Connect with us

Érdekességek

A Matt Nagy effect

Számtalan cikkben olvashattatok akár itt, akár külföldi oldalakon egy magyaros hangzású nevet. Ő Matt Nagy, a Kansas City Chiefs támadókoordinátora, akinek hála a Chiefs offense ismét azt az arcát mutatja, amit a szezon elején láthattunk.

 

 

A Chiefs brutális kezdést követően óriási hullámvölgybe került, és a rájátszás részvételük is kérdésessé vált. Andy Reid a szopóroller végén úgy döntött, hogy átadja az offense playcallingot koordinátora számára, és így lett a Chocapic!

 

A Jets elleni meccsen kezdődött a stafétabot átadása, és bár kikapott a Chiefs (a “Nagy-rezsim” alatt először és utoljára), 31 pontot tettek fel a táblára, és a következő három meccsüket egyaránt megnyerték. Nagy térhódítása óta a Chiefs meccsenként 29 pontot és 421 yardot átlagol, az előtte lévő négy meccsen (ahol 1-3 volt a mérleg) 16 pont és 300 yard volt a termés. De nézzük specifikusan a játékosokra gyakorolt hatását!

 

Alex Smith MVP-formában kezdte a 2017-es szezont, ám a sorozatos vereségeket követően már az sem volt halott ötlet, hogy lecserélik. Ám támadókoordinátora rá is nagy hatással volt, és újra rátalált a szezon elején kitaposott ösvényre. A már bemutatott pre-Nagy négy meccsen 78,7-es passer ratingje volt, ezt feljavította 105,3-ra a legutóbbi négy találkozón, és 7 TD mellé csak 1 interception jutott.

 

 

Volt azonban még egy játékos, aki még nála is nagyobb formahanyatlásba kezdett, méghozzá az újonc Kareem Hunt. A legfontosabb dolog az volt, hogy visszaadta a kezébe a labdákat, aminek meglett a pozitív hatása. 513 totál yardot és 4 total TD-t hozott össze 104 érintésből, ami 4,93-as átlag. Előtte 71 érintésből 232 yardot szállított, ami csak 3,27-es átlag, ráadásul nem szerzett TD-t.

 

A támadósor feltámadásával meglett a csoportgyőzelem az AFC Westben, és mivel se előre, se hátra nem mozoghatnak a PO seedet illetően, megtehetik, hogy pihentetik kezdőiket. Így eshet meg, hogy Patrick Mahomes kezd a Chiefsben, akinek a Naggyal való párosa a hétvége egyik leginkább várt eseménye lesz.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!