Connect with us

Hír

Everson Griffen a rendőrségről az NFL rekordok könyvébe kerülhet

Everson Griffennek parádés szezonja van eddig, hiszen minden meccsén szerzett legalább egy sacket 2017-ben, amivel a Vikings és az NFL históriás könyvébe is szépen lassan kezdi beírni magát. Ha a Redskins ellen is szerez legalább egy sacket, akkor a Vikingsnál rekorder lesz.

 

 

Az idei meccsein egyaránt legalább egy sack az annyit jelent, hogy zsinórban nyolc meccsen vitte folyamatosan földre az irányítókat a Vikings színeiben, ami előtte csak egy játékosnak jött össze a lila trikóban, méghozzá Jared Allennek (Jim Marshallt is ideveszik, de az ő idejében még nem volt statisztika a sackekre). Griffen játéka sokáig kérdéses volt, de a hírek szerint vasárnap mindenképp pályára lép a Redskins ellen, ami egyben azt is jelenti számára, hogy megdöntheti a két ikon által felállított rekordot. A játékos nem szeret erről beszélni a sajtóban, de megtette helyette a két említett úriember, akik drukkolnak neki a rekorddöntés érdekében.

 

Fantasztikus amit idén művel, élmény nézni a játékát. A rekordok mindig is azért voltak, hogy azokat megdöntsék, szóval teljes erőmből szorítok Eversonnak, hogy összejöjjön! Már fiatal korában is mondtam neki, hogy hasonló magasságokat érhet el, ha elsajátítja a foci mentális dolgait, mert ezt a játékot nem csak erővel, de ésszel is kell játszani. A fizikuma már újoncként is megvolt, és jó látni, hogy azzá vált, akivé szerettem volna, nem csak a pályán, de azon kívül is. Büszke vagyok rá, remélem nem hagyja abba a zúzást.

– mondta Allen, aki 2010 és 2013 között volt Griffen csapattársa Minnesotában.

 

Everson most érett kész játékossá, ami a szezonján is meglátszik. Remélem minél feljebb jut a csapattal.

– ezek pedig Jim Marshall szavai voltak.

 

 

Griffen ugyanakkor nem csak ezt a rekordot üldözi, de ilyen tempóban a 20 sackes szezont is elérheti, ami korábban csak 11 játékosnak sikerült a történelemben az 1982-es szezon óta, amikor is először vezettek a sackekről statisztikát. Külön érdekesség, hogy ebből a mindössze 11 játékosból kettőt is a Vikings adott, a már említett Allen mellett Chris Dolemant. A jelenlegi NFL rekord a zsinórban sacket szerző meccsek számáról 10, amit még Simon Fletcher állított fel a Denver Broncos játékosaként az 1992-es és 1993-as szezonra fordulva, vagyis ha képes folytatni az eddigieket, akkor november végére egyedüliként állhat a csúcson.

 

Griffen története nem ilyen fényesen indult. Újonc évének végén, 2011 januárjában letartóztatták, miután részegen az utcán élte ki magát, három nappal az eset után pedig érvénytelen jogosítvánnyal vezetett, de miután lekapcsolták, futva próbált elmenekülni a törvény elől. Ezeken kívül több kisebb off-field problémái voltak az első pár szezonjában, de szerencséjére jó mentora volt Allen személyében, aki ezzel zárta le nyilatkozatát.

 

Mindig elmondom neki, hogy mennyire büszke vagyok arra, akivé most vált. Fiatalon nagyon sok rossz döntést hozott, de nem hagyta, hogy erre rámenjen az ígéretes karrierje, és tanult a hibáiból, majd le is vetkőzte azokat. A szemem láttára vált lázongó fiatalból érett férfivá, most pedig az én rekordomat adhatja át a múltnak, eszméletlenül jó érzés ez.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!