Connect with us

NCAA

Rivalry Weekend – a legfontosabb hétvége

Egy fontos upset már volt a héten, de közel sem biztos, hogy az egyetlen, amit ez a forduló hozni fog! A playoffért folyó harc eddig is kifürkészhetetlen volt, de a Rivalry Week olyan fordulatokat hozhat, amire senki sincs felkészülve.

Harc a playoffért – ez történt múlt héten

 

A rájátszásért folyó öldöklő küzdelem az élmezőnyt tekintve nem sokat változott, a top 10-ben csupán egy helycsere történt. Az Alabama iskolázott, így maradtak elsők, míg a második helyre a szintén veretlen “The U” verekedte fel magát azzal, hogy hátrányból fordítva verték meg a Virginiát. Ez a győzelem többet ért, mint a Clemsoné, akik ezzel egy helyet estek vissza, de a lényeg nem változott, ha így marad minden, akkor is a Miamival fognak játszani. Az Oklahoma Mayfield vezetésével verte a laposra a Kansast, maradtak is a negyedik, egyben utolsó playoffos helyen.

A papírformának megfelelően, a Wisconsin is nyert, ők Harbaugh fiait gyűrték le, míg az Auburn szintén bizonyította, hogy éhezik a rájátszásra. A Georgia-Notre Dame-Ohio State-Penn State négyesfogat is győzelemmel vonulhatott pihenőre, csupán az Irishnak volt szorosabb meccse, de sikerült tűz közelben maradniuk. A felfordulás elmaradt, de ezen a hétvégén újra jöhetnek a kavarodások, hiszen Rivalry Week van!

A hétvége mérkőzései

Pittsburg Panthers vs #2 Miami Hurricanes 24-14 – UPSET

Óriási meglepetésre péntek este a Canes alulmaradt a Panthersszel szemben, a floridai csapat elveszítette veretlenségét, ezzel pedig jó eséllyel ki fog zuhanni nem csak a legjobb négyből, de jó eséllyel a legjobb 8-ból is. Ez a végeredmény óriási lehetőséget nyújt a Wisconsinnak és akár az Auburnnek (és a mögöttük állóknak) is, ehhez persze mindenkitől kell a győzelem.

Georgia Tech Yellow Jackets vs #7 Georgia Bulldogs – november 25., 18:00

Rangadó lesz Georgia államban is, ahol a Bulldogs még nem tett le a playoffról, ehhez viszont a option futójátékot mesteri szinten űző Georgia Tech-et kellene valahogy megfogni. Ha van védelem, amelyik képes bármilyen támadóegységet megfogni, akkor az pont a hetedik kiemelté, ami mindenképp jó előjel. A Yellow Jackets védelme képes 40 pontokat engedni, amit biztosan ki fog majd használni a Georgia, és ha nem is egy könnyű meccsen, de W-vel fognak majd levonulni a gyepről, hogy a következő héten az Alabama ellen meghúzzák az upsetet. De ne szaladjunk ennyire előre!

Michigan Wolverines vs #9 Ohio State Buckeyes – november 25., 18:00

Bármi lesz, az Ohio State ott lesz a BIG10 döntőjében, lényegtelen, mi fog történni a Michigan ellen. Ez persze nem azt jelenti, hogy ellazáznák a meccset, hiszen egy történelmi múltú rangadóról beszélünk, ráadásul az OSU még a playoffra is utazik. Harbaugh vs Meyer, két ilyen jó edző egymás ellen ritkán szokott megküzdeni, érdemes lesz követni, mire mennek egymással. Sajnos, idén a Wolverines nem akkora ász, de attól még karcolni fognak a Buckeyes ellen, ez biztos.

#6 Auburn Tigers vs #1 Alabama Crimson Tide – november 25., 21:30

Gyakorlatilag kijelenthető, hogy ez a hétvége slágermérkőzése. Mindegy, hogy melyik csapat milyen kiemeléssel vág neki a csatának, az Iron Bowl minden évben óriási mérkőzést szokott hozni, az elmúlt években nem egyszer láthatott csodát a publikum. Szerencsénkre most a mindig brutál erős Alabama egy nagyon jó formában lévő Auburnhöz látogat, ahol most is bármi megtörténhet. Egy eseteges hazai győzelemmel tovább borulhat minden, akár a Tide is kizuhanhat a top4-ből, ami az elmúlt évek dominanciáját nézve igen meglepő lenne. Ehhez viszont a Jarrett Stidham vezette támadósornak nagyon nagyot kellene dobbantani a Saban által összerakott, NFL-tehetségekkel teletűzdelt Bama védelem ellen. Óriási meccs lesz, nem kizárt, hogy a szezon legjobbja.

