Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection #8

Újabb hét telt el, újabb forduló következik, a meccsek lehetséges szorosságát tekintve talán az egyik legjobb a szezonban. Többek között az AFC két legjobb formájában lévő csapata is találkozik, lesz két hasonló mérlegű felek között leboxolt csoportrangadó is, ahogy a top offense vs top defense matchupot kedvelők is örülhetnek. Ne feledjétek, óraátállítás miatt egy órával korábban kezdődik minden találkozó, így már fél 3-kor kezdjük a nagyüzemet a Kandallóban, ahová a zebrák is csatlakoznak majd.

 

 

Minnesota Vikings (5-2) @ Cleveland Browns (0-7), 14:30, Sport TV (Twickenham Stadium)

 

Utolsó londoni összecsapásként ezt a találkozót élvezhetjük végig a szokottnál is korábban. Nagyon nehéz mit írni erről a mérkőzésről, hiszen a Vikings toronymagas esélyes a győzelemre, a Browns ugyanis kezd egyre mélyebbre süllyedni, nem csak a mérlegük miatt. A folyamatos irányítócsere (most speciel DeShone Kizer fog kezdeni), Joe Thomas elvesztése, Myles Garrett agyrázkódása, vagyis a támadósoruk és a védelmük talán két legjobb formában lévő játékosa sem lesz ott a pályán. Hue Jackson alatt nagyon forró a kispad, az 1-23-as mérleg még akkor sem elfogadható, ha a csapat egy hosszú távú építkezés elején van, ennyi tehetséggel ennél többet is ki lehetne hozni csapatából.

 

Edzői munka terén ég és föld a két csapat közti különbség, hiszen amíg a Browns szétesőben, a Vikingst idén semmi nem tudja kizökkenteni. Case Keenummal, egy világéletében csereirányító kaliberű QB-val vezetik a csoportot, mikor az OROY várományos futójukat és az első számú elkapójukat is nélkülözték. Dalvin Cook sajnos már nem tér vissza idén, Stefon Diggs játékára viszont végre van esély. Az első pár fordulót követően ő és Adam Thielen is a legtöbb yardot szerző elkapók közé tartoztak, most két jó formában lévő CB-vel is összemérhetik erejüket. Ám nem csak a támadósorban vannak ligaelit szintű teljesítmények, hanem a védelemben is, bár ez utóbbi nem meglepetés.

 

Mi dönti el a találkozót? Vikings D-Line vs Browns O-Line

 

Joe Thomas nélkül hiába van még 4 jó nevű támadófalember a csapatban, jelen állás szerint Spencer Drango nézhet farkasszemet Everson Griffennel, akinek eddig nem volt olyan meccse idén, ahol ne szerzett volna legalább egy sacket. Kizer nyomás alatt nem képes teljesíteni, most pedig olyan adagot kap az arcába, hogy valószínűleg a Twickenham gyepével fog jóllakni.

 

 

Idén elég nagy százalékban buknak a konszenzusos tippjeink, erre most is van esély, még ha nem is sok. Én nem igazán látom hogyan tudná a Browns elkerülni a vereséget, hiszen a védelmük annyira nem jó, hogy pontokat tegyen fel a pályára, mint mondjuk a Bears múlt héten. Bár Jason McCourty és Briean Boddy-Calhoun meglepően jó idén, a maradék 9 játékosnak is hasonló teljesítmény kéne, hogy a Keenum-McKinnon-Murray-Diggs-Rudolph-Thielen hatost kordában tudja tartani.

 

Oakland Raiders (3-4) – Buffalo Bills (4-2), 18:00, Game Pass

 

Múlt héten heroikus győzelmet arattak Jack Del Rióék a csoportrivális Chiefs ellen, és volt is 10 napjuk kipihenni minden fáradalmat és izgalmat. Azonban bármennyire is fura leírni, most is nehéz dolguk lesz a Bills ellen. Marshawn Lynch nem fog pályára lépni korábbi csapata ellen, de nem is ez lesz a perdöntő a Raiders támadósorában, hanem hogy az AC/DC csak egyszeri fellángolás volt-e, vagy innentől beindul a henger. Nyilván nem egy újabb 200+ yardos meccsre számítunk Amari Coopertől, de az idei dropkirálytól több csalódást keltő teljesítményt láthattunk eddig mint elégedettségre okot adót. A védelem ráadásul nem igazán képes féken tartani senkit, szóval mindenképp a támadósoron áll a Raiders győzelmi esélye.

