Connect with us

Érdekességek

Diggs számára megváltás volt a posztváltás

Quandre Diggs nem a legismertebb név az NFL-ben. Saját csapatának szurkolói és néhány elvakultabb amerikai futballt szerető ember számára nem biztos, hogy ismerősen cseng a neve. Azt meg biztosan lehet állítani, hogy legtöbben nem sorolnák a legjobb safetyk közé.

 

Pedig az elmúlt egy hónap alapján ezt kellene tennünk. Diggs teljesítménye nem csak önmagában a számok miatt megsüvegelendő, hanem azért is, mert egy számára keveset gyakorolt poszton játszik. Diggs ugyanis eredetileg cornerback, azonban nem olyan régóta safetyként használják.

 

 

Ez a váltás pedig nagyszerűen bevált a játékos számára. Diggs amíg cornerback poszton játszott, egyetlen interceptiont sem szerzett NFL karrierje alatt. Safetyként ellenben az elmúlt egy hónapban 3 labdát is lehalászott a levegőből. Lehet egyszerűen csak a szerencsére is fogni, de Diggs játéka látványosan jó, ez meg nem lehet puszta szerencse. A ProFootballFocus adatbázisa szerint összesen 129 snapet töltött coverage-ben, 13-szor vették célba, amelyből hét elkapás született 75 yardért. Ezek nem elit számok, de nem is annyira rosszak. Ellenben a három interception jelentősen javítja ezeket a mutatókat.

 

Azt már többször is láttuk az utóbbi időben, hogy egy játékos posztot vált csapatában és nem egyszer be is válik az új szerepkörében. A mai gyors, modern futball megköveteli ezt a sokoldalúságot a játékosoktól, főleg a defense oldalon. Diggs váltott és be is jött neki. Nem ő volt az első és bizonyára nem is az utolsó.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!