Connect with us

Érdekességek

A Saints bezsebeli mindkét újonc díjat?

A New Orleans Saints idén valami fenomenálisan draftolt. Az első négy választásuk sorrendben: Marshon Lattimore, Ryan Ramczyk, Marcus Williams, Alvin Kamara. Mind a négyen zseniálisan játszanak, ketten pedig jó eséllyel be is zsebelik év végén a legjobb újoncoknak járó különdíjakat. Jelen állás szerint ugyanis Alvin Kamara és Marshon Lattimore a favorit az Év Támadó-, illetve az Év Védő Újonca címre.

 

 

Kamara 608 futott- és 639 elkapott yardnál jár és összesen 11 touchdownnál. Ez már önmagában elismerésre méltó és a szavazók leginkább az alapstatisztikákat nézik, de ássunk egy kicsit mélyebbre. Kamarának van a legtöbb kierőszakolt missed tackle-je, tehát csak úgy pattannak le róla a védők. Futásoknál 23, elkapásoknál 32 elhibázott szerelést idézett elő. Ugyan futásoknál többen is megelőzik, futásonkénti missed tackle-ökben csak Dion Lewis tudja felvenni vele a versenyt. Elkapásoknál abszolút értelemben első, viszont Tarik Cohen egységekre vetítve meg tudja előzni Kamarát. Véleményem szerint jelenleg Kamara játékát a legélvezetesebb nézni az összes futó közül a ligában.

 

Lattimore bajlódott kisebb sérülésekkel idén, így nem tudott konzisztensen top formát hozni, azonban amikor egészséges volt, akkor konkrétan a liga legjobb 5 cornerbackje között kellett emlegetni, hamarosan el lehet gondolkodni a shutdown corner jelzőn nála. Összesen 43-szor dobtak felé idén, ebből 23 elkapás született 286 yardért. TD-t nem szereztek mellőle, ő viszont lehúzott 3 interceptiont.

 

Az NFL történetében egyébként csak egyszer fordult elő, hogy egy csapatból kerüljön ki az Év Támadó- és Védő Újonca is, még 1967-ben, akkor a Lions két rookie-ja, Mel Farr és Lem Barney voltak a díjazottak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!