Connect with us

Érdekességek

Eagles-Jaguars Super Bowlt rendeznek majd februárban

Úgy látszik most már minden hétre jut legalább egy ilyen cikkünk vagy facebook posztunk, ahol bizonyos statisztikák, történelmi egybeesések alapján meg tudjuk jósolni, ki fog játszani a februári Super Bowlban. Jósoltuk már a Saintst vagy a Lionst is a nagydöntőbe, most az Eagles és a Jaguars van soron.

 

Az indok pedig a pontkülönbségben rejlik. A szerzett és kapott pontok különbsége ugyanis elég jó indikátora egy jó csapatnak. Ráadásul az utóbbi években akik ebben a legjobbak voltak, ők mérkőzhettek meg a Super Bowlban.

 

  • 2016: A Falcons volt az első, a Patriots pedig a második az alapszakasz végén pontkülönbségben. Nyilván mindenki emlékszik, hogy a Pats megverte a Falconst február elején.
  • 2015: A Panthers volt az első, a Cardinals a második, a Patriots a harmadik. Végül azonban a 10. helyen végző Broncos tudott nyerni az első helyes Panthers ellen.
  • 2014: A Patriots az első, a Seahawks a második. Találkoztak is a nagydöntőben, ahol a Patriots nyert.
  • 2013: A Broncos az első, a Seahawks a második. A MetLife Stadiumban a Hawks nyert nagy különbséggel.

 

Természetesen nem tökéletes a mutató, 2015-ből is látszik, de 2012-ben a tizenegyedik (Ravens) verte a negyediket (49ers), 2011-ben a tizenkilencedik (Giants) verte a harmadikat (Patriots) a Super Bowlban. Ettől függetlenül érdekes egybeesés, hogy az utóbbi négy évből háromszor az első és a második mérkőzött meg a fináléban.

 

 

Idén pedig így néz ki a top8:

 

  1. Philadelphia Eagles +132
  2. Los Angeles Rams +117
  3. New Orleans Saints +106
  4. Jacksonville Jaguars +104
  5. New England Patriots +87
  6. Minnesota Vikings +69
  7. Pittsburgh Steelers +62
  8. Seattle Seahawks +46

 

Ha így maradna a sorrend, akkor az Eagles lenne az egyik résztvevő, hiszen magabiztosan vezetik a táblázatot. Az első és a második nyilván nem találkozhatna a Super Bowlban, legfeljebb a konferenciadöntőben, így kicsit lejjebb kell menni a listán, hogy megtaláljuk az ellenfelüket. A legjobb AFC-s csapat pedig a Jaguars, akik kiváló védelmüknek (és könnyű hátralévő sorsolásuknak) köszönhetően akár a bye weekre is esélyesek lehetnek. Jelen állás szerint tehát Eagles-Jaguars döntőt rendezhetnének, ami azt jelentené, hogy új bajnokot avatna az NFL, legalábbis ami a Super Bowl érát illeti.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!