Connect with us

Beharangozó

A nyuszika és a farkas hétfő esti története

A kilencedik játékhét zárófordulójában a Green Bay Packers a Detroit Lions csapatát fogadja, és hiába hozott izgalmas csatákat ez a csoportrangadó, Aaron Rodgers nélkül kevésbé közönségcsalogató a meccs. A két csapat most olyan helyzetben van, mint egy ismert viccben a nyuszika és a farkas, ahol az eddig nyúlként tevékenykedő detroitiak a farkas bőrébe bújt wisconsini csapattal tudnak szórakozni. Csakhogy lehet a farkasé lesz az utolsó szó?

 

 

[quote]A cikk szókimondó szöveget tartalmaz![/quote]

 

Te farkas, mondd hogy 33!

 

A Detroit Lions idén sem változott semennyit se. Hiába van továbbra is imponáló támadójáték, hiába képes Stafford még mindig hozni a szürreális comebackeket, hiába lett a védelemből egy turnover gép a levegőben, nem tudják levetkőzni magukról, hogy bármikor képesek tökön rúgni magukat. Ennek a “képességnek” köszönhetik, hogy jelenleg ugyanannyi nyert meccsük van, mint az utolsó Bearsnek, és három meccsel le vannak maradva a most pihenő Vikings mögött. Staffordék ha komolyan gondolják a rájátszás álmokat, akkor ezt a meccset mindenképp hozniuk kell, különben bár sok van még hátra, de nekik akkor vélhetően reszeltek.

 

A győzelemre minden esélyük megvan, illetve pontosítsunk: most vagy soha arra az esély, hogy két vállra fektessék a nagy riválist a Lambeau Fielden, és ezt a játékosok is pontosan tudják. Ráadásul komoly hiányzójuk nincs, egyedül Ezekiel Ansah játéka kérdéses a kezdőcsapatból, a három vereség zsinórban pedig kellően felpaprikázta a játékosok morálját az összecsapásra. Mondhatni, hogy minden adva van a győzelemhez, vagyis joggal mondhatják, hogy

 

 

Te farkas, mondd hogy 66!

 

A Packersnél nem csak Rodgers lesz az egyedüli hiányzó, Martellus Bennett sem lesz ott az offense-ből, mint ahogy szokás szerint kérdéses a támadófal valamelyik tagjának játéka is, ezúttal Lane Taylor a “szerencsés”.  Ez pedig remek matchupot adhat a Lionsnek a hazai offenzívák levédekezésére, hiszen Rodgers nélkül a Packers elkapói egyelőre félkarú óriások, ráadásul a Lions secondary talán élete formájában játszik. A safety Glover Quin jelenleg All-Pro szinten nyomja, Darius Slay játékára az utóbbi években sosincs kifogásolni való, Quandre Diggs pedig fellépett kettejük szintjére. Képesek hibázni és nagy játékokat engedni, de összességében remek munkát végeznek.

 

A Packers védelme futás ellen továbbra is jól dolgozik, és nem a Lions futószörnye (futószörny, kb annyira félelmetes szörny, mint Süsü) fog rajtuk fogást találni, az egyszer biztos, passzjátékban azonban van mit javítani. Egyrészt ahogy az O-Line, úgy a secondary is sorra kapja a találatokat a különböző sérülésekkel, és megint volt olyan pillanat, hogy draftolatlan újonc vagy egy éves tapasztalattal rendelkező cornerbacket kellett a pályára küldeni, nyilvánvaló volt, hogy ennek a legtöbb esetben nem jó teljesítmény a vége. A bye week kedvező hatású lehet, Morgan Burnettet kapásból visszakapta Dom Capers, és jó jel, hogy csak a zsinórban három meccsen is interceptiont szerző Damarious Randall szerepel az injury listen a légvédelemből. A száraz tények azonban itt is a Lions felé billenthetik a mérleg nyelvét, így ezt a kört megint ők nyerték, vagyis:

 

 

Hé nyúl, mondjad hogy 49!

 

Természetesen a farkas sem hagyja magát, és a megszégyenítés helyett az utolsó szó jogával élve mattolná a nyuszikát. Ehhez pedig volt két hetük gondolkodni, ami bár nem sok esélyt ad így se, de arra pont elég, hogy ne írjuk le őket a küzdelemben. Hundley-val sosem lesz olyan veszélyes a Packers passzjátéka, mint Rodgersszel, de nem is őt kell utánozni, hanem a saját stílusára szabni egy playbookot, amire vélhetően meg is történt, és be is gyakorolták. Rá is fért a fiatal irányítóra, mert elég idegenül mozgott a pályán, ám a legszembetűnőbb hiányossága Rodgersszel szemben a mélységi labdáknál látható. A PFF adatbázisa alapján Hundley-nak hét passzkísérlete volt mélységbe, amiből mindössze egy lett pontos, ráadásul egy interception is született. A passer ratingje ezzel kemény 3 lett, ráadásul ami még indokolatlanabbá teszi ezt, hogy a passzainak nagyobb százaléka volt ilyen passz, mint Rodgersnek, de ez felróható a hátránynak a Saints és a Vikings ellen is.

 

Ezeken mindenképp változtatni kell a Packersnek, mert mint írtam, a Lions hajlamos a nagy játékokat benézni, de ilyen mutatóval ez nem fog megtörténni. Helyette lehet építeni a futásokra, amikből jöhetnek a play action játékok, és akár Hundley a lábán is kihordhat yardokat, hiszen láthattuk, hogy elég mozgékony ehhez a feladathoz. A speciális helyzetben fontos lesz, hogy a csapat többi része a maximumot nyújtsa, ehhez pedig nem ártana, ha mindenki egészséges lenne. Egy jól működő támadófal elengedhetetlen ehhez, ahol mind az öt kezdőjátékos a pályán van, jelenleg ere egyébként jó esély van. A védelemből egyelőre csak szituációs játékosok nevei kerültek fel a hiányzók közé, szóval ki lehet bekkelni a Lions rohamait. Ha pedig a Packers alapkedzője áll fel a secondaryben, akkor érezhető a teljesítménybeli különbség a korábbiakhoz képest. A farkasnak tehát megvan a lehetősége, hogy egy meglepetésszerű válasszal lezárja a szájkaratét, például egy olyan válasszal, mint

 

 

Nos, egyelőre csak én magam hiszek ebben, a többiek egyöntetűen a Lionst hozták ki nyertesnek, de ezzel várjuk ki a végét. A győzelem mindkét félnek a rájátszás üldözést jelentené, a vereség pedig vélhetően a végső lemondást. A beharangozó témáját a zseniális ZöldGalamb videó ihlette.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!