About the author

14 Comments

 1. 1

  Ásraya Das Páll László

  Ezek után már aligha lehet negatív jelzőkkel éltetni Kaepernicket, aki (nagy valószínűséggel)
  a pályafutását beáldozta ezért.

 2. 2

  apollo

  Ezt rögtön cáfolom :) Jó hülye volt, hogy beáldozta a karrierjét, amikor Watt úgy is össze tudott gyűjteni 37 milliót egy hónap alatt, hogy nem bántott meg senkit.

 3. 3

  Ásraya Das Páll László

  A két dolgot nem lehet egy lapon említeni.Egy természeti katasztrófa (ami sajnálatos dolog) mindig egy “láthatóbb, kézzelfoghatóbb” dolog, mint egy társadalmi egyenlőtlenség. Könnyebb megmutatni, mindenkit ugyanúgy érint aki elszenvedte, nem “csak” minden második-harmadik-akárhányadik embert azon a területen. Erre reagált sok emeber egy népszerű név mögé beállva. Az ilyen jellegű tragédiát mindenki egyformán ítéli meg. Sehol nem lehetett hallani, hogy: John de hülye vagy ne támogasd már ezeket, nem is volt ott hurrikán! Ezzel szemben Colin térdelése egy sokak által nyílvánvaló és tényszerű, már jó ideje a hétköznapokban jelenlévő problémát éríntett, ami komoly társadalmi feszültséget keltett, megosztotta a társadalmat. Támadta az elején szinte mindenki. Aztán szépen lassan, ahogy a térdelés mögötti elvet kifejtette egyre többen álltak be mögé és értettek egyet azzal amit képvisel. A SAJÁT pénzéből dollár milliókat tett az ügy mögé, és még sokan másik is ezt támogatták. Mindezek következményeként már nem volt a történet asztal alá söpörhető! Mostanra az NFL is belátta (pedig tűzzel-vassal írtani akarta az elején), hogy be kell állni az ügy mögé, főleg úgy, hogy a játékosok 80% (nem pontos adat, saccoltam) szinesbőrű. Lehet mondani hülye volt, hogy beáldozta karrierjét, eldobott egy csomó pénzt. Én ezzel szemben azt mondom, hogy az igazán nagy emberek ezt teszik, beáldozzák a személyes karriert egy cél érdekében, hogy maradandót alkothassanak az életben, Hatással legyenek egy társadalomra. Mindig az elsőknek a legnehezebb, a legnagyobb áldozatot nekik kell meghozni. Colin ezt megtette! Továbbra is lehet hülyének tekinteni ezért, viszont az általa elért eredmény már nem elbagatelizálható!

 4. 4

  pritek

  Ha ettol megszunik a terdeles, akkor kepmutatas az egesz.
  Ez egy tarsadalmi problema volt es nem az NFL-t “bojkottaltak”, hanem konkretan arrol volt szo, hogy annak a nemzetnek a himnuszat nem tisztelik meg ami igy kezel bizonyos kerdeseket. Ha ezek utan azert abbamarad ez, mert egy szervezet penzt ad (ertsd lefizeti oket) akkor kuka az egesz es divatlazadas volt.

 5. 5

  Kopi3.14

  Korrekció: nem éltetni, hanem illetni.

 6. 6

  Fetyke

  1.) A nagy emberek valós társadalmi problémára, azt nem egyoldalúan elferdítő módon, pláne nem a társadalmat megosztó módszerrel hívja fel a figyelmet (lásd mondjuk Martin Luther King). Colin egyiknek sem felel meg. Valójában csak saját magát akarta PR szempontból megnyomni kicsit, miután a játék már nem ment, csak nagyon elszámolta magát. Az NFL ugyanis nem Holliwood!
  2.) Azért olyan nagy eredményt nem látok. Az NFL szépen befogja a játékosok száját a 6 év alatt ablakon kidobott 80-100 millióval. Mondjuk a “társadalmi probléma” ettől még nem fog megoldódni. Még csak javulni sem fog a helyzet. Ahhoz előbb lehet egy mélyre ható társadalmi vizsgálatra lenne szükség az USA-ban is.
  3.) És mondjuk ezt a pénzt fordíthatnák például mindjárt az afroamerikai futballjátékosok (NFL) szocializációjára, hogy a jövőben ne holmi fuxon vesszenek össze mint majmok a dzsungelben. Az már mondjuk előrelépés lenne…

 7. 7

  bjeela

  Persze, hogy képmutatás, de az NFL nem is tehetett mást. Egy össztársadalmi ügyet zúdított CK a térdelésével az NFL pályáira, amit nem az NFL-nek kell megoldania. Tehát az NFL valahogy ki akar kecmeregni ebből a szorítóból, ezért beáldoz pár tízmilliót.Ha már képmutatás, lehet, hogy ezzel CK valamilyen eredményt ért el, de hogy az NFL a tüntetőktől való félelem kiváltotta smúzolása ellenére minden titkolt eszközzel igyekszik távol tartani CK-t a ligától, az tuti. Ergo CK legfeljebb politikai pályában reménykedhet, mert QB a büdös életben nem lesz többé, de még vizesfiú sem.

