Connect with us

Hír

A térdelés elérte célját, 100 millió dollárt oszt szét az NFL

AZ NFL és a játékosok megegyeztek abban, hogy közös erőfeszítést fognak tenni a társadalmi igazságosság előremozdításának érdekében. Ugyan az NFL tulajdonosainak még bele kell egyezniük ebbe, a megállapodás szerint a liga 2023-ig 90-100 millió dollárt fog fordítani a játékosok által fontosnak ítélt társadalmi ügyekre, kiemelten fókuszálva az afroamerikai közösségekre.

 

 

A játékosokat a tárgyalások során az Eagles safetyje, Malcolm Jenkins, illetve a visszavonult elkapó, Anquan Boldin képviselte, akik már többször kiálltak az ügy mellett. Több hete folyt kommunikáció a felek között, miközben többen továbbra is protestáltak a himnusz alatt. Ugyan ez a megállapodás direkten nem befolyásolja a protestálást, az NFL reméli, hogy a jelenleg tüntető játékosok önként állnak majd a himnusz alatt. Ez viszont nem biztos, hogy be fog következni, ugyanis a 49ers safetyje, Eric Reid, illetve a Dolphins safetyje, Michael Thomas már jelezték, hogy ők kiléptek a Jenkins/Boldin csoportból, mert úgy érezték, hogy nem az ő érdekeiket képviselik a játékosok.

 

A tulajdonosok legközelebb decemberben találkoznak, de feltehetőleg a márciusi owner’s meetingig el lesz tolva a döntés. Ha a tulajok megszavazzák, akkor a Colin Kaepernick által elindított mozgalom eléri a célját és amellett, hogy sokak figyelmét felhívták a társadalmi egyenlőtlenségekre, a jövőben ez pénzbeni hozzájárulásban is megmutatkozik majd.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!