 

Minnesota Golden Gophers vs #5 Wisconsin Badgers – november 25., 21:30

Itt az esély a Badgers számára, hogy berúgja a playoff ajtaját és elegánsan masírozzon be a legjobb négy közé, hiszen a Miami kikapott, egy hely kiadó a legjobb négyben. Ehhez nekik is egy ősi riválison kellene átgázolniuk, az egész szezonban ingadozó játékot mutató Minnesotán. Biztos, hogy nem lesz könnyű meccsük, de van annyira jó csapat ez a Wisconsin, hogy *bárkit* megverjen. A védelmük elit, a második legkevesebb engedett ponttal állnak, így a támadóknak is könnyű a helyzetük, hogy több pontot tegyenek fel, mint az ellenfél. Valószínűleg, ezúttal is a kőkemény defense fogja megadni az alapot a győzelemhez, persze ehhez Alex Hornibrook és az ország legjobb freshman futója, Jonathan Taylor is kelleni fog.

Marryland Terrapins vs #10 Penn State Nittany Lions – november 25., 21:30

A Penn State esélyei igen alacsonyak a playoffra, szinte kizárt, hogy oda tudjanak érni, hiszen a BIG10-ből a Wisconsinnak és az Ohio State-nek is nagyobbak az esélyi, ráadásul ez a két csapat játsza majd a konferencia döntőjét is. Ettől függetlenül, érdemes pár szóban megemlékezni a meccsről, hiszen a Nittany Lions és Terrapins kapcsolata sem túl baráti, vérre menő küzdelem lesz. Saqoun Barkley pedig újra megmutathatja, miért akarják sokan neki adni a Heisman-trófeát.

#4 Oklahoma Sooners vs West Virginia Mountaineers – november 25., 21:45

Itt az esély az Oklahoma számára, hogy elcsitítson minden kétkedőt, aki nem akarja őket a top4-ben látni. Az ő szempontjukból hihetetlenül jól jött a Miami versége, nyitott a kapu, hogy elkerüljék az Alabamát a playoffban. A két támadósor az idei szezonban ezer fokon pörög, Gierék az ötödikek (341,8 YPG) passing offense-ben, míg Mayfieldék a másodikok ugyanebben a mutatóban a 381,8 yardos meccsenkénti átlagukkal. A találkozó furcsaságát az adja, hogy a Soonersben nem Mayfield fog kezdeni, köszönhetően annak, hogy a Kansas ellen nem egyszer nyúlt a férfiasságához, hogy az ellenfélnek kifejezze a nemtetszését. Ugyanakkor, biztosan be fog állni, elképzelhetetlen, hogy ne ő vezesse győzelemre a csapatot.

#24 South Carolina Gamecocks vs #3 Clemson Tigers – november 26., 01:30

A Clemson is örülhet, az biztos, hogy ACC döntőt fognak játszani, az is biztos, hogy a Miami ellen, valamint az is kiderült, hogy ez a Hurricanes sem verhetetlen. Csupán két lépésre vannak attól, hogy újra a legjobb négybe jussanak, amihez először a Gamecocks, majd a Canest kellene legyűrniük. Az első feladat nem tűnik annyira vészesnek, de ne írjuk le a South Carolinát, mert akkor biztosan ránk fognak cáfolni. A Tigers sokkal jobb csapat, ráadásul ilyen komoly ellenféllel még idén nem sokszor találkozott a hazai gárda, akkor viszont a Georgia le is tudta győzni őket. A találkozón tehát Clemson dominanciára lehet számítani, de rangadóhoz hűen meg fog izzadni a Swinney-legénység.

#21 Stanford Cardinal vs #8 Notre Dame Fighting Irish – november 26., 02:00

Ha van két jó futóegység az országban, akkor az a Stanfordhoz és a Notre Dame-hez tartozik. Két Heisman-esélyes, Bryce Love és Josh Adams most egymás ellen mutathatja meg mire képes, melyikük a jobb running back. A Cardinal a PAC12 győzelemre hajt, ami akkor is sikerülhet, ha most kikapnak az Irish ellen, de nyilván ők sem így számolnak, a győzelem a mindenek felett álló cél. Ez nem lelsz egyszerű, hiszen a vendég csapat idén csak kétszer kapott ki, a Georgia és a Miami ellen, ráadásul a USC-t is legyűrték, akik ellen a Stanford kikapott. Kifürkészhetetlen találkozó lesz, a futójáték szerelmeseinek pedig kihagyhatatlan.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!