Connect with us

Érdekességek

Ez a statisztika is megmutatja miért van a Falconsnak gyengébb szezonja

Az Atlanta Falcons a tavalyi szezonhoz képest, ha nem is nagyon, de főleg a támadósorban valamelyest visszaesett. Ez elsősorban a csapat volt támadókoordinátorának, Kyle Shanahannek a távozásához köthető, de talán minden játékos kicsit alulmúlja tavalyi önmagát.

 

 

Minden jó támadósor egy irányítóval kezdődik, így érdemes megvizsgálni, hogy Matt Ryan teljesítménye mennyiben változott tavalyhoz képest. Ahhoz nem kell semmilyen statisztikát megnézni, hogy lássuk, hogy Ryan nem játszik ugyanolyan jól, mint tavaly, de hát ezt nem is olyan könnyű megismételni, mert nem lehet valaki minden évben MVP.

 

A statisztikákat böngészve aztán észrevehetjük, hogy Ryan nem játszik borzasztóan tavalyi önmagához képest, csupán minimális visszaesés lenne, de van két fontos tényező, ami ront az összképen. Az egyik, hogy amíg tavaly összesen volt öt interceptionje, addig most már hét labdaeladásnál jár, márpedig az interceptionok jelentősen hozzájárulnak egy csapat vesszőfutásához. Ami még ennél is érdekesebb, hogy ez nem feltétlenül azért alakult így, mert rosszabbul játszik mint tavaly, hanem azért mert kevesebb szerencséje van. Ugyanis a ProFootballFocus statisztikája szerint Ryannek tavaly 10 interceptiont érő dobása volt, amit az ellenfelek elejtettek, idén pedig mindössze kettő ilyen van, ami azt jelenti, hogy elég jó százalékkal szedik le a passzait tavalyhoz képest.

 

Ez a statisztika egyáltalán nem mindegy, főleg annak tükrében, hogy Shanahan távozása óta egyáltalán nem olyan domináns a támadósor, hogy meccsenként 30 pontot pakoljon fel, így egy-egy turnover mérkőzősekbe kerülhet. Ryannek továbbra is abban kell fejlődnie, hogy a szoros mérkőzése végjátékába ne hibázzon bele, mert hiába nem játszik rosszul, ha pont a legfontosabb pillanatokban adja el a labdát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!