Connect with us

Hír

Martellus Bennett kitálalt, mégis maga alatt vágta a fát

Martellus Bennettet nagy meglepetésre kivágta a Green Bay Packers, miután szerintük nem jelentette a játékos a vállsérülését az orvosoknak, ami miatt nem is léphetett pályára a Lions ellen, és már csütörtökön Out státuszt kapott a Bears elleni vasárnapi meccsre. A 30 éves tight end azóta New Englandbe került, sok-sok szurkoló megosztottságát kivívva, de most mindent elmondott az ő szemszögéből.

 

 

Sejteni lehetett, hogy a szakítás nem lesz egyszerű menet, mivel Bennett szándékai körül nagyon sok kérdőjel jelent meg. Azt tudni kell, hogy sokan úgy tekintettek rá eddigi pályafutása során, mint egy dívára, aki bármikor képes 180 fokos fordulatot venni, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy ő szeretné. Márpedig vélhetően nem azért igazolt Green Baybe, hogy csak páholyból figyelje a rájátszást, főleg azok után, hogy elmondása szerint ez az utolsó idénye, mert a szezon végén vissza akar vonulni. A kivágását követően a waiverre került, ahonnan korábbi csapata, a New England Patriots claimelte, és bár sokan szidják Bennettet, ebbe neki az ég világon semmilyen beleszólása nem volt, hiszen a Patriots a 30. helyen volt a waiver listán – vagyis 28 csapatnak is volt lehetősége őt felvenni, mégsem éltek vele.

 

A szurkolók ennek ellenére már annyit emlegették a nevét mindenféle negatív és sértő jelzővel, hogy csodálkozunk, hogy nem halljuk innen Magyarországról is a csuklását. Az azonban jobban fáj neki, hogy a Packers őt állította be bűnbaknak, holott szerinte erről szó sincs, épp ellenkezőleg! Az Instagram fiókján keresztül osztotta meg a gondolatait az esetről, illetve elmondta, hogy hogyan történt igazából az egész – néhol túlságosan is őszinte volt.

 

Március 10-én, amikor megérkeztem a kötelező orvosi vizsgálatra, alaposan átvizsgálták a vállamat, még meg is röntgenezték, de nem találtak semmit. Pedig a fájdalom ott volt, és a szezon előrehaladtával egyre rosszabb lett. A Cowboys elleni meccsünk után nem bírtam tovább elviselni a fájdalmat, és megkértem az orvosokat, hogy vizsgáljanak meg újból. Lehetőségem volt választani, hogy megműtenek, vagy folytatom így a szezont, én pedig a műtétet választottam, ennek ellenére mégis játszanom kellett. Most pedig ott tartunk, hogy a saját f*szságukat megpróbálják rám kenni, élükön Dr. McKenzie-vel (a Packers csapatorvosa, a szerk.), aki a fejét a seggébe dugva bújik ki a felelősség alól. Folyamatosan győzködött, hogy játsszak már, mikor komoly sérülésem volt, nem érdekelte őt, hogy én meg akartam műteni a vállamat. Játszottam a kib*szott Packersben annak ellenére, hogy a vállam nem volt a megszokott helyén, és McKenzie mégis a pályára küldött, mondván majd kiheverem. Nem bíztam már a szavaiban, ezért elmentem három másik orvoshoz, akik egytől egyig a műtétet javasolták miután látták a felvételeket a vállamról.

 

 

Ekkor döntöttem el, hogy kés alá fekszek, mert ez már nem játék. És mi lett a vége? Hogy elküldtek a csapattól azzal a nevetséges kifogással, hogy nem jelentettem a sérülésemet, ami nyilvánvaló f*szság. Ott voltam a meccseken és edzéseken is mikor ordítani tudtam volna a fájdalomtól. A bye week során végre pihentethettem kicsit, eljártam különleges kezelésekre is, de még így sem szűnt meg a fájdalom. Miután visszatértünk a pihenőről, az első nap jeleztem, hogy vizsgáljanak meg újból. Érdekes, ott már feltűnt nekik, hogy a vállam k*rvára nincs rendben, de ők ezt már korábban is pontosan tudták, csak pánikoltak. Féltek, hogy IR-re megyek, amivel elveszem a pénzüket a helyemmel, legszívesebben ott helyben visszavonultam volna. Mintha csak hallották volna a gondolataim, ezért hogy én ne b*sszak ki velük, ők b*sztak ki velem, és kivágtak. Minden a nyomorult pénzről szól, kár is tagadnotok. Pontosan tudtátok, hogy mi bajom van, de most próbáljátok menteni a menthetőt a pénzetekért. Én megpróbáltam mindent, sérülten is játszottam, de mint kiderült, egyre rosszabb lett a vállam. Én az egészségemet választottam a csapat helyett, ők pedig a pénzt választották helyettem.

 

Bennett tehát nem kertelt, és mindent elmondott az esetről, ami már el is indította az egymásra mutogatást. Jordy Nelson a közösségi médián keresztül védte meg a csapatorvost, mondván vele sosem történt ehhez hasonló eset.

 

10 éve vagyok itt, voltam már sokszor sérült és műtéten is átestem nem egyszer a Packers játékosaként, de sosem kényszerítettek arra, hogy sérülten is játszanom kell. Sőt, néha nekem kellett erőlködni vagy könyörögni Dr. McKenzie-nek vagy az erőnléti edzőknek, hogy engedjenek edzeni. McKenzie mindig is óvatosan bánt velünk, és nem engedett senkit sem edzeni felelőtlenül, folyton az egészségünket tartotta szem előtt a csapat érdekei felett.

– írta Nelson, amivel később rengeteg jelenlegi és korábbi csapattársa is egyetértését fejezte ki.

 

 

Szokás szerint nem lettünk okosabbak, és nem tudjuk kinek higgyünk az ügyet illetően, hiszen mindenki a saját igazát akarja láttatni a dologban. Bennettnek elvileg rotátorköpeny-szakadása van, de átment a Patriots orvosiján és tegnap jelen volt a csapat edzésén. A Broncos elleni meccsre pedig kérdéses státuszt kapott – azok után, hogy a Packers csütörtökön kizárta a pályára lépését. Mike McCarthy arról nyilatkozott, hogy legutolsó beszélgetése arról szólt Bennett-tel, hogy megműtteti a vállát, vagyis egyre inkább azt gondolják valószínűnek az amerikai médiában, hogy nincs másról szó, minthogy Bennett nem akart tovább Green Bayben játszani, és Brady passzait választaná Hundley-é helyett. Ezt pedig megerősítheti a tény, ha a Patriots alkalmazottjaként nem fekszik kés alá, mikor elvileg hatalmas fájdalmai vannak.

 

Továbbra sincs vége az egyre bonyolódó történetnek, de egyelőre nem Bennett áll nyerésre a népharaggal szemben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!