Connect with us

Hír

McFadden nem kér többet a fociból

Két nappal azután, hogy a Dallas Cowboys kivágta tartalékfutóját, a szezonban sokat nélkülözött Darren McFaddent, a running back bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól. A 2008-as NFL Draft 1/4-es választottja tíz évnyi focizás után hozta meg a nagy döntést, hogy nem kíván több csapatban szerepelni. Az Oaklandben hét idényt töltött el, majd a Cowboys hívta magához, hogy a DeMarco Murray távozásával keletkezett űrt segítse betölteni.

A nagyon nehéz szezont futó játékos idén alig látta a pályát, még akkor is nélkülözve volt, amikor Elliott eltiltása véglegessé vált. Saját maga állítása szerint, nagyon komoly érzelmi hullámvasút volt számára a 2017-es idény, ezért döntött úgy, hogy a kivágás utána nem kíván más csapathoz igazolni, holott van olyan csapat a ligában, ahol biztosan előrelépést jelentene a játéka.

RUN DMC búcsúlevelében külön megköszönte a lehetőséget az alma materének, az Arkansas Egyetemnek, Al Davisnek és a Raidersnek, akik bizalmat szavaztak neki a profi karrierje elején, majd második otthonának, a Dallas Cowboysnak, valamint a Jones családnak is.

A sérülésekkel tűzdelt karrierje mindegyik megállójában szép időket töltött el, legeredményesebb raiderses évében, 2010-ben az ötödik legproduktívabb futó volt az NFL-ben, de a nehézségekkel teli 2015-ös cowboysos szezonjában is 1000 futott yard fölé jutott. Utolsó két évében teljesen kegyvesztett lett, idénre Alfred Morris és Rod Smith is elé került a depth charton, melynek köszönhetően a Dallas megköszönte szolgálatát. McFadden pedig nem kíván további erőfeszítéseket tenni focistaként, más lehetőségeket keres az életben, és már tweetelt is az Arkansasnak, hátha új edzőre van szükségük.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!