Connect with us

Összefoglaló

Meccsek, amikkel sok pénzt lehetett nyerni

Három meccs összefoglalójáról olvashattok ebben a cikkben, amik elég simára sikeredtek, vagyis a spreadre fogadók elég szép summával gazdagodhattak. Kiderül, hogy vajon mennyire vált be az irányítócsere Denverben, hogy a 49ersnek végre sikerült-e a Stantonnal felálló Cardinals ellen megszereznie a győzelmet, illetve a Chiefs-Cowboys “offense bowl” kimeneteléről is olvashattok.

 

 

Denver Broncos 23 – 51 Philadelphia Eagles

 

Arra azért lehetett számítani, hogy a Broncos offense nem lesz valami veretes Brock Osweilerrel a kezdőben, de hogy a védelem ekkora csődöt mond, arra azért kevesen számítottak. Aqib Talib borzasztó meccsen van túl, mint ahogy a teljes Broncos defense is, ahol még a legjobbak is belehibáztak a meccsbe. Néha megnehezítették Wentz dolgát a nyomásgyakorlással, ugyanakkor bekapták idei első futott TD-jüket, sőt, mindjárt hármat is, teljesen hitehagyott gárda benyomását keltették, a nagy játékok meg már akkor jöttek mindkét csapatrésztől, amikor Nick Foles irányított. A bye weekjük óta minden meccsüket elvesztették, teljesen padlón van a csapat, amiből pihenő nélkül kell kilábalniuk.

 


Az Eagles meg úgy néz ki nem tud hibázni továbbra sem, újabb magabiztos győzelem ezúttal egy jobb védelem ellen. Alshon Jeffery kétszer villant nagyot, mindkettőből TD lett, Jay Ajayi is letette a névjegyét új csapatában, ami idén hét meccsen sem sikerült a Dolphinsban, most elsőre összejött, vagyis a TD szerzés, Wentz pedig továbbra is szórja a passzolt TD-ket. Nincs is nagyon mit mondani róluk, meg magáról a meccsről, borzasztó sima volt, ami már az első negyed végén eldőlt kvázi. A Broncos sehogy sem tudott fogást találni az Eaglesön, a futások és a passzok is mentek, a védelem pedig hozta a kötelezőt, és tartotta minél messzebb saját end zone-jától Osweilert, amíg ki nem harcoltak egy tetemes előnyt. A denveri offense veszélyességéről mindent elmond, hogy Jalen Mills 25 yardot engedett mindössze. Fletcher Cox eszméletlen volt, a védőfal pedig szokás szerint nem engedett teret a futójátéknak, mindössze 35 yard jött össze így a Broncosnak.

 

Mondjuk úgy, hogy nem így kell megjátszani egy elkapót

 

A Broncos ezzel vélhetően lehúzhatja a rolót, jövő héten pedig jöhet Paxton Lynch a Patriots ellen, az Eagles pedig jól megérdemelt pihenőjét fogja tölteni. Az Eagles szezonja csak a bye week után indulhat be igazán, hiszen rögtön az AT&T Stadiumban kezdenek a Cowboys ellen, de játszanak idegenben a Rams és a Seahawks ellen is, ott pedig majd kiderül, hogy a jobb csapatok ellen mire képesek.

 

Arizona Cardinals 20 – 10 San Francisco 49ers

 

A két csapat nem a legjobb felállásában volt kénytelen kiállni, ez pedig a meccs színvonalán is meglátszott. A vendégeknél Drew Stanton irányított, akinek eddig szép emlékei voltak a 49ers ellen, hiszen 2-0-ás mérlege volt csoportriválisával szemben, ami most 3-0 lett. Az első félidő alapján úgy tűnt, hogy ezt simán hozza majd a vezetésével a Cards, két TD passza is volt, míg a 49ersnek csak kisebb fellángolásai voltak, de a második félidőben teljesen eltűnt a vendég csapat, és jobbára csak az alibi foci ment – ami persze a győzelemhez elég volt, csak végignézni nem volt kellemes. Adrian Peterson 32 évesen karrierje legtöbb kísérletét tudta le, szám szerint 37-et, amiből 159 yardot sajtolt össze, de a fumble-öket továbbra sem tudja levetkőzni.

