Connect with us

Hír

Történelmi magasság irányába tart Antonio Brown

A Steelers klasszisáról alighanem mindenki tudja, mennyire krémje az így is passzooreintált, ezáltal rengeteg jó elkapót felmutató NFL-nek. 2013 óta rendre 1000 elkapott yard fölött zár, és a méretbeli hiányosságát remek útvonal futással és sok-sok elkapás utáni yarddal pótolja. Idén sincs ez másképp, csakhogy most meglehet neki egy rekord is!

 

 

Méghozzá a legtöbb elkapott yard rekordja az alapszakaszban, amit jelenleg Calvin Johnson tart 1964 elkapott yarddal a 2012-es szezonból. AB jelenleg kereken 700 elkapott yardnál tart hat fordulót követően, ebben a tempóban az alapszakasz végére 1867 elkapott yardja lehet, amivel inkább a jelenleg második Julio Joneshoz (1871, 2015-ből) lehet veszélyes, de láthatjuk A.J. Green esetében is, hogy elég két-három meccs, és rögtön összekalapálsz 300+ yardot, szóval ezek a “jóslatok” megdönthetők. Szóval Brownnak nem kell csüggednie, főleg hogy a Steelers elkapott yardjainak csaknem fele az ő nevéhez fűződik, Le’Veon Bell beindulásával pedig még akár javíthat is mutatóin.

 

Sokan vitatkoznak azon, hogy ki a legjobb elkapó az NFL-ben, de talán a többség szemében Brown az. Hogy miért? Nos, a 2011-es breakout szezonja óta övé a legtöbb elkapott yard és a legtöbb elkapás is, de nem akárhogy! A legtöbb yardnál majdnem ezret(!) ver a második Julio Jonesra (8910 vs 7977), elkapásokban meg 110-et a második Larry Fitzgeraldra (664 vs 554), egészen elképesztő adatok. Ám ami a játékának igazi esszenciájává vált, az a yards after catch, vagyis az elkapás utáni yardok. Idén 256-tal vezeti ezt a mutatót, vagyis nem elég, hogy remekül futott route-okon megjátszható, vagy sebességből megveri a ráállított védőt, de miután megkaparintotta a labdát, onnantól sincs vége a dalnak, és meg tovább rendületlenül.

 

Megatron rekordja talán nem lesz meg neki, de így is elképesztő szezonon van túl, immáron sokadik alkalommal karrierje során.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!