Connect with us

Összefoglaló

Nem most szívták el a békepipát

Redskins – Chiefs 20-29

 

A várakozásoknak megfelelően magabiztosan hozta le a Chiefs a meccset. Megint hatékonyak voltak a földön, a levegőben kevésbé. Birtokolták az órát, és kegyetlenül kihasználták a Redskins hibáit. Ennek ellenére végig kompetitív volt a meccs, a Chiefs pedig folytatta negyedik negyedes pontfelpakolását. (54-13 az állás nekik eddig a negyedik negyedekben.) A Kansas szurkolói odáig és vissza vannak épp Butkertől, az új rúgótól, aki szinte lézerszerűen rúgta meg megint a mezőnygólokat, 3/3 a második félidőben, ebből az utolsó 8 másodperccel a vége előtt.

 

 

Alapesetben ez egy 3 pontos meccs lett volna, de a végén a Skins megpróbálta a lehetetlent, lateralokkal végigmenni, ami persze nem sikerült. Ehhez sok köze volt Justin Houstonnak is, aki csendes volt végig, majd a már biztos győzelemnél fumble return TD-t szerzett, így az egyébként már semmi sem számító TD-vel sokak tippmixét tette tönkre vagy épp szerzett nekik örömet. Ugyanis 47,5 volt az under/over határa és 6,5 pontos favorit volt a Chiefs… Az x-faktor megint Hunt volt, aki ezúttal TD nélkül maradt, de magabiztosan tartotta magát az 5 yardos átlag körül: 21/101 a földön + 4/20 a levegőben, valamint Kelce (7/111, TD).

 

 

Összességében sokat számított a tízpontos hátránynál Reid kiigazítása, és nagyon kellett a Chiefs győzelméhez, hogy a Redskins védelme szétessen a sérülésektől, és hibázzanak kemény helyzetekben – lehetett volna ebből egészen könnyen győzelem a Skins javára is simán. Elég csak annyit említeni, hogy egy perccel a vége előtt, ha Doctson a már behúzott passzt az endzone-ban meg tudja tartani végig, akkor 4 ponttal mentek volna… Volna, volna.

 

A Redskins bátran állt bele a Raiders megalázása után a meccsbe, és őszintén szólva a legvégéig igen jól játszottak, sok hibával, de mégis a negyedik negyed utolsó percéig ott voltak a szeren. Nem látni most, hogy fogják pótolni a sérülteket, különösen Normant. A sérülések fájtak, a büntetések viszont gyilkoltak. Kirk mindent megtett a győzelemért, de amikor a védelem harmadik kísérleteknél magára húzza a zászlót, ott nincs mit tenni. Például ő volt csapata legjobb futója is a 7/38-cal, ami neki siker persze, de a csapatnak már kritika. Minőségi vereség volt ez attól még, most Grudennek kell összeszednie magát, hogy a 49ers ellen győzelemmel térjenek vissza majd. Sokaknak nem fog tetszeni, amit most leírok: a Redskins emberanyagban sokkal jobb, mint a Chiefs. Támadóoldalon mindenképp, de védőn is pariban vannak. Az edzői kar azonban ég és föld, Andy Reid idén önmaga három-négy elit játékost jelent a pálya széléről.

 

 

Így végül a Chiefs egyedül a ligában továbbra is veretlen, 4-0-lal tekintenek le a mezőnyre, de a következő kör a felfickósodott Texans ellen idegenben egyáltalán nem lesz egyszerű menet, sőt. Mindenesetre 2010 után most fordul elő újra, hogy 4 kör után csak egy veretlen csapat van, akkor is a Chiefs volt az utolsó, akkor az csoportgyőzelemre, és a Ravens leleni Wild Card vereségre volt elég.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!