Connect with us

Beharangozó

Valaki ma kiesik

Eljutottunk a szezon azon pontjára, ahol hétről-hétre egyre több csapat szállhat ki a rájátszásért folytatott küzdelemből. A Cleveland Browns, a San Francisco 49ers és a New York Giants már biztosan nem lesz részese a januári menetelésnek. Azon két csapat közül, akik ma éjjel egymásnak feszülnek ugyan egyiknek sem kell végleg lemondania a januári folytatásról, azonban egy vereséggel nagyon messzire kerülhet a playofftól mind a Washington Redskins, mind a Dallas Cowboys.

Ugyanis az NFC annyira erős jelenleg, hogy az utolsó Wild Card helyen a 7-4-es mérleggel álló Atlanta Falcons csücsül. Vagyis valószínűleg ahhoz, hogy valaki nem csoportgyőztesként jusson playoffba, 10 győzelem minimum kell. Mind a Cowboys, mind a Redskins 5-6-os mérleggel rendelkezik, vagyis ahhoz, hogy meglegyen a 10 győzelem, mindkettejüknek egy 5 győzelmes hajrát kellene levágnia ahhoz, hogy az Eagles mellett még egy csapat képviseltethesse magát az NFC Eastből.

Ráadásul egyik csapat helyzete sem egyszerű.

A Cowboys támadósora minősíthetetlen, Zeke Elliott nélkül teljesen súlytalanok, nem meglepő hogy a csapat szurkolói is egyre kevésbé vannak megelégedve Jason Garrett és stábja munkásságával.

 

Az egész támadósor annyira gyenge, hogy még a ligából való kiesést sem érdemelnék meg. A másodéves running back a szezon végére ugyan visszatérhet, de a jelenlegi játék alapján addigra már a komoly kérdések eldőlnek a csapat háza táján. Az első és legfontosabb dolog a futójáték stabilizálása lenne, de ehhez egyelőre nincs meg a megfelelő emberállomány. Sem Alfred Morris, sem Rod Smith nem váltja meg a világot, Darren McFaddentől pedig megváltak Jerry Jonesék. Múlt héten, a Chargers ellen is csak 79 yardot tudtak feltenni futásból.

Ennél már csak az nagyobb probléma, hogy Dak Prescott nem képes hátára venni a csapatot. Ha egy drive-ban összejön a nagy futás, akkor képesek pontokat feltenni a táblára, egyéb esetben nem. Ráadásul a Redskins futás elleni védekezése a liga közepébe tartozik. A támadósor mellett a védelem sem tudta fenntartani azt a formát, amivel a szezon elején megleptek mindenkit. Különösen futás ellen szenvednek, átlagban 143 yardot futnak ellenük az ellenfelek, a Redskins futójátéka pedig továbbra is hatékony, így ezen a téren igazán sebezhetők lesznek.

A Redskinst is húzza az ág rendesen. Az egész csapatot sérülések tizedelik, de még így is ők mondhatók a találkozó esélyeseinek. A Washingtonban megvan a potenciál, hogy egy huszáros hajrával bevágtatnak valamelyik WC helyre, a támadósor Cousins és az elmúlt 2-3 mérkőzésen már magára találó Crowder vezetésével bárkit legyőzhetnek. Ugyanis valahogy mindig találnak valakit, aki fellép. A csapatnak jelenleg 15 játékosa van IR-en, köztük a két kezdő futójuk, Chris Thompson és Rob Kelley sem játszhat már a szezon hátralevő részében, miközben Terrell Pryor és Jordan Reed is még csak lábadozik lágyéksérüléséből.

A Giants elleni 20-10-es győzelem sokkal nehezebb volt, mint arra előre számítani lehetett, azonban ismét találtak valakit, aki ígéretes lehet a jövőre nézve. Az újonc futó, Samaje Perine két egymást követő mérkőzésen is túllépte a 100 yardot a talajon főleg úgy, hogy az első félidőben mindössze 3 yardra volt képes. Perine a semmiből jött, a csapat másik húzóembere az a Crowder, akitől sokkal többet vártak a szezon elején, ezeknek az elvárásoknak egyelőre még nem tudott megfelelni. Mostanra azonban ő lett Cousins go-to guy-a. Az elmúlt két meccsen 14 elkapást mutatott be, miközben a csapat többi tagja közül senki sem lépte túl a hatot. Ha pedig Vernon Davis is fel tud lépni Reed helyére, akkor egy egész tisztességes és dinamikus támadósora lehet a Redskinsnek még akkor is, ha az elsődleges játékosok nem állnak rendelkezésükre.

Képes lesz-e Kirk Cousins egymás után két mérkőzést nyerni a harmadik hét óta először vagy a Cowboys offense problémái megoldódnak, még ha csak átmenetileg is?

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!