Connect with us

Összefoglaló

Vasárnap este becsavarodott a liga

A negyedik heti összefoglaló sorozatunk első részében hatalmas pontzuhatagokat, kiélezett küzdelmeket és az általános NFL okozta őrületet hozzuk el nektek.

Tennessee Titans 14 – 57 Houston Texans

Micsoda kiütés! Egy csoportrangadó címén azért nem erre számít az egyszeri szurkoló. A mérkőzés nagyon hamar megmutatta, hogy merre fog folyni: Mariota már a harmadik passzával a Texans védőjét találta meg. Ezután pedig jött Watson és dobott egy hosszú passzt, majd egy rövid futásból TD. Mariota ugyan megrázta magát két futott TD-re, de ez ma kevés volt…a sérülése pedig egyáltalán nem segített szenvedő csapatának.

Watson egyre jobb

Az előző héten is sikerült 33 pontot feltennie a táblára a Texansnak, de egy egyszeri esetből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Ezt Houstonban is tudják, így most biztosra mentek és szereztek 57-et. Volt itt minden. Visszahordott, futott, passzolt TD is… a gyenge irányítóktól való hajtépésre szoktatott Houston szurkoló számára ez egy teljesen új, megbabonázó élmény volt. Jövő héten a bomba formában lévő főnököket fogják vendégül látni, és ha ellenük is ennyire jól fogják tudni tartani a lépést, el lehet kezdeni álmodni…

 

Mariota nélkül nem igazán acélos a Titans

A mérkőzésen alapvetően gyengén teljesített, ráadásul még meg is sérült. A helyette beálló Cassel viszont csak egyetlen mutatóban tudta lemásolni a vörös zóna koronázatlan királyát: mind a ketten tíz passzból kétszer is eladták a labdát. A csoportban ugyan a Jaguarsszal és a Texansszal is holtversenyben vezeti a csoportot (magyarul csak szegény Colt van lemaradva). A következő ellenfelük a Dolphins lesz, ellenük lehet kijavítani a csorbát.

 

Buffalo Bills 23 – 17 Atlanta Falcons

Ha találkozik az előző Super Bowl résztvevő és egy sokak szerint tankolásban lévő csapat, ez a természetes végkimenetel, nem? A meccs sorsát az döntötte el, hogy ki volt képes több egyéni villanásra. A Billsnél a labda mindkét felén képesek voltak a kellő pillanatban egy-egy jó mozdulatot végrehajtani és ez a már hetek óta bucskázó Falcons vesztét okozta.

Az AFC East királyai

Bizony, a Patriots csoportjában jelen pillanatban nekik van a legtöbb győzelmük. De erről majd még lesz szó. A győztes csapatból mindenképpen ki kell emelni a Packersből igazolt safetyt, Micah Hyde-ot. Vezette csapatát tackle-ölökben, valamint volt egy gyönyörű interceptionje, illetve egy felpattanó lasztit is begyűjtött. Ugyan a védelem nem tudta folytatni a passzolt TD nélküli sorozatát, szerintem bőven kárpótolja őket a győzelem.

 

Eddig tartott a mázli

A Falcons eddig rendkívül szoros mérkőzéseket tudott behúzni, ami már önmagában is felveti a kérdést, hogy meddig tartható ez? Nos a választ hamar megkaptuk: eddig. Ryan 10 yardon túli passzai egyszerűen nagyon haloványak voltak. 20 yard felett mindössze egy sikeres passza volt és két INT-je. A regnáló MVP-től azért nem ezt várja az egyszeri néző. A védelem nem igazán tudott hozzátenni a játékhoz, hiszen egyetlen egy labdát sem sikerült szerezniük. Természetesen nem ez az egyetlen fokmérője egy védelemnek, de mindenképpen jelzés értékű.

 

Carolina Pathers 33 – 30 New England Patriots

A Super Bowl résztvevők nincsenek formában.  A Panthers viszont igen, aki ezzel a győzelemmel (és a Falcons vereségével) csoportjának élére került (holtversenyben…a Falconsszal). A mérkőzés egészen sokáig a Panthersenk állt, majd szokás szerint visszajött a meccsbe Brady két TD-vel. Végül szó szerint az utolsó másodpercben egy mezőnygóllal győzött a Panthers.

Kéne egy Brady a védelembe is. Vagy tizenegy. 

