Connect with us

Hír

Big Ben: a TNF egy rakás szánalom!

Egyre több és több negatív visszhangot kapnak a csütörtök esti rangadók, miszerint ezek a meccsek értelmetlenek, szembe mennek a liga által képviselt elveknek, azaz a játékosok egészségének szinten tartásának a több pihenőidő biztosításával. Legutóbb Doug Baldwin akadt ki, miután a csapat cornerbackje, Richard Sherman maradt lenn egy komolynak tűnő sérüléssel, melyről később kiderült, hogy Achilles-ín szakadás, ami természetesen a játékos szezonjába is került, IR-en landolt. Ezúttal sem maradtak el a negatív szavak, a Steelers-Titans találkozó előtt az Acélosok irányítója egy rádióbeszélgetésben fűzött néhány szép szót a TNF-ekhez:

Ezek a meccsek szörnyűek, borzalmasak, el kellene felejtenünk őket. Elég lenne vasárnaponként és hétfőnként játszani, hiszen sérülten, fájó testtel nem lehet kimenni a pályára és 4 nap után újra magas szinten játszani. Hagynunk kellene, hogy a testünk pihenjen, regenerálódjon egy kicsivel többet, hiszen még egy hét után sem tudjuk kiheverni az elszenvedett ütéseket, sérüléseket. Amikor pedig rövid héten vagyunk, egyszerűen lehetetlenségre vállalkozunk. Nem is igazán tudom, hány játékosnak jó ez. Mindenesetre, azt kell csinálnunk, amit az NFL diktál, még ha túl kemény dolog is ez.

Elfogadható, amit a sztárok mondanak, de jól tudja mindenki, hogy az NFL egy nagyon jól kitalált rendszer szerint működik, tökéletesen próbálja lefedni a fogyasztói igényeket, és szezon közben annyira kitolni a meccsek időpontját, hogy minél szélesebb körben tudják azt követni a nézők. Ennek megfelelően, nehéz elképzelni, hogy a csütörtöki meccsek vasárnapra vagy hétfőre csúsznának, ahhoz sokkal nagyobb volumenű lobbira lenne szükség.

Azt viszont érdemes mellékesen megjegyezni, hogy bár a csütörtök esti rangadókon lesérültek olyan játékosok, mint Karl Joseph (7. hét) vagy Richard Sherman, esetleg Tyvon Branch (mindketten a 10. héten), de a Football Outsiders kimutatta, hogy egy 1000 fős mintára vetítve, nem ezeken a meccseken szenvedik el a játékosok a legtöbb sérülést. Ezekkel a számokkal nehéz lesz szembe menni, ha be akarják tiltatni ezeket a mérkőzéseket, ahhoz szignifikánsabban több sérülés “kell”, hogy ezt a liga komolyan fontolóra vegye.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!