 

 

A Bills egy paradoxon idén. Két trade augusztusban, kulcsjátékosok távoztak a free agency alatt, ehhez képest szállítják a győzelmeket, és rájátszás csapatként tekinthetünk rájuk féltávnál. Sokszor hangsúlyozzuk, hogy bármennyire is komplikált játék az amerikai futball, nagyon sokszor az egyszerű megoldás a legjobb. Sean McDermott nem váltotta meg a világot egy forradalmasított game plannel, hanem inkább a csapat erősségeire épít. A támadóknál ez LeSean McCoy etetése, illetve Tyrod Taylor alulértékelt képességeinek kihasználása, a védelemben pedig már tavaly is sok tehetség volt, de Rex Ryannel ellentétben McDermott leegyszerűsítette a feladatokat – és működik!

 

Mi dönti el a találkozót? Mennyi pontot képes felpakolni a hazai offense az eredményjelzőre?

 

Most aztán nagy igazságot mondtam ezzel, de a Bills sajátossága mellé hozzátartozik, hogy rettentő kevés pontot szereznek. A 119 pontjuknál csak öt csapatnak van kevesebb, cserébe viszont a védelem engedte a második legkevesebb pontot a mezőnyben. Ez a Raiders ellen remek matchup, hiszen a vendégek védelme abszolút fogható, a támadósoruk viszont bivalyerős, és gyakran a red zone-ig sem kell eljutniuk ahhoz, hogy TD-t szerezzenek. Ám ha a papírformák érvényesülnek, akkor Tyrod Taylorék játékában lesz a győzelem kulcsa.

 

 

A mindössze két Raiders tipp nem a véletlen műve, hiszen bármennyire hihetetlen, a 32 csapatból csak három olyan gárdát találhatunk, akik még nem kaptak ki hazai pályán – a Bills az egyik. Khalil Mack visszatérhet egyetemi csapatának városába, és szeretné ezt óriási pusztítással megünnepelni, rajta kívül kevés játékosban látom azt, hogy turnoverekre vagy nagy játékokra lenne képes. A Bills rém egyszerű stílusa ellen viszont még ezt a védelmet is fel lehet készíteni, a többit pedig Derek Carr elintézi. Hiába a 8-2-es arány, elképesztően szoros meccsre van kilátás.

 

Los Angeles Chargers (3-4) @ New England Patriots (5-2), 18:00, Sport TV

 

A két legjobb formában lévő AFC csapat pont egymás ellen meccsel, ez sosem jelent rosszat a nézők számára. A Chargersnél már majdnem rátenyereltek négy fordulót követően a pánik gombra, de a Giants elleni győzelem elindított valamit. Bár egyáltalán nem meglepő ahogy az idei szezon alakul Los Angelesben. A Chargerst ugyanis ez a hektikusság jellemzi már sokadik éve. A védelem jelenleg bármit képes elpusztítani, a támadósorral meg sose voltak gondok, bár véleményem szerint Philip Rivers nem játszik túl jól, rengeteg fura döntést hoz, amiken akár a meccsek is elmehetnek. Most viszont minden elkapója és futója bevetésre kész, hogy szétszedje az idén gyengén teljesítő New England-i védelmet.

 

 

Bill Belichickre nem jellemző, hogy egymás után kétszer is ugyanazzal a tervvel vág neki egy fordulónak, pedig most így lehet a legnagyobb esélyük nyerni: a futójátékkal. Noha a köd miatt érthető volt a földön való yardszerzés, szétszedték a Falcons védelmét a futásokkal, lehetett a pályán akár Lewis, Burkhead, White vagy Gillislee is. Mivel a Chargers futás elleni védelme a liga egyik legrosszabbja, így most is ezzel lehet a legtöbb keresnivalója, de természetesen ott van az idei legtöbb yardot passzoló Tom Brady is a pályán, akire viszont most nehéz meccs várhat. A támadófala idén a szokottnál jóval többször hagyta őt cserben, a Joey Bosa – Melvin Ingram vezette passzsiettetéssel pedig jobb ha vigyáz.

