Connect with us

Coin Toss

FK! Coin Toss – Week 6

Múlt héten Leonidasz kolléga szabadsága miatt elmaradt a fogadós rovatunk, azonban ezen a héten átvettem tőle a stafétát és erre az egy alkalomra én helyettesítem és próbálok fogadási tippeket nyújtani. A stílus is kicsit más lesz, de hogy ez most jó vagy rossz hír, azt mindenki döntse el maga.

 

A hét teóriája

[quote bcolor=”#fff71c”]Fogadj az ellen a csapat ellen, aki jövő héten Londonba utazik! [/quote]

Az NFL 10 éve kezdte el a londoni meccseket, az idei évre pedig odáig jutottak, hogy négy meccset is rendeznek a brit fővárosban. Az érdekes az, hogy a londoni meccsekre semmiféle trendet nem tudunk felhúzni, viszont a londoni meccs részvevőire igen, méghozzá a nagy utazás előtt egy héttel.

Azok a csapatok, akik egy héttel később Londonba utaznak, az adott héten 12-25-1-es mérleget mutatnak fel spreades fogadás esetén. Hogy ez miért van? Nehéz egy biztos indokot mondani, de valószínűleg fejben a játékosok már készülnek a szokatlan nagy utazásra, máshogy állnak hozzá kicsit az egyel korábbi meccshez, más a rutinjuk ebben az időben.

Jövő héten a Rams és a Cardinals utazik Londonba, előbbi 2,5 pontos underdog a Jaguars ellen, utóbbi pedig 1,5 pontos underdog. A Rams-Jaguars meccset jó messziről elkerülöm fogadás szempontjából, a Cardinals viszont jó alany lehet erre a fogadásra, hiszen a Buccaneerst erősebb, jobb csapatnak gondolom az arizonaiaknál, Palmerék eléggé szét vannak esve úgy összességében, ráadásul a Cardinals spread idén eddig egyszer sem nyert. Tehát a heti ajánlás:

[quote font_size=”14″ bcolor=”#0d5de8″]Kimenetel: Tampa Bay Buccaneers (-1,5) / Odds: 1,90[/quote]

A pihenőhét mindig jól jön

[quote bcolor=”#fff71c”] Fogadj azokra, akik pihenőhétről jönnek, idegenbe utaznak és favoritok.[/quote]

Sajnos pontosan ilyen csapatunk nincs a héten, hiszen a bye-ról visszatérő Falcons, a Broncos, a Saints és a Redskins is otthon játszik. Viszont raktározzuk el ezt az információt jövő hétre, amikor a Cowboys a 49ershez, a Seahawks pedig a Giantshez utazik. Histórikusan jó a bye weekről érkező favoritokra fogadni spreaddel együtt, 60%-ban jönnek ezek a fogadások, idegenben viszont már 68% az arány, ezért tanácsolom majd jövő hétre is megtartani ezt a stratégiát.

A Saints-Lions meccshez biztosan nem nyúlok hozzá a héten, így maradjunk a másik háromnál. A Falcons, a Broncos és a Redskins is hatalmas favorit a héten, sorrendben 12,5, 10,5 és 11,5 pontokkal. Én nem szoktam ekkora spreadekre fogadni, egyszerűen túl sok minden romolhat el. Nyilván nem érdemes a kis odds miatt csak simán győztesre tenni, így mindegyik meccsen egy kisebb spreadet teszek meg, ezt a hármat viszont kombiban:

[quote font_size=”14″ bcolor=”#0d5de8″]

Kimenetel: Atlanta Falcons -6,5 ÉS Washington Redskins -5,5 ÉS Denver Broncos -6,5 / Eredő Odds: 2,65

[/quote]

Még egy kis kombi az esélyesekkel

[quote bcolor=”#fff71c”] Fogadj az FK! konszenzusokra kisebb spreaddel, kombiban. [/quote]

Ezen a héten 8 meccs kimenetelében vagyok eléggé magabiztos. Ez elég nagy szám, de ez egy ilyen hét, múlt héten talán ha négy ilyen meccs volt… Ebből a nyolc meccsből egyébként hét olyan, ahol konszenzus tippünk volt a szerkesztőtársakkal, mindenki ugyanarra a csapatra tippelt – az utóbbi két hétben 6-ból 4 konszenzus tippünk volt sikeres. Az egyetlen kivétel a már említett Buccaneers-Cardinals, így ezt most ki is veszem az egyenletből és maradjunk 7 meccsnél. Az NFL-ben viszont mindig jönnek a meglepetések, ezért nyilván nem fogom mind a hetet egy szelvényre feltenni, el kell osztani kicsit.