 8. 8

  acsdav2

  CK azért nem lesz QB, mert csak 2.számú lehetne mindenhol, annak meg nyilván nem megy el. Nem tudom lehet-e most szerződtetni szabad ügynököket, de ha egy olyan rájátszás esélyes csapatnál, ahol kiesik a kezdő QB és a backup-ról lehet tudni, hogy borzasztó, szerinted nem próbálnák meg vele, hátha vele összejöhetne a rájátszás? Erre jó példa szerintem a Bills, ahol a csere QB szerintem tökéletesen bizonyította, hogy alkalmatlan a feladatra.

 9. 9

  bjeela

  Elmenne ő 2. számúnak is, de még 3. számúnak sem veszi meg senki, mert úgy félnek tőle, mint egyszeri fidesz szavazó a migránsoktól(elnézést a párhuzamért, elhatárolódom magamtól). Pont jól látod, bőven van a jelenlegi NFL-ben olyan csapat, amelyiknek jól jönne egy CK kaliberű csere QB, mert CK fényévekkel jobb, tapasztaltabb, mint a csere QB-k döntő többsége, de CK mégsem kell senkinek. Épp ezért perel CK, mert nagyon szagos, hogy a srácot nem a képességei alapján ítélik meg, sokkal inkább a jelkép zavarja a tulajdonosokat.

 10. 10

  acsdav2

  1.Egy SB-t játszó QB sem menne el padozni sehova se. Biztos vagyok benne, hogy CK sem.
  2. Még, ha lenne 2.számú is, te alkalmaznád tulajként? Az egész média a csapatodról szólna, folyamatosan felhajtás lenne a csapatkörül. Nehéz lenne csak a játékra koncentrálni, az öltözőt is megoszthatja. Egy időzített bomba az egész. És ki miatt? Egy csere QB miatt. Kell a francnak ez a helyzet.
  3. Ha Russel Wilson csinálta volna az egészet, akkor belemennék ,mert ő elit QB. Ő meccseket nyerne a csapatnak. De egy csere miatt minek menjen házhoz a pofonért a tulaj.

 11. 11

  bjeela

  1. Épp ez az, hogy ő menne, de nem kérnek belőle. Ezért perel.

  2, Naná, hogy nem, totális marketing öngól lenne! De CK jogosan kifogásolja, hogy nem a teljesítménye alapján rúgják ki vagy nem veszik fel, hanem a politikai állásfoglalása miatt, ami ugyebár munkajogilag egy demokráciában nem megengedett. ;)
  3, Lásd 2-es pont. Más kérdés, hogy a büdös életben nem kapnád meg csere QB-nak RW-t, sem más hozzá hasonló kaliberű QB-t.

 12. 12

  acsdav2

  1. Én továbbra sem vagyok biztos benne. Nem tudjuk, hogy ha megkeresett egy csapatot, akkor felajánlotta-e, hogy évi 5M-ért elmenne-e cserének.
  2. Nem a politikai állásfoglalása miatt nem kap munkát, hanem az ezért járó felhajtás miatt,ami hátráltatja a csapatot és csere QB lévén, szinte semmit nem segít a csapatnak. Nem tudom mennyire reális a példa, de tegyük fel: egy csere QB-ról kiderül, hogy több csapattársának a feleségével is viszonyt folytatott, köztük a kezdő QB feleségével is. A csapat rögtön kirúgja. Szerinted lenne csapat aki alkalmazná? És, ha ezt egy kezdő QB, mondjuk RW csinálta volna?
  3. Oda akarok kilyukadni, hogy igenis a teljesítménye miatt nem kap állást. Egy csere QB ideális esetben, ugye nem tesz semmit hozzá a csapat játékához. Viszont CK személye és a velejáró feszültség sokkal többet árt egy csapatnak, mintha lenne egy korrekt csere QB-d.
  4. Ha ezt Wilson csinálja és ő lett volna szabadügynök, akkor biztos, hogy őt alkalmazná egy másik csapat. Ergo, még is a teljesítményeden múlik, hogy játszhatsz-e.

