Connect with us

Érdekességek

Charles átlépte a 10.000 scrimmage yardot

Ha kimondjuk Jamaal Charles nevét, akkor egyértelműen a Kansas City Chiefshez kötjük a kiváló running backet. Azonban hiába töltött el 9 évet a Chiefsnél és ért el rengeteg mérföldkövet pályafutása során Főnököknél, a 10.000 scrimmage yardos határt, már csoportrivális Denver Broncos kötelékében érte el. Mindezt a legutóbbi hétfő esti rangadón, egykori csapata ellen.

 

 

Charles a 10. aktív játékos, akinek ez sikerült. Külön érdemes kiemelni a listából a két tight endet, Wittent és Gates-et akik úgy léptek be a tízezres klubba, hogy egy yard nem sok, annyit nem szereztek futásból.

Az összeállítást böngészve megfigyelhetjük, hogy a running backek vannak többségben. Ez persze nem véletlen, hiszen ők a futó- és a passzjátékból egyaránt kiveszik a részüket, egy olyan jó kezű játékos pedig mint Charles, McCoy vagy Forté kétszer akkora fenyegetést jelent az ellenfélre nézve. Ráadásul az sem mellékes, hogy ilyen képességekkel egy running back akár az összes támadó snapben is a pályán lehetne, így arányait tekintve hozzá kerülhet a legtöbbször is a labda. A modern NFL-ben pedig egyre fontosabb szerepet töltenek be az elkapni is jól tudó (három downos) futók, így nem kell meglepődnünk, hogyha a jövőben is hasonló ütemben jelennek meg a tízezres futók, akár kiegyenlítettebb futott yard – elkapott yard aránnyal vagy éppen utóbbi felé billentve a mérleg nyelvét.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!