Connect with us

Beharangozó

Eldöntheti a csoportot a Chiefs, ha elgázol egy vadlovat

A nyolcadik forduló hétfő esti rangadóján a Denver Broncos látogat a Kansas City Chiefs csapatához, a kiemelt meccsen rendezett csoportrangadók pedig egy-két kivételtől eltekintve izgalmasak szoktak lenni. A tét most is nagy, szóval reméljük ezúttal is egy jó meccsért virraszthatunk!

 

 

Denver Broncos (3-3) @ Kansas City Chiefs (5-2), 2:30

 

Az AFC West amennyire beindult a szezon elején, a héten annyira lesüllyedt. Kikapott vasárnap a Raiders és a Charges is az aktuális AFC East ellenfelüktől, a most meccselő két csapat pedig kétmeccses vereségsorozattal érkezik. Az eredmények alakulása miatt az alábbi forgatókönyv lehetséges:

  • Chiefs győzelem esetén három meccs előnnyel fog menni a Broncos előtt, 2-1-es csoporton belüli mérleggel.
  • Broncos győzelem esetén, egy meccsel kevesebbet játszva feljönnek a Chiefs nyakára, a többi riválisukkal szemben pedig egy meccsnyi fórjuk lesz.

 

Igen ám, már csak az a kérdés, hogy hogyan érik ezt el. A nehezebb dolga egyértelműen a vendég denverieknek lesz, noha nem azért, mert a Chiefs nem verhető, hanem azért, mert nekik jelenleg nincs meg ehhez a fegyverük: egy erős támadósor. Andy Reidék ugyanis hiába pakolják fel tucatjával a pontokat az eredményjelzőre, tucatjával kapják be ők is. El kellett telnie hat fordulónak ahhoz, hogy először éreztesse magát Eric Berry hiánya, ami várható volt, hogy egyszer vissza fog ütni, így hiába vannak playmakerek a védelemben, ha a többi játékoson nyelik a yardokat. Csakhogy Trevor Siemiannek kérészéletű formajavulása volt, ami az első 2-3 fordulóig tartott, azóta megy a szenvedés a támadósorban, és idővel ismét felmerül az irányítócsere gondolata, főleg hogy Paxton Lynch idén először végre bevetésre kész állapotba került (nem mintha ő eddig többet mutatott volna karrierje során). Vagyis a győzelem kulcsa ismét a védelemre hárulhat, de kérdés, hogy sikerül-e féken tartani a maxon pörgő kansasi támadósort.

 

A Chiefs 10 napos pihenőről érkezik, ráadásul ismét hazai pályán teljesíthet, ennyivel könnyebb dolguk van, de nem emiatt ők az esélyesebbek a győzelemre. Az offense úgy tűnik továbbra sem tud hibázni, viszont egyre jobban kezd látszani, hogy mennyire a határokat feszegetik a játékosok, mert a Kelce – Hill elkapóduó is egyre jobban fárad, ha pedig senki nem tud melléjük lépni a depth chartról, akkor kiismerhetővé válnak majd. Reflexből kontráznánk Kareem Hunttal, de elé karrierje legnehezebb feladata vár, hiszen a denveri futás elleni védekezés idén párját ritkítja: 0 engedett TD, ami természetesen egyedi, a 3-as yard/carry átlagnál pedig csak a Browns tudott jobbat felmutatni. Ráadásul a passz elleni védekezésüknél sem kell rosszra gondolni, ha azt mondjuk, hogy visszaesett, mert a top 1 helyett top 5-ös lett maximum. Nagyon kíváncsian várom, hogy Andy Reid mit talál ki ennek a védelemnek a feltörésére.

 

 

Tudjuk, a konszenzusos tippsorunk semmit nem jelent, de mi is úgy gondoljuk, hogy a Chiefs jobban ki fogja tudni használni a Broncos gyengeségeit mint fordítva, és behúzza a meccset. A további sorsolásra pillantva viszont a Broncosnak tényleg élet-halál lenne a győzelem megszerzése, hiszen jövő héten Philadelphiába utaznak, majd fogadják a New England Patriotsot, vagyis 6-2-es és 7-1-es csapatok ellen kell bizonyítaniuk, ahol nem nekik áll a zászló. A Chiefsnek pedig lassan jön a pihenőhét, így vélhetően az utolsó erőtartalékokat is bevetik a mostani és a jövő heti Cowboys elleni meccsükbe.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!