Mivel a Falcons, a Redskins és a Broncos már felkerült az előző kategóriában egy szelvényre, így a maradék négy csapatot játszom meg két külön szelón, mert háromnál több kimenetelre nem szeretek tenni egyszerre. Azt hiszem nem kell indokoljam a Texans és a Patriots győzelmét, viszont a maradék kettőről ejtenék egy-két gyors mondatot.

  • Packers WIN /Odds 1,62. Aaron Rodgers a tavalyi évvel együtt 6-1-es mutatóval rendelkezik NFC North csapatok ellen és 20TD-1INT aránnyal. A vikingeknél pedig nem lesz sem Bradford, sem Diggs, sem Cook. Nekem ennyi elég is.
  • Ravens WIN / Odds 1,35. Újonc irányítók mérlege Harbaugh ellen Baltimore-ban: 0-9, 3TD, 13 INT. Meggyőztek.

[quote font_size=”14″ bcolor=”#0d5de8″]

Kimenetel 1: Green Bay Packers WIN ÉS Texans -4,5 / Eredő Odds: 2,33

Kimenetel 2: Baltimore Ravens WIN ÉS Patriots -3,5 / Eredő Odds: 1,90

[/quote]

Hiszel a tündérmesékben?

[quote font_size=”14″ bcolor=”#fff71c”]Fogadj borzasztó csapatokra nagy spread esetén, támogasd a nyeretleneket! [/quote]

A végére hoztam egy külön kategóriát azoknak, akik hisznek a számoknak, hisznek a kis csapatokban, és/vagy bevállalósak.

A Cleveland Browns a 28. kezdő irányítóját kezdi elfogyasztani 1999 óta, hiszen Kevin Hogan fog kezdeni a Texans ellen. Mindeközben úgy 0-5 a mérlegük, hogy talán még a tavalyinál is rosszabbul játszanak. A Browns eddig az egyik legrosszabb csapat fogadás szempontból, legalábbis ha valaki rájuk akar tenni (spreaddel). Viszont minél többször vesztenek a spreaddel szemben, annál kevesebben fogadnak rájuk, és annál magasabb lesz a spread. Ezért hatékony stratégia lehet, hogy a szezon előrehaladtával rájuk teszünk. Ennek talán nem most jött el az ideje (a Texans ellen a 9,5 pont szerintem benne van a pakliban bőven), de raktározzuk el ezt az információt pár hét múlvára.

Van még egy dolog, ami segít meghozni a döntést azoknak, akik hisznek a tündérmesékben. A hatodik hétre fordulva nyeretlen csapatok 36-23-2 mérleget tudnak felmutatni a spreaddel szemben (61%), ami elég jól mutat. Ráadásul azok az idegenbe utazó csapatok, akik 6 pontosnál nagyobb underdogok, 15-5-2 mérleggel állnak idén. Hogy ki lehet a nyertes a Browns, Giants, 49ers hármasból? Ezt nehéz megmondani, de jó eséllyel kettő hozni fogja a pénzünket.

A 49ers harmadik idegenbeli meccsére készül zsinórban egy bye weekről érkező Redskins ellen, így tőlük távol maradnék, a Brownst és a Giantset pedig inkább egy biztonságibb spreaddel ajánlom.

[quote font_size=”14″ bcolor=”#0d5de8″]

Kimenetel Cleveland Browns +14,5 ÉS New York Giants +14,5 /  Eredő Odds: 2,29

[/quote]

 

Szerettem volna még pár egyéni statisztikás ajánlást betenni, de a szokásos portálomon szombat este 7-kor még nem voltak fent csak touchdown-szerzők, így ezek most kimaradnak. Viszont érdekelnek a Ti szelvényeitek is, a kommentek közt írjátok le, hogy mire fogadtatok a héten! 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!