 

Mi dönti el a találkozót? Tud-e a Patriots védelme úgy játszani mint múlt héten?

 

Hiába egy szárnyaszegett csapatrész benyomását kelti idén a Falcons támadósora, azért még mindig akadnak ott olyan nevek, akiktől félhetnek a védők mint a tűztől, ennek ellenére sikerült mindössze 7 pontot engedniük. Erősen meglepődnék, ha ez most is összejönne, de mindenképp nekik kell fellépniük a győzelmi remények érdekében, mert a támadósor úgyis hozni fogja azt amit eddig, de Riversék is képesek legalább annyi, ha nem több pontot összehozni.

 

 

A fenti kérdésre a tippsort látva igen a válasz, de már látom lelki szemeim előtt, ahogy a Patriots szurkolók összerezzentek a konszenzusos tippsorunkat látva. Dont’a Hightower kiesése hatalmas érvágás lehet a védelemnek, de a liga legjobb edzőjétől elvárható, hogy valamilyen sufni tuninggal erre is találjon megoldást. Ám Riverséknek is van esélye a győzelemre bőven, hiszen nem csak a támadósor, de a védelem is képes akár pontokat szerezni, akár remek kezdőpozíciót kiharcolni.

 

Houston Texans (3-3) @ Seattle Seahawks (4-2), 21:25, Game Pass

 

A forduló meccsét tudhatjuk magunkénak ezzel a találkozóval. Deshaun Watson vezetésével végre arra a polcra került ez a Texans offense, ahová a benne lévő nevek alapján kerülnie kellett. Elképesztő módon szórja a TD-ket a Texans újonca, de hát ha van két első körös elkapód is a keretben, akkor ostobaság lenne nem használni őket, nemde? Ráadásul Duane Brown is visszatér, így talán kevesebbszer teszik a földdel egyenlővé Watsont. A kéthetes felkészülés ráadásul remekül jött az újra formába lendülő Seahawks ellen, ahol szükség is lesz a támadók jó teljesítményére. A Seahakws engedte ugyanis a legkevesebb pontot eddig a szezonban, ráadásul a CenturyLink Fielden még nem hagyták el vesztesen a pályát 2017-ben.

 

Ezek a már említett formajavulás érdemei, ami talán korábban jött el Seattle-be mint vártuk. A szeptembert legendásan pocsékul szokták kezdeni Wilsonék, de ilyen szintű játékot decemberben szoktunk tőlük látni, amikor benyomják a playoff üzemmódot. Három meccset nyertek zsinórban, ebből kettőt simán, a Rams ellen pedig egy nagyon szoros, egyben nagyon fontos győzelmet hoztak össze a csoportelsőség szempontjából. Akkor sikerült 10 ponton tartaniuk a liga legtöbb pontot szerző csapatát, és most is ez lehet a siker receptje számukra, köszönhetően a remek védelmi teljesítményeknek, amire ezúttal is szükségük lesz.

 

Mi dönti el a találkozót? Watson féken tartása.

 

Russell Wilson egy zseni, de ez az offense nem arra szakosodott, hogy ezer pontot tegyen fel a táblára, így jobbára nekik kell lekorlátozni az ellen pontszerzési lehetőségeit. A félelmetes back seven újra régi fényében kezd tündökölni, az újonc Shaq Griffin felvette az NFL ritmusát, és remekül játszik hétről hétre, míg a megszokott nevek a szokásost hozzák. Pete Carrollt nagyon nehéz megverni újoncként, amióta ő a főedző Seattle-ben, mindössze egyszer sikerült rookie QB-nak nyerni hét meccsből, ezeken pedig arányosan 8-8 TD-INT és mindössze 172 passzolt yard jött össze az irányítóknak.

