Connect with us

Hír

Marshawn Lynch egy meccses eltiltást kapott

Ahogy tegnap írtuk, a Raiders futójátékosát kiállították a Chiefs ellen, mert ellökte az egyik zebrát, miután egy szabálytalanságot követő csetepaté során beszaladt a pályára. A liga nem sokat várt a szankcióval, és pénteken bejelentették, hogy egy meccsre eltiltják Lynchet, aki a Bills elleni következő meccsen nem léphet pályára jelen állás szerint, de a játékos fellebbezett a döntés ellen.

Lynch azzal védekezett, hogy csak unokatestvérét, Marcus Peterst akarta óvni a feldühödött Raiders támadófalemberektől (Donald Penn, Kelechi Osemele és Gabe Jackson) akik a Carr ellen szabálytalankodó cornerbackkel dulakodtak. Eközben egy játékvezető igyekezett szétválasztani a feleket, Lynch pedig ezt a zebrát ellökte magától. Az eltiltott Raiders-futójátékos mentségére azt is felhozta, hogy először azt hitte, hogy egy Chiefs-játékost lök el, és csak egy másodperccel később realizálódott benne, hogy az egy bíró volt.

Nem vitás, hogy Lynch hibázott azzal, hogy beszaladt a pályára, ami az NFL szerint súlyosító tényező volt ebben az esetben, ezért volt szükség az eltiltásra. De mégis felmerül a kérdés, hogy a játékvezetőknek miért kell úgy közbeavatkoziuk a balhék során, mintha kidobók lennének, ahelyett, hogy megvárnák, hogy elcsendesedjenek az indulatok, és utána megbüntetnék a vétkes feleket…

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!