Connect with us

Érdekességek

Ezért kell Gurley-nek adni az MVP címet!

Todd Gurley egy újabb monstre performansszal rukkolt elő a Titans ellen, amivel az eddig is belebegtetett MVP cím érdekében nagy lépéseket tett. Mivel nincs nagyon kiemelkedő jelölt, így akár össze is jöhet neki.

 

 

Az MVP cím szempontjából legfontosabb tényező, hogy a Rams ott lesz a rájátszásban. Manapság el elégséges feltétel a cím megszerzésére, ez lehet Russell Wilson veszte is, ha a Hawks lemaradna a PO-ról. Nézzük a továbbiakat:

 

  • Gurley a harmadik olyan játékos a liga történelmében, aki 2000+ scrimmage yardot, 10+ futott és 5+ elkapott TD-t szerzett egy szezonon belül. Ez korábban csak O.J. Simpsonnak és Marshall Faulknak sikerült.
  • Szintén a harmadik olyan játékos, aki egy meccsen 100+ futott és 150+ elkapott yard fölött zárt.
  • Legutóbb 2011-ben, Arian Fosternek sikerült 100+ futott és 100+ elkapott yardot szereznie egy meccsen. Ki nem találjátok, ki ellen. Bizony, akkor is a Titans volt a szenvedő fél, ahogy most Gurley mészárlásánál is.
  • Az elmúlt két hétben 456 yardot és 6 TD-t szerzett, amikkel bebiztosította csapatának a csoportgyőzelmet.

 

A játékos tisztában van azzal, hogy sok sérülés és formahanyatlás miatt most ő lett a legfelkapottabb név a legértékesebb játékos címre, de igyekszik a földön maradni.

 

Sejtettem, hogy ez lesz, miután Carson [Wentz] és Antonio [Brown] is megsérült. Ugyanakkor nem értem, hogy egy pár meccses sérülés hogy veheti ki AB-t az esélyesek közül, ahogy azt sem, hogy én két jó meccs után miért lettem hirtelen előrántva a kalapból. Futóként csak rekordközeli szezonért kaphatsz ilyen címet, ahogy azt legutóbb Adrian Peterson is tette, amikor 2000 futott yard fölött zárt. Én nem érzem, hogy ennek a szintnek a közelében lennék.

 

Bár Gurley kétségtelen, hogy jó számokat produkál, egyben azt is jelzi, hogy mennyire igazságtalan az élet. Tavaly David Johnson jobban játszott nála, ám mivel a Cardinalsnak esélye sem volt rájátszásba jutni, fel sem merülhetett a neve, pedig… Gurley két legnagyobb kihívója most Tom Brady és Russell Wilson, ám amíg előbbi mostanában szórja az interceptionöket, utóbbi pedig lehet PO-ba sem jut. Innentől meg nagy esély lehet arra, hogy ismét egy futó legyen az MVP.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!