Connect with us

Hír

Az NFL-be is jöhet a targeting?

Az NFL döntéshozói azon gondolkodnak, hogy bevezessenek egy, az egyetemi fociban (és hazánkban) használt targetinghez hasonló szabályt. Először a februári találkozón lesz terítéken az ügy, derült ki Troy Vincent, az NFL futballműveletekért felelős alelnökének nyilatkozatából. Ezen kívül a hétvégi Gronk-esethez hasonló “non-football” cselekedeteket is szeretnék egységesebben büntetni.

 

Nyilvánvalóan a foci biztonságosabbá tétele az NFL célja ezzel, ettől függetlenül a liga szeretne óvatosan hozzáállni a játékosok kiállításához. Az egyetemi fociban a bírók minden egyes befújt targeting büntetést visszanézhetnek és ha úgy találják, akkor visszavonatják azokat, ez pedig lassítaná a játékot az NFL-ben is. Az egyetemen 15 yardos büntetés és kiállítás jár egyébként a targetingért.

 

 

Az NCAA 10 éve vezette be a szabályt, de 2013-tól jár csak kiállítás érte. Az NFL az idei holtszezonban bevezette, hogy egyből kiállíthatók olyan játékosok, akik durva ütést osztanak ki fejre, azonban Gronkowski, Iloka vagy Kiko Alonso esete is mutatja, hogy nem használják még igazán jól ezt a szabályozást.

 

Az NFL azt is felülvizsgálja majd a a holtszezonban, hogy két personal foul büntetést is el lehessen fogadni egyszerre egy játékoson. Erre példa JuJu Smith-Schuster esete, aki megkapta a zászlót szükségtelen durvaságért és tauntingért is a Burfictnek kiosztott blokk után, de csak az egyiket lehetett érvényesíteni. Ha elfogadják a változtatást, akkor a jövőben az ilyen esetek után 30 yard büntetés járna a vétkes játékosnak és csapatának.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!