Connect with us

Érdekességek

Ha safetyt akarsz, az Alabamáról válassz!

Talán még azok is tisztában vannak az Alabama egyetem futballképzésével, akik nem követik figyelemmel az egyetemi focit. Olyan “gyárrá” váltak főleg védőoldalon, ami lassan párját ritkítja, de egyre több meghatározó támadó is megfordult ott. Mi most a safetykre vetünk pár pillantást, hiszen nem akármilyen játékosok kerültek ki onnan az elmúlt négy évben.

 

 

Jelenleg három olyan safety kezd az NFL csapatok valamelyikében, akiket az Alabamáról draftoltak a ligába, ők név szerint Eddie Jackson (Chicago Bears), Landon Collins (New York Giants) és Ha Ha Clinton-Dix (Green Bay Packers). Előbbi újonc, utóbbi kettő pedig 2015-ben és 2014-ben lett draftolva, tehát viszonylag fiatal játékosokról beszélünk. Nos, ez a három úriember olyan számokat produkál összesítve, amire nehéz szavakat találni, akármilyen képzésből is jöttek.

 

Nézzük hát hármójuk összesített mutatóit a különböző statisztikákban az NFL-es pályafutásuk során:

  • Szerelések (tackle + assziszt): 667
  • Sackek: 8,5
  • Leütött passzok: 51
  • Interceptionök: 19
  • Kierőszakolt fumble-ok: 4
  • TD-k: 3

 

A dolog pikantériája, hogy ez a három játékos bizony a 2013-as szezonban együtt voltak a csapatban, de Jackson a kora miatt érthetően nem kapott nagy szerepet, ráadásul inkább cornerbackként használták. Később meg amikor lett volna lehetősége átvennie Ha Ha Clinton-Dix helyét, akkor elszakította a keresztszalagját. Ez a hármas tehát dominálja számokban a posztját, és hozzájuk csatlakozhat jövőre az egyik legtehetségesebbnek, ám egyben boom or bustnak is elkönyvelt defensive backje, Minkah Fitzpatrick is. Egyelőre azért csak defensive back, mert közel sem biztos, hogy free safety lesz a profik között.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!