Connect with us

Hír

A hét játékosai – Week 16

Ezen a héten sem került be a hét legjobbjai közé irányító, az AFC oldaláról egy futó, egy cornerback és egy rúgó, az NFC részéről pedig futó, safety és elkapó.

AFC

A legjobb támadó: Dion Lewis

A Patriotsnak fontos volt a győzelem az utolsó előtti héten, mert egy vereség esetén a Steelers visszaszerezhette volna az AFC első kiemelését, de a Bills elleni csoportrangadó nem okozott gondot Bill Belichick legénységének. A győzelemhez nem keveset tett hozzá Dion Lewis, 24 futásból hozott össze 129 yardot, valamint egy futott és egy elkapott touchdownt is a közösbe tett. Lewis a harmadik olyan Patriots játékos, aki nyert hét játékosa díjat támadó és speciális egység oldalon is. A másik két játékos: Julian Edelman és Doug Fluite.

 

A legjobb védő: Mike Hilton

A cornerback nem kis mértékben járult hozzá, hogy Steelers egy izgalommentes mérkőzésen győzze le a Texanst, így még van esélye az AFC első kiemelésére, de a pihenőhét már biztosan megvan. A fiatal cornerback ugyanis nem kevesebb, mint három alkalommal sackkelte T.J. Yatest. Hilton 2013 óta az első olyan Steelers védő, aki megkapta a hét legjobb védője díjat. 2013-ban Troy Polamalu kapta az elismerést.

 

A legjobb special teamer: Harrison Butker

A Chiefs biztos győzelméhez a Dolphins ellen kellett egy jó rúgó: Harrison Butker ihletett formában lőtte be a field goalokat, így a Kansas City csapatának szurkolói nem nagyon izgultak a mérkőzés alatt. Butker hat próbálkozásból öt field goalt is három pontra váltott, valamint a két touchdown után az extra pontokat is belőtte. Butker ezzel csatlakozott ahhoz a csoporthoz, ahol a Chiefsnek olyan játékosai vannak, akik már többször nyertek hét játékosa díjat. A csoport másik két tagja Tyreek Hill és Tamarick Vanover.

NFC

A legjobb támadó: Todd Gurley

McVay érkezése óta újra ihletett formában futja szét a védelmeket Todd Gurley a Rams színeiben, ezen a héten a Titans ellen sem volt másképp. Gurley 22 próbálkozásból 118 yardot szorgoskodott össze és még két elkapott TD-je is volt. Jól emlékezhetünk, hogy az RB múlt héten is a legjobb támadó volt az NFC-ből, ezzel a hét legjobb játékosa díj bevezetése óta (1984) Todd Gurley az első játékos, aki megnyerte két egymást követő héten is a díjat.

A legjobb védő: Harrison Smith

A Vikings a héten lenullázta az Aaron Rodgerst nélkülöző Packerst, ebben nem kis szerep hárult Harrison Smithre. A tapasztalt safety két alkalommal is megszerezte a labdát interception formájában és ezeket 17 yardért vissza is hordta. Smith 2007 óta az első Vikings safety, aki megkapta a hét védője díjat, 2007-ben Dwight Smith részesült ebben az elismerésben.

A legjobb special teamer: Damiere Byrd

A Panthers egy végletekig kiélezett mérkőzésen gyűrte le végül Buccaneerst, és jutott be a rájátszásba. Damiere Byrd visszahordásaival járult hozzá a győzelemhez, az első félidő vége előtt egy TD-t is sikerült ebből elérnie, 103 yardos visszahordása fontos pontokat eredményezett a csapatnak. Sajnos azonban a továbbiakban nem állhat csapata szolgálataira, hiszen a sérültlistára került. Byrd 2011 óta az első Panthers visszahordó, aki megkapta a díjat. 2011-ben Kealoha Pilares kapta meg az elismerést.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!