 13. 13

  bjeela

  1. Ilyen részleteket valóban nem tudunk, de mintha olvastam volna olyat, hogy jelentkezett csere QB-nek, de nem kellett.
  2. A politikai állásfoglalásának következménye lett a felhajtás, amiről alapvetően nem tehet. A párhuzamod meg erősen más irány, mert mégiscsak egy csapategység-romboló személyiségről beszélünk a példádban, míg CK döntése alapvetően nem rombolta a csapategységet, sőt. Az ő esetében inkább a szurkolói megítéléstől aggódnak a tulajok, mert akár kormányzati nyomásra, akár nacionalista érzületek hatására okozhat CK a csapat számára bevételi kiesést. Ilyenformán teljesen logikus, hogy leszarják a munkajogot és ajtót mutatnak CK-nak.
  3. Bennem továbbra is él az a kép, hogy CK PO-ba vitte a csapatát, SB-be, majd ezt követően számos oknak betudhatóan leromlott a teljesítménye. Az utána következők sem tudtak sokkal jobban teljesíteni, mint ő. Akár ide citálhatnám Eli Manning esetét is, aki szintén produkált pocsék szezonokat a SB-k mellett, még sem roggyant meg a bizalom irányában. Én ezt a bizalmat hiányoltam az ő esetében, amire aztán rátett egy lapáttal a térdelés, ami végleg betette a kaput számára. Természetesen rossz időszakban volt, tehát az is indok lehetne, de a srácban benne van a potenciál, hogy PO-ba, vagy akár SB-be vezessen egy jó társaságot, hiszen már megtette és ilyen QB azért kevés szaladgál az NFL-ben. Ehhez képest fura, hogy még cserének sem kell…
  4. Akárki lett volna az elindítója az egésznek, azt az embert megbélyegezte volna a döntése. Temérdek játékos térdelt azóta és a kutya nem tudja, kik ők, csak CK-t tekintik “bűnbaknak”. Persze egy regnáló top 3-as QB-t nem hajigálnak ki az ablakon, de CK simán megfelel egy jó közepes kezdő QB-nak, viszont ez a teljesítmény már nem kompatibilis a “bűnnel”, amit elkövetett. Ergo mégis a térdelése miatt nem kell senkinek, holott a teljesítménye alapján simán lehetne akár kezdő QB is.

 14. 14

  acsdav2

  2. Nem tehet a felhajtásról? Az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet. CK pedig alapvetően csapategység-romboló lenne, mert kb. minden csapatnak van olyan játékosa, akinek rokona a hadseregben szolgált és nem tudják elfogadni, hogy valaki a himnuszt nem tiszteli meg. Továbbá a fiatal játékosok, akik játékukkal akarnának ismertséget szerezni, szintén nem örülnének, hiszen a média CK-vel foglalkozna és nem beszélne senki a jó teljesítményről. Szóval ez az öltözőben is okoz gondot, nem csak a szurkolói megítélés oldaláról.
  3. Leszarják a munkajogot? A 49ers jogosan vágta munkajogi szempontból. A többi csapatnak is joga van elutasítani. Ő is tudja, hogy nincs itt összejátszás. Ez a leg siker orientáltabb liga, ha valakinek égne a ház, akkor alkalmazná. De jelenleg senki sincs olyan helyzetben, hogy inkább ezt a sok negatívumot bevállalja egy esetleges PO-ért.
  4. Hidd el nekem, CK nem kezdő szintű QB. Lehet, hogy 4 éve az volt, most már nem az. A teljesítménye alapján csere QB lehet csak. És ahogy mondod nem kompatibilis a teljesítmény a sok negatívummal amit hozna.
  5. Amúgy eszembe jutott még egy jó példa. Brent Grimes, a Buccs safety-je, korábban Miamiban volt. Miami-ból azért vágták ki, mert a felesége elkezdte kiírogatni, hogy a Dolphins GM-je egy rakás szar, Tannenhil is, meg a szurkolók is. Ez például rohadt nagy negatívum Grimes önéletrajzában, de mivel elég jó játékos ahhoz, hogy a teljesítménye többet nyomjon a latban, mint a felesége hülyeségei a Tampa alkalmazta. CK-nél is erről van szó, csak neki a teljesítménye nem elég nagy, hogy a negatívumokat elnyomja, így nem alkalmazzák.

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás