Connect with us

Hír

Első körösét vesztette el a Raiders

Gareon Conley NFL-es pályafutása nem álomszerűen alakult. Folyamatos sérüléssel küszködött, mindössze két meccsen lépett pályára, és immáron biztossá vált, hogy ez a szám 2017-ben nem fog változni.

 

 

A 22 éves cornerback kálváriája már a draft előtt megkezdődött. Conleyt nemi erőszakkal vádolták meg nem sokkal a játékosbörze előtt, aminek következtében az egyik legígéretesebb prospectből egy potenciális csúszóvá vált függőben lévő ügye miatt. Az Oakland Raiders azonban adott neki egy esélyt, és poligráf segítségével kérdezték az egészről, majd miután átment a teszten, az első kör 24. választási jogával kiválasztották. Később felmentették a vádak alól, szóval a Raidersé lett a draft egyik stealje, gondoltuk ekkor.

 

Conley azonban sérülés miatt az edzőtábort, a preseasont és a szezonnyitót is kihagyta, de a második és harmadik fordulóban már bemutatkozhatott a profik között. Csakhogy a harmadik forduló óta nem hogy játszani, edzeni sem tudott, a hosszas huzavona után pedig IR-ra tette őt a Raiders, vagyis számára ennyi volt a 2017-es szezon. Reggie McKenzie, a csapat general managere elmondta, hogy a bye week utánig adtak “haladékot” Conley kapcsán, ha ott sem mutat felépülésre utaló jelet, akkor nem erőltetik tovább, és inkább a sérültlistára helyezik.

 

Nem sürgettük a játékát, hogy szép nyugodtan tudjon rehabilitálni, és majd kiderül, hogy vállalni tudja-e a játékot a továbbiakban. Hétről hétre úgy voltunk vele, hogy ha bírja, akkor ott lesz a pályán, ha nem, akkor nem. Most azonban eljutottunk oda, hogy nincs értelme tovább várni, és továbbléptünk. Nagyon fog hiányozni a csapatból, de az ő érdekében is helyes lépés történt. Az edzéseken megmutatta tehetségét, a pályán pedig azt, miért is volt első körös tehetség. Jövőre ereje teljében fog visszatérni, és sikerre fogja vezetni a csapatot.

– mondta McKenzie.

 

Bár a jövő szempontjából nem történt tragédia, a Dolphins ellen mindössze három egészséges cornerback állt a csapat rendelkezésére, a hétvégén pedig a New England Patriots támadóegysége ellen kell helytállniuk Mexikóvárosban – nem jó kilátások. Talán a bye week elegendő volt ahhoz, hogy legalább egy kérdéses játékos bevethető legyen, bár a Raiders cornerback szekciója talán a legrosszabbul teljesítő egység az egész ligában.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!