About the author

 • Balázs Meilinger

  Ok, hogy büntetnek, de ez vicc! 3 meccs reálisabb lenne, nagyobb visszatartó erővel. A taunting miatt a szándékos sérülésokozás után simán + 1meccs járna, tehát 4 meccs. Na ez már elgondolkodtató lenne. Burfict simán kapott volna az Iloka féle szabálytalanságért 5 meccset, a yuyu féle támadásért dumával 1 szezont. Amit mint visszaesőt reálisnak tartok…. De így csak porhintés, kettős mérce.

 • szemhokinsz

  ha nem lett volna taunting akkor megúszta volna szerintem pénzbüntetéssel,nem nagyon pártolom az értelmetlen durvaságot, de valahogy az első gondolatom az volt,hogy milyen tökös gyerek ez a rookie,de persze jöjjön rendbe a Burfict ,mert bár egy méretes barom,de igazán remek LB

 • Xyz

  Az az ártatlan bárány Burfict például mennyi aljas ütése miatt nem volt eltiltva? Nem sport pályára való és helyes, hogy a liga törekedniük az egészség védelmére, a következetességet viszont erősen hiányolom.

 • Balázs Meilinger

  Félek ez a tökösség 2 karrierbe kerül. A következő meccsen Burfict a borsónyi agyával kinyírja… Ő többet nem áll a lábára, Burfict meg megy a levesbe a balhéi miatt.

 • Wide open

  Az 1 meccses eltiltás bőven megfelelő retorzió JuJu-nak, többre nincs is szükség (najó pénzbünti még jöhet). Iloka fejelése sokkal durvább volt kontakt szempontjából, akkor az mennyit ér nálad? Konzisztenciát kívánsz az NFL-től és ez így is van rendjén, de nem szabad “elinflálni” az eltiltásokat.

 • Balázs Meilinger

  Dehogy ártatlan, ne értsd félre… Ha eltiltanák 2 évre mikor f.sz se szólnék semmit… Csak nem emlékszem olyanra, hogy odaállt valaki fölé, akit kiütött, és még pofázott is. És pont ez a baj, hogy szerintem ezeknek a büntetési tételeknek semmi visszatartó ereje nincs!

 • Laszlo Kuhn

  Az egész eltiltási rendszer nem normális és ami a nagyobb baj nem is logikus. Iloka és JuJu 1 meccset kapott, ahogy a játék vége utáni szándékos szabálytalanságért Gronk és verekedésért Talibék, közben meg csak úgy éveket kap Bryant vagy még inkább Gordon fűért, 6 meccset Elliott ki tudja miért….
  Még csak az hiányozna, hogy 4-5 meccseket osszanak ilyenekért. Lépjen akkor inkább a játékosszakszervezet. Legyen nekik joguk megítélni egy ilyet. De a következetlenség érthetetlen egy ilyen szigorúan szabályzott sportban.

 • renningan

  Nagyon helyes, hogy el vannak tiltva, meg is érdemlik, mindketten. Ahogy Gronk is. Szerintem az is rendben van, hogy Talibék csak egy meccset kaptak, mert face to face kalimpálni sokkal jobb, mint valakit agyonverni. Az ilyenkért járjon eltiltás és vegyék egyre szigorúbban.

  A füvezés és a más témák már nehezebb dió, de ha ez a része szar is, a fejre mért ütéseket legalább normálisan szabályozzák vagy kezdik el szabályozni. A többit meg igazítsák ehhez hozzá.

 • sting

  Az eltiltás pénzbüntivel is jár, hiszen így nem kapja meg a fizetése 1/16-od részét, eben az esetben durván 35 ezer dollárt. Gronknak pld. közel félmillájába került az hogy törlesztett és ezért eltiltották egy meccsre !!! Szerintem teljesen korrekt az eltiltások rendszere, én személy szerint JuJu-nak hámat adtam volna, egyet az ütésért, egyet azért mert még utána pofázott és gúnyolódott a földön fekvőn, és még egyet mert sérülést okozott a megmozdulásával. Ugyanezzel a logikával Gronknak is adtam volna kettőt.
  Személy szerint én a pénzbüntetések kevésnek tartom. Suh, aki keres húsz millát röhögve kifizeti ha véletlenül megtapossa valaki neki nemtetsző irányító kezét/lábát, mint anno Rogersét. ha tudná hogy ezzel eltiltják 2-3 mecsre és bukik vele ugyanannyi millát – biztosan nem fog átfagyni a lába és nem fog tántorogni a pályán.

