Connect with us

Érdekességek

Miért féloldalasabb csapat a Lions?

Azt már régóta tudjuk, hogy a Lions nem a futójátékáról híres. Nem is tudom mióta nem volt a csapatnak valamire való futója, de az biztos, hogy 2009 óta nem nagyon volt olyan running backjük, aki egy-két ritka kivételtől eltekintve 100 yard felé jutott volna (jelenleg 63 meccs óta nincs 100+ yardos futójuk). Ez többek között a liga legjobbak fizetett quarterbackjére épülő offense, a sok hátrányban játszott mérkőzés miatt is alakult ki így, de a futók sem tesznek igazán azért, hogy elismerjék őket. Nem meglepetés tehát, hogy a Lions büszkélkedik meccsenként a harmadik legkevesebb futott yarddal átlagban.

 

 

Idén például futásban mindkét Lions által sokat alkalmazott running back maximum egy átlagos szintet tud felmutatni. Abdullah 150 alkalommal kapta meg a labdát, ebből összesen hét legalább tizenöt yardot meghaladó futása volt, ami az erős középmezőnybe, a 14. helyre tehető. Ez annak fényében elég gyenge, hogy mögötte csak négy futó van, aki legalább annyi lehetőséget kapott a futásra mint ő és mégis kevesebbszer iramodott meg hosszan. A kontakt utáni yardokban annyira nem rossz, a Profootballfocus szerint átlagban 2.67 yardot fut kontakt után, ami a tizedik legjobb a ligában, de nem is kiemelkedő.

 

A rosszabb helyzet, hogy harmadik kísérleteknél nem igazán lehet fent hagyni (igaz a Lions nem is akarja), mert passzblokkolásban messze átlag alatti. Minden hatodik passz snapjén nyomást enged, ami az egyik legrosszabb a futók között. Erre szerencsére van a Detroitnak orvossága, ugyanis Theo Riddick az elkapás snap specialista a csapatnál. Riddick csak minden tizedik passzsnapjén enged nyomást és a futott route-onként is az egyik legtöbb yardja van a futók között. A nagyobb baj, hogy tisztán futásban ő is rosszabb. 45 futókísérletből, egy ment 15 yard felé és még további egy 10 yard felé.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!