 

 

A Texans most először játszhat NFC csapat ellen a szezonban, és három szerkesztőnk szerint győzelemmel debütál, de a hazai tippek vannak többségben. Ez a meccs úgy lett volna igazi, ha a vendég védelemben ott lenne Watt és Mercilus is, mert akkor bizony pokollá lehetett volna tenni Wilson életét. Nélkülük azonban nem várható brutális pass rush, ahogy a védelem sem az a félelmetes egység mint akik tavaly voltak a rájátszásban.

 

Dallas Cowboys (3-3) @ Washington Redskins (3-3), 21:25, Sport TV

 

Zárásképp nem is lehetne jobb találkozót rendezni, mint egy csoportrangadót egyenlő mérlegű gárdák között. A cikkben szereplő öt találkozó közül talán erre volt a legnehezebb tippelni, hiszen fogalmunk sincs mire számítsunk, annyira hasonlóak az erőviszonyok. A vendégek egy elég komoly győzelemmel melegítettek erre a meccsre, ahol hacsak nem történik valami vasárnap estig, ismét pályára léphet Ezekiel Elliott, aki múlt héten egymaga kifilézte a 49erst és most is erre készül a meggyengült Redskins védelem ellen. Jonathan Allen már korábban, Mason Foster pedig a héten esett ki a teljes szezonra, de Zach Brown játéka is kérdéses, a futójáték így meg lehet ágyazva a Cowboysnak, majd aztán jöhet a first & WITten és a throw up the X Prescottól.

 

 

A Redskins rengeteg sérültet szerzett az Eagles elleni vereség során, ami miatt veszélybe kerülhet a győzelmi esélyük. A kezdő támadófalból hárman is összeszedtek kisebb-nagyobb sérülést, a védelemről pedig már esett szó, így azért nem lesz könnyű. Ám nem ez a legnagyobb baj a hazaiaknál, hanem hogy borzasztóan hiányzik Sean McVay a csapatból, mert ez az offense nem jó, még a 141 szerzett pont ellenére sem. Kirk Cousins egyszerűen nem találja az összhangot az elkapóival, bár amíg két ilyen tight end áll rendelkezésére, plusz Chris Thompson gadget RB-ként, addig az nem baj, de a futójáték sem a csapat erőssége idén.

 

Mi dönti el a találkozót? Hogy sikerül-e összedrótozni a hazai támadófalat.

 

Mivel mindkét csapat képes a másik gyengeségére építeni, így talán ez jelentheti majd a döntő faktort. Ha Brandon Scherff, Morgan Moses vagy Trent Williams is sérülten játszik, már ha játszik, akkor az katasztrófához is vezethet, hiszen Rod Marinelli ismét csodát tesz a Cowboys védelmével, és a nem ligaelit nevekből álló védőfalból egy kíméletlen pass rusher gépet rakott össze. Nyomás alatt meg Cousins sem a szokásos jó játékát hozza, és a végtelenségig nem lehet ezekben a helyzetekben odapöttyinteni Chris Thompsonnak a labdát, hogy oldja meg – apropó, ő is megsérült az Eagles ellen.

 

 

Bizonyára több Redskins tipp született volna, ha nem kerül táppénzre a fél roster, de így Jason Garrették számítanak esélyesnek annak ellenére is, hogy Kaliforniából bumliztak vissza Dallasba, majd onnan még egy jó hosszú túra a főváros is. Ha lesz Josh Norman, akkor a Dez Bryanttel való meccselése kellő szórakozást nyújthat a nézőknek, mert nem ér véget kettejük harca a játék végét követően, annyi szent. A nyertes ráadásul egy lépéssel közelebb kerülhet a rájátszáshoz, megnehezítve a másik dolgát a továbbiakban.

 

Ezzel a menüvel várunk Titeket a Kandalló Kézműves Pubba fél 3-tól, ez fontos. Ha pedig a játékvezetéssel kapcsolatban lennének kérdéseitek vagy észrevételeitek, akkor pláne gyertek, hiszen az itthon is sok meccsen látott zebrák is lejönnek meccset nézni, és állnak szolgálataitokra a fejtágításra vagy eszmecserére. A tippjátékot és a fantasy csapataitokat se felejtsétek ám el beállítani!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!