Connect with us

Hír

Carroll: Jó hívás lett volna a fake mezőnygól, ha bejön

Ha az a volna ott nem volna. Alapvetően pozitívan állok hozzá a tökös döntésekhez, hisz ez az NFL, a játékokat meg kell tudni csinálni. Persze van, hogy ez nem jön be. Amikor Peyton Manning Super Bowlt nyert a Broncos-zal, akkor az AFC döntőt behúzta volna a Pats, ha negyedik kísérletek helyett mezőnygólokat rúg. A Seahawks is legyőzhette volna a Patriotst a Super Bowlban, ha Pete Carrollék futójátékot hívnak. Ezek mind magyarázható, védhető döntések, amik végül nem jöttek be. Pete Carrol kamu mezőnygólja öt másodperccel a félidő vége előtt (24-17-es állásnál) azonban olyan felesleges és túlzott kockázatvállalás volt, ami mellett egyszerűen nem lehet érvelni. Persze, ha bejött volna, akkor jó lett volna:

 

Ez egy igazán jó hívás lett volna, ha bejön. Ez egy nagyszerű lehetőség volt, pont ahogy akartuk. Volt esélyünk TD-t szerezni, de ha nem, akkor is kiszaladhattunk volna és megállítjuk az órát. Pontosan tudtuk, mik a lehetőségek. A defensive tackle viszont csinált egy jobb játékot, nem kellett volna ott lennie.

 

Tény, a Seahawksnak még egy időkérése is volt, tehát még csak ki sem kellett volna menni oldalt, csak hamar lemenni a földre. Viszont 4&2 volt a szituáció, akár a kilépésnek, akár az időkérésnek csak akkor lett volna értelme, ha megvan a first down. Ráadásul messze volt a táv ahhoz, hogy azt csak úgy megfussák, ha pedig nem sikerül időben kimenni vagy időben lemenni a földre, akkor máris vége a félidőnek. Egyszerűen túl sok volt a buktató és nagy volt a kockázat, hisz még csak a mérkőzés első félidejében jártunk, egy sikeres mezőnygól esetén négy pontos különbséggel úgy, hogy a Seahawks kezdte volna a 2. félidőt.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!