Connect with us

Hír

Nehogy már a rabok vigyék a börtönt!

A hét meccse, a Seahawks-Texans előtt fokozódik a hangulat, Amerikában elég nagy balhé kezd kialakulni. Még múlt héten volt a tulajdonosok találkozója, de csak most péntek reggel került nyilvánosságra a Texans-tulaj Bob McNair mondata az ESPN-n, amit a himnusszal kapcsolatos tüntetésekre reflektálva mondott:

“Nehogy már a rabok vigyék a börtönt!”

 

Főleg Trump nyilatkozatai után ez csak olaj volt az épp szunnyadni látszó tűzre, és rögtön felkorbácsolta a kedélyeket. A játékosok számára az üzenet egyértelmű: Mi visszük a boltot, nem ti. Mienk az NFL, nem a tietek, ti csak alkalmazottak vagytok. A terített asztalnál mi ülünk, nem ti. Mi vagyunk a tulajdonosok, nem ti.

McNair persze azonnal, már délelőtt bocsánatot kért a kijelentéséért, de a vihar már megérkezett. Nuk Hopkins nem vett részt a pénteki edzésen, őt még a HC O’Brien kimentette, de még 10-en otthagyták az edzést, igaz közülük többen visszatértek később. Az edzés végén O’Brien és GM Rick Smith 90 perces fórumot tartott a játékosokkal, ahol lehetőséget adtak nekik, hogy kibeszéljék a problémáikat. O’Brien újságírói kérdésre nem kívánta kommentálni az eseményeket, csak annyit tett hozzá, hogy “100 %-ban a játékosaival érez”.

A vasárnapi meccs előtt természetesen a Seahawks játékosait is megkérdezték a helyzetről, Richard Sherman például azt mondta, hogy

“Ha a szerződések garantáltak lennének, a srácok (a Texans-játékosai – a szerk.) jó eséllyel kihagynák a meccset, és otthon maradnának.”

Majd hozzátette:

“Értékelem ha ezek az emberek megmutatják kik is ők valójában. Több embernek kéne nyíltan beszélnie arról hogyan is éreznek valójában. Így felismerhetjük őket, távol tudunk maradni tőlük és nem adhatunk hatalmat a kezükbe. De tudja, természetesen csak azért kérnek bocsánatot, mert az politikailag korrekt. A legtöbb játékos, mégha bocsánatot is kért egy korábbi tettéért, az alapján fogják megítélni. Szóval így kell tennünk vele (McNairrel) is.”

 

 

Kérdés, hogy ezek után a Texans játékosai milyen hangulatban, és milyen lelkesedéssel lépnek majd pályára Seattle-ben vasárnap délután.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!