Connect with us

Összefoglaló

Ostobák küzdelme

Úgy látszik, hogy a Color Rush mezekkel jobban lehet jósolni, mint bármi mással. Ugyanis ebben az új csodaszerkóban már két meccset játszott a Bucs, természetesen mind a kettőt elveszítette. Tehát logikus következtetés, hogy nem Folk volt béna, hanem talpig vörös mezben nem lehet győzni. Nézzük is, hogy miként fektette ki hatását a színek harca.

Brady kopik?

Rögtön az elején egy túldobott labdáját szerezte meg a Bucs, illetve egy sacknél a labdát is elejtette. Ezekből ugyan nem lett akkora gond, de ez sokkal inkább köszönhető Folknak, az ellenfél kickerének. Bradyt elég sokat terrorizálták, ilyen szituációkban pedig még ő sem tudott igazán jól teljesíteni, hiszen a 13 passzából mindössze 5 lett sikeres és 53,4-es irányító mutatót sikerült összehoznia. Ugyanakkor tiszta zseb esetén 27 passzból 25 lett sikeres (ez 93% passzpontosságot jelent!) és 243 yardot szerzett vele.

Tanulság: Védd meg Bradyt, ő pedig cserébe az elkapóit megcsípni készülő szúnyogokat is levadássza.

Ez most nem ment Winstonéknak

Egyszerűen mindig volt valami. Ha minden jól ment, akkor egy zászló miatt fújták vissza a játékot. Ha volt egy jó passz, az elkapó játékosnak nem sikerült behúznia a testéhez a labdát. Én úgy gondolom, hogy ez alapvetően nem Winstonon ment el (noha azért voltak pontatlanságai), hanem sok apróságon és leginkább a rúgón. De a (kiemelkedően) bénákról majd lesz szó bővebben is. Most beszéljünk valami pozitívról is. Ugyanis Doug Martin visszatért…méghozzá nem is rosszul! Az első néhány futása nem lett túl sikeres, de végül belejött és azért nem rossz teljesítmény ez szezonnyitóként. Összességében 13 lehetőséget kapott, amiből 74 yardot termelt (5,7-es átlaggal). Nekem nagyon tetszett, ahogyan harcol minden egyes yardért és tényleg győzni akar.

Tanulság: Martin jó lesz, de ha sokrétű támadósort szeretnének Tampában, Jackson – Winston kémián dolgozni kell.

Az ostobák

Egyszerűen nem tudok napirendre térni afölött, hogy profi játékosok néha hova teszik az eszüket. Értem én, hogy az emberi agy egy pillanatra sem áll le, csupán vizsgán, meg ha szerelmesek vagyunk…úgy tűnik, hogy mind a két oldalon volt egy-egy hős szerelmes, aki nem bírt magával. A meccsen 21(!) büntetés lett kiosztva összesen 178 yardért. Nem nehéz belátni, hogy ha egy csapat saját magát lövi lábon, ha a büntetésekből gyakorlatilag egy elit futó számait hozza össze az ellenfél számára (12 alkalom, 102 yard, 8,5-ös átlag).

És elértünk Folkhoz. Ha a három lehetőségéből csak egyet is sikeresen teljesítette volna, az utolsó másodpercekben egy végső győzelmet jelentő mezőnygólt szerezhetett volna. Nem tudom, hogy hol van a gond, de Tampában már rajta kívül egy második körös rúgó is besült. Szerintem valahol a stáb valamit nagyon elront.

Tanulság: Ne szívasd meg magadat büntetésekkel, kivéve akkor, ha olyan béna az ellenfél rúgója, hogy egyetlen egy mezőnygólt sem tud értékesíteni + a Bucs a rúgók temetője.

A masnisok

A védelmek ugyan nem hoztak űr teljesítményt, de annyira nem tűnt ez borzasztónak. Ugyanis a feladatukhoz képes – hiszen annyi volt velük szemben a követelmény, hogy lehetőleg ne nagyon legyenek bénábbak a másiknál és hagyják a saját támadóikat játszani – helyt is álltak. Ez persze nem jelenti azt, hogy most hirtelen elit egységekről beszélhetünk, de már van kiindulási alap. A Bucsnál az irányító siettetés például elég hatékony volt. Ez nem csak a három sackben nyilvánult meg, hanem, hogy szinte minden második/harmadik playben kellett Bradynek az életét féltve, fél szemmel a zsebet figyelnie.

A Patriotsnál pedig Chungot lehet kiemelni, aki mellett ugyan az ellenfél kezébe került a labda, de nem tudta azt megszelídíteni. Jól látszott, hogy nem a játékos földre vitelére és nem is a labdára, hanem a támadó könyökére koncentrált. Teljesen logikus, hogy ha a labdát nem éri el, elég annyit tennie, hogy ezt ellenfelének is lehetetlenné teszi . Természetesen nem fogja tudni egyedül megmenteni a címvédő védelmét, de ha az ellenfelek tudják, hogy nem passzolhatnak középre (illetve a Cb-k tudják, hogy belülről támogatást kapnak), talán könnyebb dolga lesz Butlernek és Gilmore-nak.

Tanulság: a legrosszabb védelem is mutathat jó jeleket, ha nincsen az ellenfél formában.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!