 


Ez a 49ers meg jelen állapotában nem jó csapat. A megannyi szoros meccs után egyre kilátástalanabban játszanak, Beatharddal nem sűrűn fognak meccset nyerni, a sorsolásuk alapján talán most volt papíron a legjobb esélyük a győzelemre. Viszont ezért nem kell rázni a rácsokat, a csapat egy teljesen új alapra épül, nem most kell jónak lenniük, de a látottak alapján még nagyon sok mindenen kéne változtatni. Offense gyakorlatilag nincs, Beathard hiába passzolta agyon magát 294 yardért, a passzai kevesebb mint fele talált célpontot, ráadásul toronymagasan Carlos Hyde-é volt a legtöbb elkapás, ami a WR corps kritikája is egyben. Ám amíg a támadóknál Shanahan jelenléte bizakodásra adhat okot, egyelőre Robert Saleh védelméről ez nem mondható el, az eddig jól teljesítő védőfal alig helyezett nyomást Stantonra, ráadásul a safety Tartt személyében újabb kezdőjátékos esett ki sérülés miatt. Reuben Fosterre viszont nem lehetett panasz, gyakran rakott ki stop táblát passz-és futójátékok esetén is, a 14 tackle-je meg NaVorro Bowman szellemét idézte meg.

 


A meccs legemlékezetesebb jelentéről mindent elmond, hogy egy Beathard fejére mért ütést követő tömegverekedés után három játékost is kizártak a meccsről. Sokféle pletyka dereng Jimmy Garoppolo játéklehetőségéről, egyes forrás szerint csak a bye week után, más szerint idén nem fog pályára lépni, és addig Beatharddal nyomják végig a meccseket. Nem mintha ő csodát tudna tenni a Garcon hiányában kvázi elkapó nélküli csapatból, de talán új impulzusként hatna a csapatra.

 

Kansas City Chiefs 17 – 28 Dallas Cowboys

 

A legnagyobb áldás, ami most a Chiefs csapatával történhet, az a bye week. A kirobbanó kezdést követően most három vereség is becsúszott négy fordulón belül, így jót fog tenni a szünet, ahol át lehet beszélni a dolgokat. Arról kéne beszélni, hogy kipukkadt a Chiefs? Hogy nem ez volt életük meccse, az biztos, és várható volt azért, hogy a végtelenségig nem képes a csúcson pörögni az offense. Alex Smith megdobta idei első interceptionjét, Kareem Hunt mindössze kilenc futókísérletet kapott, Tyreek Hill egy jelenetet kivéve nem vétette magát észre, egyedül Travis Kelce hozta a tőle megszokott jó játékot. Ez a TD viszont nem tudom hogy jöhetett össze, elég amatőr módon állt hozzá az egyik legveszélyesebb fegyverhez a Cowboys védelme.

 


A Cowboys támadósora viszont nagyon meggyőző volt. A beharangozóban azt írtam, hogy a Chiefsnek vigyáznia kell, mert a védelem gyengepontjait egy Cowboys szintű offense kíméletlenül kihasználja, és így is lett. A Cowboys a passzjátékok során igazából egy dologra törekedett: szigorúan Kenneth Acker oldalára sorozni a labdákat, akármelyik elkapó is álljon ott. Nos, bejött, bárki állt fel vele szemben, az szinte kivétel nélkül győztesen került ki a csatából, de Steve Nelsonról is kapott TD-t a vendég gárda – mondani sem kell, a Chiefs két leggyengébb láncszeméről van szó. De nem csak a levegőben, hanem a földön is veszélyt tudtak teremteni, Elliott ismét nagyot játszott, és egy hatpontosért Prescott is befutott az end zone-ba. Noha egyszer hátrányba kerültek a harmadik negyedben, egy percig nem lehetett érezni a pánikot a csapaton, és szépen fokozatosan haladtak előre, amihez ha kellett, akkor a nagy játékokat is előhúzták, gondolok itt egy 3&15 játék utáni first downra például.

 


A Dallas ezzel továbbra is életben tartja rájátszás reményeit, az 5-3-as mérlegük féltávnál teljesen jó, és még kétszer játszanak az Eagles ellen, ahol lehet faragni a hátrányukból. Most már csak azért kell aggódniuk, hogy sem Dez Bryant, sem Terrance Williams sérülése ne legyen súlyos. A Chiefs esetében a már említett bye week következik, ahol át lehet beszélni a dolgokat, mert mintha Andy Reid is megfáradt volna kicsit a nagy rohanás végén. Ezzel a védelemmel ugyanis képtelenség meccseket nyerni, marad az outscore, de ahhoz jobban kell játszania a támadóknak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!