 • Gergő

  Látom egyedül vagyok a véleményemmel, de szerintem amúgy a blokk nem volt szabálytalan, váll talált mellkast először az én értelmezésemben. A taunting világos, de akkor az eltiltás miért is van?

 • Laszlo Kuhn

  Két éve miután kiütötte Brownt a PO-ból és sétált lefelé odament hozzá beszólogatni. Úgy kellett az orvosi stábnak odébb terelnie, miközben AB azt se tudta, hogy hol van. Majd ezek után még azt is bedobta a médiában, hogy csak színészkedik. Előtte pedig miután sackelte BB-t, a földön többször rálépett, mintha véletlen lenne. Ez a kettő hirtelen jutott eszembe, de a sok eltiltást nyilván nem véletlen osztogatták neki.

 • ducksfan

  A blokkot én sem érzem szabálytalannak, viszont a taunting-gal együtt már érhet eltiltást.
  Viszont azokat a véleményeket sem értem és értek egyet, amik arról szólnak, hogy Burfict megérdemelte, hogy ekkorát kapott, mert ő egy vadbarom a pályán.
  Az, hogy Burfict ilyen a pályán az nem csak az ő hibája, hanem az NFL-é is, hogy hagyja ezt azzal, hogy ilyen puha büntetéseket oszt ki. Lenne legalább valami fokozatosság, mint pl. először 1 meccs, a következőben 4 aztán szezon kihagyás.
  Ez talán visszaszorítaná az ilyen dolgokat. A pénzbüntetéseket pedig a játékos fizujához kellene igazítani, ne csak a meccspénzt bukják el meg az aprót. Gronknak mennyibe fáj a 20-40e USD csekk?? Semennyire. Egy sokadik körös újonc pedig lehet, ki sem tudja fizetni… (és az NFL is több pénzt tudna eljótékonykodni). Esetleg a csapatot is meg lehetne büntetni, ha a játékosuk visszaeső, lehetne drafthely hátramozgás, súlyosabb esetben draftcetli elvétel, a pénzbüntetés mellett persze.
  Viszont ehhez az is kellene, hogy a liga konzekvensen hozzon ítéleteket, de sajnos attól is nagyon távol vagyunk. Plusz a többmeccses eltiltásokat fellebbezés után általában csökkentik, wtf?

 • 3technique

  Fűvezés 1 év. Alatomos, fejre menő, komoly sérülés okozására esélyes megmozdulás 1 meccs.
  #logic

 • pritek

  Juju ezt nagyon jól csinálta, profi munka. A liga pedig nagyon helyesen eltiltotta egy meccsre. Hibátlan történet.

 • Balázs Meilinger

  Na ja sétált lefelé….. Nem a földön feküdt! De igazad van abban, hogy nálam ez is legalább 5 meccs lenne. A bb-s esetből is van pár…. És ott sem magatehetetlen volt a másik….. De erre írtam, hogy Burfict mint visszaeső simán jöhetne 1 év meszelés!

 • azért ezt tegyük már tisztába. A tiltott szerek használata először pénzbüntetés, aztán nagyobb pénzbüntetés, aztán 4 meccses, utána 10, utána a minimum egy év. Szóval ötször kell lebuknod, hogy egy évet kapj.

  Most a fűvel lehet vitatkozni, hogy legális legyen-e vagy sem, de teljesítménynövelő szerek szerintem nem fair előnyhöz juttatják a játékost és többszöri lebukás után bőven beleférnek ezek a büntetések

 • combat

  Kemény rendszer lenne ez. Akkor meg is lehetne csinálni, ha csak elvétve születnének hibás, önkéntes büntetések, de nem.

  Gronk 200.000+$ bukik ezen a bónuszok miatt, ha jól tudom.

 • Kopi3.14

  Ha megteszi szerintem nem jön le élve a pályáról.

 • Xyz

  Ő meg a nem pofázás? Na ne már. Ennyire tényleg ne legyen kettős a mérce. Szerintem…

 • 3technique

  Ki beszelt tiltott szerekről? Fűvet hoztam példaként, a tiltott szereket te hozod fel.