Brady megint jó volt. Gronk csak a szokásos. Mindazonáltal sorozatban másodjára jut az ellenfél 33 pontig. Ezt pedig nagyon nehezen tudja tartani a támadósor. A védelemmel pedig valamit varázsolnia kell BB-nek, mert az emberanyag viszonylag adott, csupán valahogyan rendszerbe kéne őket helyezni. Ebben pedig elég jó az öreg, így vélhetően már nem sokáig lesz nyitva az ellenfeleknek a pontszórás lehetősége. A passzerős Buccaneers pedig majd tökéletes teszt lesz, hogy sikerül-e kinőni a problémákat.

 

Newton a régi

Úgy tűnik, hogy a válla végre tényleg egyre jobb. A rövid és közepes passzai nagyon ültek. Mondjuk a védelem nem nehezítette meg túlságosan a dolgát, ugyanis átlagban körülbelül másfélszer akkora távolságra szakadtak el lekapói, mint a liga átlaga. Érdekesség még, hogy az újonc első körös „futó” McCaffrey kétszer annyi yardot szerzett elkapásokból, mint futásokból, plusz azok a futások sem a falon át történtek.

 

Cincinnati Bengals 31 – 7 Cleveland Browns

Kezdjük a legfontosabb momentummal: Fejedelem szerzett egy INT-t. A szegény kicsi Cleveland Browns eléggé jobbágyian teljesített, egyszerűen nem tud újjászületni. Bezzeg Dalton! Az elmúlt hetek frusztrációi törtek a felszínre egy kiütés keretein belül.

Még mindig nem működik

Gyakorlatilag semmi sem. A futás halott…2,65 yardot sikerült összehozni egy átlagos próbálkozással. Mondjuk a passzolás sem ment igazán jól. Kizer is rendkívül szétesetten játszott, a passzainak kevesebb, mint a fele ért célba. Eddig még egyetlen egy mérkőzést sem sikerült megnyerniük és a szezon eleji optimizmus is eltűnni látszik…ha van valami trükkje Hue Jackson mesternek, ideje lenne vele előrukkolnia.

 

Visszatért a Vörös!

Kérdéses volt, hogy a támadókoordinátor változtatás előző heti viszonylagos sikere vajon csak az újdonság ereje volt, vagy annál több. Bár a Browns védelme azért nem igazán jó egy támadósor beskálázására, de önbizalom gyűjtésére azért alkalmas. Dalton sebészi (83%) pontossággal játszott… mondjuk az is igaz, hogy mindössze 5(!) jó passza volt, ami 10 yardnál messzebb ment volna. De minek is hosszú bombákat dobni, ha így is lehet 31 pontot szerezni. Jövő héten a Falcons passzjátékát semlegesítő Bills ellen már valós képet lehet kapni az új rendszer sikerességéről.

 

Jacksonville Jaguars 20 – 23 New York Jets

Egy rengeteg hibával tarkított mérkőzésen, hosszabbításban, többszöri próbálkozásra, de végül sikerült megnyernie a Jetsnek a szezonbeli második meccsüket. Így pontosan annyi győzelmük van, mint a címvédő Patriotsnak. Nem tudom, hogy volt-e olyan élő ember, aki ilyesmire számított volna a szezon előtt, de én biztosan nem. A Jaguars pedig hullámzó…de nem ám úgy, hogy egyszer azért jól játszunk, máskor meg egy picit gyengébben…hanem, hogy egyik héten gyakorlatilag bárkit szétcincálnak, másik héten pedig a középső csoportos kislány hobbicsapattól is kikapnak.

 

 Hiányzik a mentális konzisztencia

Az, hogy egy roppant béna, az elkapóról lepattanó passzt a földön megpattanva (hátra felé irányulónak ítélték, így hivatalosan fumble volt) összeszedjenek és végső soron ezzel jöjjenek fel látótávolságba a liga 1/1 várományosához… katasztrófa. A meccs legelején, ahogyan elfelejtették levinni a földre Powellt. Sok mentális hiba. Túl sok, ha valaki győzni akar a profik között. Persze az előző hetek diadalai nem tűntek el, de ha több olyat szeretnének, akkor nem szabad ennyire figyelmetlenül játszani.

A Jets futott yardokból tankol

Megvan az, amire lehet építeni: a futás. Persze azért arra nem lehet hosszú távon alapozni, hogy 60+ yardos futott TD-ket fognak engedni az ellenfelek, de egy gyors, rövid passzokkal operáló offense sok play actionnel akár még működhet(ne) is. ezen kívül még említésre érdemes Kerley, aki mind az öt felé szálló passzt elkapta, miközben közel dupla olyan távolra sikerült elszakadnia őrzőitől, mint bármelyik másik csapattársának. A Cleveland ellen a jövő héten akár még folytathatják is ezt a nyerő szériát, ha lendületben tudnak maradni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!