterson fénykorában

A Vikings támadósora egy évtizeden át Adrian Peterson köré épült. Amikor azonban kivágták a megöregedő running backet, azt hihettük, hogy sokoldalúbb lesz a támadósor. Ez részben igaz is, de az továbbra is tökéletesen fenn áll, hogy a futó bevonása van az offense középpontjában.

 

 

A újonc Dalvin Cook ugyanis már 71 labdát kapott a földön és a levegőben összesen. Ha ezt az ütemet fenn tudja tartani, akkor 378 labdaérintéssel fejezné be a szezont. Adrian Peterson újonc évében 257-ig jutott, habár tegyük hozzá, hogy akkor jelentősen osztozott a snapeken Chster Taylorral, aki 186 labdaérintést tudhatott magáénak.

 

Viszont nézzük meg Peterson fénykorát, pontosabban a legjobb éveit: 2008-ban 384 labdaérintés, 2009-ben 357, 2012-ben 388, 2015-ben 357. Ha Cook továbbra is ilyen mennyiségben kapná a labdákat, akkor tökéletesen illeszkedne ebbe a mennyiségbe.

 

Meglátjuk, mennyire tudja fenntartani ezt a volument Cook és mennyi labdát vesz el előle Latavus Murray, illetve Jerick McKinnon, akik ketten együtt 23 labdaérintésnél tartanak három kör után. Mi azt jósoljuk, hogy legfeljebb kicsit fog visszaesni ez az arány, Cook továbbra is élvezni fog minden lehetőséget a csapatnál.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!