 • a fű is tiltott szer. Mondom lehet vitatkozni h ki szerint jogos, ki szerint nem, de aki olyan hülye, hogy 5x megbukik a szabályok teljes ismeretében, az szerintem meg is érdemli a hosszabb eltiltást.

 • Wide open

  Én pénzbünti gyanánt kiegészítő szankcióra gondoltam az eltiltással járó összegen felül. Egyébiránt nem tartom annyira különösen durvának JuJu esetét hogy 2-3-4 meccsre kelljen eltiltani. Esetében sem a különösen durva jelleg (értsd: az érkezés szögét tekintve éppen csak vakoldalinak minősült az eset, nem volt egyértelműen fejre irányzott a kontakt) sem a “retaliation” faktor nincs meg hiszen rookie a srác, neki Burficthez semmi köze nem volt eddig (legalábbis nem tudok róla). Ráadásul az első ilyen kihágása és utána szerintem megfelelően/elvárhatóan is reagált (nyilvános bocsánatkérés). Ami az ütést követő trash talkot és gúnyolódást illeti az valóban nem volt szép, pont emiatt én is azt gondolom, az eltiltás nem is lehet kérdés. Csak ugye ha itt a trash talkra alapozva kezdünk el össze vissza osztogatni a büntetéseket, akkor egy random Mic’d up videó megnézése után rájöhetünk, hogy akár 10-15 embert simán el lehetne tiltani egy fordulóban. Ennek elkerülése végett azt gondolom hogy ezen a csúszós lejtőn nem érdemes nagyon megindulni. A mostani eset (már csak a meccs képe miatt is) különösnek mondható és a további hasonló esetek elkerülése miatt érdemes szankcióval élni, de ez minden.
  Gronk esetét én személy szerint durvábbnak ítéltem meg, hirtelen felindulásból, védtelen, kontaktra nem számító játékost a játék vége után a földön így letámadni nagyon nem korrekt. Ha őt elmeszelik több meccsre az ellen nem lehet szava szerintem neki sem. Nem így ítélték meg, 1 meccs, ezen is lehet vitatkozni. Sajna ilyenek ezek a szubjektív ítéletek :/

 • atis123Juve

  Igen, de felfelé ment. Nem hogy szabálytalan, hanem egyenesen kizárást ért volna. Burfict tényleg egy paraszt, de annak ott semmi értelme sem volt.

 • atis123Juve

  Az a kurva nagy gond ezzel a megérdemelte dologgal, habár korábban egyetértettem volna, hogy hol a vége? Ez alapján az is rendben lett volna, ha Juju-t a következő plánén egy Bengalsos lezúzza a picsába. Megérdemelte volna. A pofázással együtt ez egyértelműen a keménykedés, törlesztés kategória.Tűzzel vassal kell irtani az ilyet.

 • atis123Juve

  Jogos, eltiltani egy évre aztán meg lehet nézni, hogy kerül vissza. Ezek az egy, de néha még 5 meccses eltiltások se érnek semmit.

 • atis123Juve

  Nem az a baj, hogy kalimpált, hanem hogy a Tálib egy alattomos köcsög a szembenyúlkálásokkal, stb. Ráadásul nem az első esete. Visszaesők mindketten. Fux? Tilos. Mi ez utcai gang? 5 meccs. Szevasz. Se a Denvernek, se az Oaklandnek nem számít már.

 • 3technique

  Nem érted amire céloztam. Aki teljesitmény fokozó szereket használ az egy másik történet és én nem erre utaltam.
  Aki otthon, szabadidejében stb elsziv füves cigit, ami ráadásul lassan fél amerikában legális súlyosabb bűn, mint az, ha valaki a pályán lemészárol egy másikat. Burfict inkább a másik oldalon szokott állni, az ő személyét most függetlenitsük. De amit JuJu ÉS Iloka (őt se felejtsük) el csinált az undoritó. Nem 1 meccses eltiltással fogják ennek elejét venni. Ahogy a Talib-Crabtree 1 meccs is vicc kategória. A fű csak egy példa volt, de a lényeg nem ez. Hanem, hogy a gusztustalan, alattomos játék szinte semmilyen szinten nincs szankcionálva.

2017 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás