Connect with us

Hír

Ami másnak jár, Bennettnek nem

A legutóbbi Seahawks-Jaguars meccsen nem csak a pontok, hanem a sárga zászlók is repkedtek a pályán. A mérkőzés alatt összesen $64,693 pénzbüntetést szabtak ki jó néhány játékosra.

Sheldon Richardson és Quinton Jefferson fejenként $9,115-os csekkre számíthatnak, és ennek örülhetnek, hiszen így nem kaptak felfüggesztést a következő, Rams elleni meccsről a Jacksonville ellen elkövetett szükségtelen durvaságért. Mint ismert, amikor a Jags felállt a győztes formációba, Bortles elkapta a snapet és letérdelt, hogy teljen az idő az órán, Richardson megütötte az újonc RB-t, Leonard Fournette-et. Neki sem kellett több, hiszen nem hagyta magát, ezért azonnal kiállították őket az utolsó másodpercekről. Ebben a playben lett ő is megbírságolva $12154-ra sportszerűtlen viselkedésért.

A történetnek azonban nincs vége, hiszen a következő play után, amikor Jeffersonnak el kellett hagynia a pályát, egy szurkoló a fejéhez akart dobni egy palackot. A defensive lineman fel akart menni a drukkerek közé, és megadni a dobálózónak azt, amit megérdemel. Emiatt valószínű, hogy további büntetésre számíthat a közeljövőben.

De mi történt Bennettel? Megpróbálta elvenni a labdát Brandon Lindertől, miközben a Richardson-Fournette balhé ment a pályán. Egyszerűen rávetette magát Linder lábaira, majd miután a földre kerültek, birkózni kezdett vele. Ami a meglepő, hogy Bennett ezek után maradhatott a pályán, ám Richardson nem. Azért nem kapott büntetést, mert a bírók úgy látták, hogy Bennett nem a center térdeire ugrott, hanem a labdát akarta megszerezni. Ezek után a Seahawks játékosa ezt nyilatkozta:

“Nem lepett meg a döntés, nem tettem semmi rosszat.”

 

Az utolsó játékos pedig, akinek fizetnie kell tettéért, az a Hawks offensive linemanje, Germain Ifedi, aki korábbi verbális bántalmazásért kapott egy $24,309-os csekket a ligától. A hab a tortán, hogy Pete Carroll is jókora bírságot kapott, mikor a balhé közben belépett a pályára, hogy az igazságosztó szerepét játssza. $10000 lett a kiszabott büntetés, teljesen jogosan.

 

A Seattle ilyesfajta viselkedése lassan már megszokottá válik, bár ezen sürgősen változtatniuk kell, különben több bírságot fognak fizetni, mint bármelyik másik csapat az NFL-ben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!