Connect with us

Beharangozó

A teljes megőrülés hétvégéje

Iszonyatosan nagy kavalkád zúdult ránk az egyetemi foci eddig lejátszott tíz hetében, de ami előttünk áll, abba senki se mer belegondolni. Nagyon kiegyensúlyozott az élmezőny, gyakorlatilag senkinek sem biztos még a helye a rájátszásban, óriási kavarodás következhet még be. Ennek az első lépése pedig most fog eljönni!

Harc a rájátszásért

Az első négy kiemelt helyzete egy cseppet sem változott a múlt héthez képest, mindegyik alakulat behúzta az aktuális meccsét. A sorrendet sem borította egyik végeredmény sem, a Georgia és az Alabama egymást másolta a 24-10-es végeredményükkel, a Notre Dame 48-37-ra nyert, míg a legszorosabb végeredményt a Clemson produkálta a maguk 38-31-es sikerével. A nagyobb átalakulás inkább mögöttük jött, de nem is közvetlen az Oklahoma esetében, akik egy hihetetlenül pontgazdag meccsen gázoltak át 62-52-re az állami rivális Cowboyson, hanem inkább a hatodik kiemelt esetében. Az előző héten még az Ohio State szerepelt ezen a helyen, de őket Iowa gyalulta le 55-24-re, mellyel végleg el is búcsúzhattak a rájátszásreményeiktől. A képbe a TCU szállt be, akik ugyan benyeltek már egy gyomrost korábban, de tekintve, hogy a Penn State is botlott, játékerejük a hatodik helyre emeli őket, ahol biztosan nem fognak sokat tartózkodni.

A képen ugyan nem látszik, de kiélezett harc folyik a versenyben maradásért, két veretlen csapat következik, sorrendben a Miamival és a Wisconsinnal, majd a kilencedik helyre a tavalyi elődöntő Washington küzdötte fel magát. Utánuk következik az Auburn, mint a top10 utolsó tagja, majd jön a USC és a BIG10-es trió a Michigan State-Ohio State-Penn State trióval. Nekik már nagyobb beleszólásuk aligha lesz, de óriásit kavarhatnak az egészen, ha valamelyiküknek sikerült a top6-ból elverni egy esélyest.

A hétvége meccsei

#10 Auburn Tigers vs #1 Georgia Bulldogs – november 11., 21.30

A Bulldogs nagyon meggyőző, megérdemelten birtokolják az első kiemelést, nagyon nehéz rajtuk megtalálni a fogást. A running back duójuk országszinten az egyik legjobb, ami mellé egy stabil irányítójáték és egy elit védelem társul. Ez gyakorlatilag meg is egyezik a bajnoki cím megnyerésének a receptjével. Ezt a receptet akarja felülírni az Auburn, ugyan két vereséggel állnak, de azokat leszámítva nagyon meggyőzően játszanak, próbálnak zárkózni a SEC Westben az Alabamához. A mérkőzésen arra lehet számítani, hogy a Chubb-Michel páros vezette Bulldogs dominálni fog, mellyel még egy lépést tesznek a konferencia döntő és a playoff felé. Nehéz elképzelni, hogy Stidhamék meghúzzák a forduló upsetjét, de ha jó napot fognak ki, szoros mérkőzést fogunk majd látni.

#16 Mississippi State Bulldos vs #2 Alabama Crimson Tide – november 12., 01.00

Nem csak a Bulldogsnak, hanem a Crimson Tide-nak is egy 7-2-es mérleggel álló csapat jutott a tizenegyedik fordulóban, annyi különbséggel, hogy a Bulldogs nem képvisel akkora játékerőt, mint a Tigers. A Bamát legyőzni nem kicsi vállalás, valószínűleg nem is nagyon fog sikerülni az MSU-nak, akik hiába nyertek zsinórban négy meccset, ez a széria most meg fog szakadni. A Tide védelme nagy falat lesz és az sem kizárt, hogy egy nagyobb pofon gazdái lesznek a meccs végére. Mindenesetre, reménykedjünk, hogy a Nick Fitzgeraldra épülő csapat izgalmassá tudja tenni a találkozót.

#7 Miami Hurricans vs #3 Notre Dame Fighting Irish – november 12., 02.00

A hétvége egyik leginkább várt meccse lesz ez, hiszen valamelyik csapat végleg el fog búcsúzni attól az álmától, hogy az alapszakasz végén a legjobb négy közé kerüljön. Az Irish eddig meglepő módon menetel és az egy vereségüktől eltekintve kiegyensúlyozott focit játszanak, ráadásul az aduászuk, Josh Adams bármikor képes megváltoztatni a meccset. A Miaminál viszont megtalálták a legjobb motiváló erőt: a turnover chaint. Ezért minden játékos ölni képes, mindenki érezni akarja, ahogy a a méretes aranylánc lehúzza a nyakát. Aztán nehogy véletlenül a győzelmi vágy okozta teher húzza le a Canest, mert akkor kulloghatnak vissza a top10-en kívülre. A komolytalanságot félre téve, mi nagyon izgalmas, fordulatos és a végletekig kiélezett, akár hosszabbításba is torkoló meccset várunk, ahol nagy eséllyel még a playoff eddigi állása is meg fog majd keveredni.

#4 Clemson Tigers vs Florida State Seminoles – november 11., 21.30

Kár, hogy a Seminoles idén nem tényező, különben ez a párharc is instant klasszikusa lenne a fordulónak. Ha Francois nem dőlt volna ki idénre, akkor a Noles is biztosan a top 10 körül mozogna, így viszont a pozitív mérlegükhöz is sok erőfeszítés kell, nem néz ki valami fényesen az a 3-5. Hiába a sok NFL-be vágyó elit tehetség, a csapat nem tart semerre, nincs egy igazi vezére, amit a korábbi években sose nélkülöztek. Így várni a Clemsont nem túl jó buli, akik minden erejükkel a playoffra törnek, a védelmük nem ismer akadályt, az offense meg tud annyit hozzátenni, hogy – félig-meddig – simán nyerjék a meccseiket. Reméljük, nem lesz nagy mészárlás, de tartunk tőle, hogy a Tigers ezt a meccset nehézség nélkül fogja behúzni.

#5 Oklahoma Sooners vs #6 TCU Horned Frogs – november 12., 02:00

Nem sok olyan meccset rendeznek a hétvégén, ami nagyobb téttel bír, talán egyet se. A félisten Baker Mayfield vezette Sooners bárki ellen megállja a helyét, de ahhoz az kell, hogy az irányító által vezetett csapategység több pontot pakoljon fel a táblára, mint amennyit a védelem(?) benyel. Ez nem egyszerű feladat, főleg nem a rutinosabb QB-k ellen, Kenny Hill pedig nem nyeretlen kétéves, ráadásul őt a védelme is jobban segíti. Nagy adok-kapok alakulhat ki, ha élesen kezdenek a támadók, érdekes lesz megfigyelni, kihez fog kerülni a momentum, melyik csapat fog extrával előállni, hogy egy győzelemmel berúgja a playoff ajtaját. Teljesen biztos, hogy meg fogunk őrülni a mérkőzés végére!

Róluk se feledkezzünk meg:

#8 Wisconsin Badgers vs #20 Iowa Hawkeyes – november 11., 21.30

Stanford Cardinal vs #9 Washington Huskies – november 11., 04:30

Colorado Buffaloes vs #11 USC Trojans – november 11. 22.00

#13 Ohio State Buckeyes vs #13 Michigan State Spartans – november 11. 18:00

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!