Connect with us

Érdekességek

A Vikings a legclutchabb csapat a ligában

Az egyik legfontosabb dolog az NFL-ben, hogy a harmadik kísérleteid jó arányban értékesítsd, illetve hogy az ellenfél harmadik kísérleteit jó arányban állítsd meg. Miért fontos ez? Mert így neked sokkal kevesebbszer, az ellenfelednek pedig sokkal többször kell puntolnia vagy megelégednie a mezőnygóllal. Ráadásul minél többször csinálsz meg harmadik kísérletet, annál többet vagy a pályán, kontrollálod a meccset és fárasztod az ellenfél védelmét. A védőoldalról pedig minél többször parancsolod le az ellenfelet a pályáról, annál több esélyt adsz a támadóidnak.

 

 

A Minnesota Vikings csapata olyan dolgot vihet véghez, amit még soha senki az NFL-ben. Ők lehetnek a legjobb csapat harmadik kísérleteken mind támadó-, mind védőoldalon. A 14. forduló előtt ugyanis ők voltak az elsők mindkét kategóriában. A támadóik 46%-ban csinálják meg a harmadik kísérletes szituációkat, a védők pedig az esetek 72,8%-ában leparancsolják az ellenfél támadóit a pályáról harmadik kísérlet esetén.

 

Azért kellett kiemelnem, hogy a forduló előtt, mert a Falcons a TNF során megelőzte őket támadóoldalon és jelenleg 46,4%-kal vezetik ezt a listát. A Vikings után a harmadik az Eagles, a negyedik a Patriots, az ötödik pedig a Cowboys. Azt még hozzá kell tenni, hogy ha a negyedik kísérleteket is figyelembe vesszük, akkor már az Eagles vezet, hiszen míg a Vikings hatból csupán egyetlen egy negyedik próbálkozást oldott meg, addig az Eagles 19-ből 13-at. A védőoldalon nincs nagy veszélyben az első helye a Vikingsnak, hiszen a második Broncos 3%-kal van lemaradva mögöttük, a harmadik Eagles pedig 3,1%-kal. Mögöttük egyébként a Jaguars és a Ravens védelme áll.

 

Ezzel tehát a Vikings a “legclutchabb” csapat a ligában, akik a szorult helyzetben, fontos szituációkban a legjobbat képesek nyújtani. Persze ezt a tulajdonságot ki lehet terjeszteni negyedik negyedes fordításokra és a szoros meccsek megnyerésére is, de az egyértelmű, hogy Mike Zimmer fiai ott vannak fejben, amikor kell. Nem hiába vezetik jelenleg a NFC-t és egyébként nem hiába második az Eagles (mindössze a legyőzött csapatok erősségében alulmaradva a Vikingstól), akik szintén remekül teljesítenek ezekben a szituációkban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!